Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Triple Screen - Update


Libic

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 834
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobry den,
v ramci Impulzniho systemu bylo probrano jiz mnoho ohledne vstupnich variant, stejne tak vystupnich variant. Jak vstupovat do obchodu a umistit SL? Jednou z dalsich variant je, pri splneni vsech podminek dle Impulzniho systemu, vstup dle open range. Vyhodou techto vstupu jsou nizke naklady na ztraty, moznost obchodovat vetsi objem kontraktu, moznost obchodovat financne narocnejsi komodity. Pouze doplnuji, ze tato varianta je vice vhodna pro swingove obchody.

Vstupni podminky:
Weekly EMA 13 + MACD-H 12.26.9 v souladu = rostouci / klesajici.
Daily EMA 13 + MACD-H 12.26.9 v souladu = rostouci / klesajici.
SSTO 14.3 pod line 85 / nad line 15.

Vstup do pozice:
dostanu-li obchodni signal, pak nasledujici den pockam 1 hodinu [60 minut] po otevreni burzy. Vstupuji-li do long pozice, vstupni Buy Stop umistim nad high open range, entry SL pod low open range. Vstupuji-li do short pozice, vstupni Sell Stop umistim pod low open range, entry SL nad high open range.

Vstupni podminky:
1] Open Range [60 minut] musi byt mensi nez 5% uctu, resp. naklady na ztratu [stop loss, slippage, komise] musi byt mensi nez 5% uctu. Bude-li open range cinit pouze 1% uctu = je mozne tradovat 5 kontraktu. Doporucuji den pred vstupem spocitat, kolik muze byt OR, aby jste vstoupili a kolik kontraktu muzete obchodovat, aby jste byli pripraveni. Doporucuji obchodovat vzdy stejny objem penez = viz muj prispevek risk vs. umisteni SL.
2] Budete-li vyhozeni na SL, je mozne znovu umistit entry prikaz na puvodni hodnotu high open range / low open range, avsak jen v pripade, ze tento novy prikaz splnuje podminku 5% risku na jeden obchod. Tedy, byl-li prvni risk pouze 2%, muzete znovu vlozit prikaz a SL v hodnote 2% risku. Byl-li risk na prvni obchod 5%, pak jiz neni mozne znovu umistit vstupni prikaz v danem dni.

Vystup z pozice:
1] trailing SL
2] EMA Channel / Trendline = doporucuji [prikaz Limit = profit target]
3] divergence RSI 7

Znovu doplnuji, temito vstupy se obchoduji swingove obchody.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer,

neodolal jsem a rovněž si zakoupil obě Elderovy knihy. Okamžitě po obdržení knih z Amazonu jsem se vrhnul do intenzivního čtení(ne studia). MUsím se přiznat, že počáteční kapitoly Trad. for a Liv. se mi zdály docela nezáživné a pořád mě to nutilo přejít do kapitol o tech. indikátorech. Samotný systém ještě opravdu nechápu, nicméně po několikerém přečtení uvodních(mnou původně zavrhovaných) kapitol se mi ty psychologické myšlenky nějak začaly líbit. Např. - roční zhodnocení účtu o 30% =borec, o 50% ještě vetší borec a zhodnocení o 100% znamená hvězdu světového kalibru jsou věci, které jsou nesmírně důležité, je třeba je mít pořád na mysli. Opravdu mne znovu posadili pevně na zem. Neuvěřitelně krásně se plánuje co vše vydělané finance dokáži zlepšit v životě. Rozebrání toho, že veškeré své úsilí a studium dělám pro to, aby mě a mou rodinu komodity živily následujících 20-x let jsou velkým přínosem. O to více si nyní uvědomuji jakou pečlivost a důslednost ještě musím investovat do dalšího studia.

Na Woodieho stránkách jsem četl článek o pánovi, který se připravoval na vstup do komodit 3 roky, poté uskutečnil prvních 10 obchodů - 9 v řadě za sebou úspěšných a 10 neúspěšný v kterém vše projel./ Myslím, že já osobně bych tuto situaci nerozchodil./ Po dalším roce začal znovu a nyní se komoditami živí 45 let a nepochybuji, že je velmi bohatý. No není to paráda, určitě stojí za to vydržet.

Po 3 měsíčních intenzivních testech v TNT s naprosto nepřijatelnými gamblerskými výsledky(přestože tvořili zisky) nyní jenom čtu a občas se mrknu na grafy. Stejně si však myslím, že se v budoucnu opět vrátím k jednomu(max2) indikátorům, přestože chci Eldera vyzkoušet.

Chci poděkovat všem diskutujícím, bez kterých bych vlastně ani nevěděl, že tyto knihy existují.

Úspěšné obchody přeje
Mecini

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Mecini,
bohuzel, komodity vyzaduji prekonat mnoho prekazet. Dulezite je, ze jste skalopevne presvedcen o prinosu obchodovani komodit a hodlate pokracovat v jiz zacate praci. Mohu Vam 100% garantovat, ze Vase usili prinese ovoce.
Casova narocnost studia a cilevedomost jsou nejtezsimi prekazkami kazdeho, kdo s obchodovanim zacina. Investujte do sebe cas a investujte penize do sveho vzdelavani. Nebojte se investovat i do dalsich kvalitnich knih. Mimochodem, investice do dalsiho vzdelani vyzaduje jiz mnohem vice pripravy. Elder je [dle meho nazoru] jeden z nejlepsich uvodu do sveta obchodovani komodit. Nauci Vas vse, co k obchodovani potrebujete. Naucte se kazdou jeho myslenku, protoze Vas budou provazet dalsim obchodnim rozvojem. Doslova a dopismene.
Pri dalsich investicich do studia doporucuji jit jiz za velmi konkretnim cilem. Tedy, chte-li obchodovat trend-followingove strategie, nekupujte si napr. Street Smart od Lindy Ranschke. Jedna se famozni knihu, avsak vsechny teorie jsou swingove. Ja osobne miluji pattern Turtle Soup Plus One. V obchodovani stocks se jedna o stroj na penize!!! Doslova a dopismene.
Tedy jeste jednou, investujte do sebe a investujte s jasnym a konkretnim cilem. Studujte, vrati se Vam to. Zapomente na okoli a na to, co okoli rika. Cim vice clovek resi okoli [nerikam, ze to delate prave Vy], tim se mu snizuje sance na uspech. Doslova a dopismene.
Stoji prede mnou clovek a rika: investoval jsem do teto a teto literatuty. Dnes se zivim obchodovanim na burze. A vedle nej stoji dalsi clovek, ktery rika: nikdy jsem tuto praci nedelal, neznam ji, nic jsem o tom necetl, ale radeji to ani nebudu kupovat, protoze "To preci nemuze fungovat". Ja osobne nic nevim o jaderne fyzice a presto funguje!!! Tak jak muze tvrdit clovek, ktery nevidel Wall Street ani na obrazku, ze obchodovani na burze nefunguje???

Kazdy si muze svobodne vybrat, kym se necha inspirovat.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

P.S.: Investovat je mozne i do kurzu obchodovani zde na Financnikovi - pro ty, co neumeji americky. Prosim autora/autorku, aby to nebral/nebrala osobne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
v TSS a Impulznim systemu bylo jiz popsano dostatecne o vstupech a vystupech. Bohuzel obchodovani neni jen o pouzivani indikatoru, resp. pouzivani indikatoru je "jen" 1/3 uspechu.
Obchodni system jako celek se sklada ze tri hlavnich slozek: PSYCHOLOGIE - TECHNICKA ANALYZA - MONEY MANAGEMENT. Pokud obchodni system neobsahuje vsechny tri prvky, nebude fungovat. Vsechny tri slozky obchodniho systemu jsou na sebe velmi provazany.
Money management a Psychologii obchodovani nelze popsat jednim clankem. Na Financnikovi se temto otazkam venuje mnoho clanku a prispevku. Myslim si, ze nedostatecne pripraveny money management a psychologie obchodovani jsou jednim z hlavnich duvodu neuspechu obchodnika na burze. Mohu obchodovat jakykoliv pattern, avsak bez spravneho money managementu budu po par ztratach bez penez.
Mnoho zacinajicich obchodniku hleda 100% kombinaci indikatoru, ktera, bohuzel, neexistuje. Existuje vsak spravna kombinace technickych indikatoru a money managementu.
Zakladnim pravidlem money managementu je, ze mohu riskovat na jeden obchod jen urcitou sumu penez. Ja osobne povazuji 5% jako kritickych a spise doporucuji drzet se nize, nekde kolem 2-3% na obchod. Kdo nedodrzuje uvedene pravidlo, je na nejrychlejsi ceste vymazat svuj ucet. Pokud 10 obchodniku uvedene pravdlo nedodrzuje, osm z nich skonci drive nez si umi predstavit. Tedy, pri vyberu obchodnich signalu doporucuji drzet se jen a pouze tech, ktere budou splnovat uvedene pravidlo.
Dalsim pravidlem je umisteni SL. Mam-li ucet 10,000 USD a mohu tak riskovat 300 USD na jeden obchod [3%], pak si mohu dovolit obchodovat napr. Corn, Sugar, Live Cattle [tyto komodity uvadim jen jako priklad]. Budu-li nastavovat na Corn 300 USD, pak davam zbytecne velky SL, narozdil od Live Cattle. Tedy, je nutne umistovat SL v souladu s komoditou, kterou obchoduji. Nejcastejsi varianty pro umisteni SL jsou S/R urovne, last low / high, trendlines, ATR, Open Range. Svuj SL umistuji dle situace na trhu a tento musi splnovat kriterium max. 3% risku na jeden obchod. Umisteni SL take musi odpovidat zpusobu meho obchodovani. Trend-followerove strategie nebudou pouzivat open range apod. SL vsak musi vzdy odpovidat maximalnimu risku na jeden obchod.
Dalsim pravidlem je obchodovat vzdy stejny objem penez. Tedy: obchoduji-li Corn a Live Cattle a na kazdy obchod mohu riskovat 3% meho uctu, pricemz zakladni umisteni SL pod last low / high rika, ze na Corn staci riskovat jen 1.5% accountu a na Live Cattle 3%, pak u Corn obchoduji 2 kontrakty, u Live Cattle 1 kontrakt. Budu-li obchodovat ve vsech komoditach jen jeden kontrakt, pak pri jednom spatnem obchodu v Live Cattle musim udelat dva dobre obchody v Corn.
Vystupy jsou dalsi velmi dulezitou soucasti money managementu. Budu-li vystupovat z obchodu na ratiu 1:1 nebo 1:1.5 [risk : zisk], pak z dlouhodobeho hlediska nemam sanci udrzet system pri zivote. Tedy, vim, ze budu vystupovat na Resistanci trendu [long pozice], mohu vzit jen ten obchod, kde muj SL splni limit 3% a muj profit target ratio MINIMALNE 1:3, coz take povazuji za kritickou hodnotu. Obchoduji-li vystupy dle trailing SL, je nezbytne nutne provest vlastni pruzkum a zjistit, ktera hodnota trailing SL dlouhodobe splnuje limit ratia min. 1:3. Mam-li otevrenou pozici a tento limit dlouhodobe splnuje "jen" trailing SL dle ATR nebo Trendline, pak se soustredim jen na ATR nebo Trendline a nenecham se ovlivnit aktualnim profitem me pozice [nekterym obchodnikum se nekdy rozklepou kolena kdyz vidi, ze maji v pozici profit 400 USD, pricemz pred timto obchodem meli 3 ztratove obchody, kazdy za 200 USD].
Celkovy risk je dalsi nezbytnou soucasti obchodni strategie. Mam-li account 10,000 USD, pak nemohu nasekat pozice s celkovym marginem 6,000 USD. Celkovy risk na ucet by mel byt max. 40% accountu v marginech [tuto hodnotu povazuji za kritickou], nebo 6% risku na vsechny otevrene pozice. Mam-li pravidlo 3% risku na jeden obchod, pak mohu mit otevrene 2 pozice v ruznych komoditach. Mam-li pravidlo 2% risku na jeden obchod, pak mohu mit otevrene 3 pozice v ruznych komoditach. Toto pravidlo 6% povazuji za zlate.

Tot zaklady money managementu. Znovu opakuji: money-management je 1/3 uspechu, technicka analyza 1/3 uspechu, psychologie 1/3 uspechu.

Pri cteni mnoha prispevku casto vidim problem ve velmi spatne zvladnute psychologii nez v TA. Jsem-li "zlomeny" z toho, ze muj prvni system nevykazuje profit, pak je chyba predevsim v me psychologii obchodovani. System obchoduje tak jak jsem jej poskladal ja. Tedy, system za spatne vysledky nemuze. Za ty je vinen autor systemu a proto musi hledat autor systemu odpoved na spatne vysledky sam u sebe. Je to stejne jako pri podnikani: prijdu do kramu, kde je neprijemna prodavacka. Kdo je vinen? prodavacka nebo vedouci? Ja bych na hodinu vyhodil vedouciho, protoze neumi prijmout spravneho zamestnance. Ja osobne bych netrpel vedouciho, ktery neumi prijmout dobreho zamestance. Stejne tak je to s obchodnim systemem. Obchodni system delam ja a ja jsem za nej odpovedny. Pokud neco nefunguje, je na me, abych to vymenil nebo opravil. Nevim-li jak to zmenit, musim studovat, protoze system mi sam nikdy nerekne, co mam vymenit, resp. jeste jsem nevidel system, ktery by mi napsal: prosim te, vymen W%R za SSTO a budu fungovat na 100%.
Cim drive pochopim vliv psychologie na uspech, tim drive budu uspesny. Cim drive si uvedomim odpovednost za vysledek fungovani systemu, tim drive mi system bude fungovat. Cim drive si uvedomim, ze system dela presne to, co mu reknu aby delal, tim drive mi system bude fungovat. Dam-li do systemu vstup pri krizeni dvou EMA, pak se nemohu divit, ze tento system prinasi mnoho drobnych ztrat za sebou. Krizeni EMA je v zakladu trend-followingova strategie a proto se mi system bude tak chovat. Chci-li, aby auto jezdilo rychle, musim tam dat silny motor. Chci-li, aby jezdilo ekonomicky, musim tam dat motor s nizkou spotrebou. Chci-li, aby trend-folowingova strategie neprinasela mnoho drobnych ztrat, musim zaradit prvek swingu [napr. oscilator] a vystupovat dle oscilatoru.

Mnoho obchodniku na burze neuspeje jen pro to, ze si neuvedomuji, ze oni sestavuji system, oni sestavuji money-management, oni sestavuji TA nebo FA. Je to skoda. Staci tak malo...

PREJI VSEM MNOHO USPECHU!!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
dekuji za odpovedi. Dnes budu pokracovat technickou analyzou.

Hlavni trend urcuji vzdy na 5x vyssim timeframe, nez-li je ma obchodni timeframe. Tedy, obchoduji-li na denni timeframe [daily chart], hlavni trend urcuji na weekly timeframe [weekly chart]. Hlavni trend je mozne urcit nekolika zpusoby, mezi ktere patri.
2] Trend-followingovy indikator = napr. EMA 13, EMA 26, ale i jina delka EMA.
3] Oscilator = W%R, RSI, MACD-H.

Urceni trendu dle trend-followingove strategie jsem jiz popsal take nekolikrate, v zakladu: EMA Rostouci = BULL Trend, EMA Klesajici = BEAR Trend, EMA Rovna = Trading Range nebo neobchoduji. Osobne mi velmi vyhovuje EMA 13 nebo EMA 26, avsak nerikam, ze je mozne pouzit napr. EMA 18. Urceni trendu dle trend-followingove strategie je mozne doplnit o oscilator, ktery je potvrzujicim indikatorem hlavniho trendu.

A oscilatorum se nyni budu venovat vice:
MACD-H = lze jej nastavit na hodnotu 12.26.9, ale take napr. 5.34.7. Ja uprednostnuji 12.26.9. Potvrzujicim signalem muze byt:
a] jednotlivy Uptick / Downtick svicky, tj. je-li EMA rostouci + Uptick MACD-H, pak mame na stole cisty BULL Trend. Tuto variantu jsem jiz popsal take neolikrat.
b] celkovy stav MACD-H. MACD-H osciluje kolem sve central line. Tedy: je-li MACD-H nad svoji central line a klesa [downtick] + EMA 13 klesa, pak mam na stole BEAR Trend. Je-li MACD-H pod svoji central line a klesa [downtick] + EMA 13 klesa, pak mam na stole BEAR Trend. Je-li MACD-H pod svoji central line a roste [uptick] + EMA 13 roste, pak mam na stole BULL Trend. Je-li MACD-H nad svoji central line a roste [uptick] + EMA 13 roste, pak mam na stole BULL Trend. Ted to podstatne: je-li MACD-H pod svoji central line rostouci [uptick] a otoci se zpet do klesajiciho [downtick], jiz to nepovazuji za BEAR Trend, avsak cekam, dokud se MACD-H znovu neotoci do rostouciho [Uptick], abych mel hlavni trend BULL Trend. Je-li MACD-H nad svoji central line klesajici [downtick] a otoci se zpet do rostouciho [upwntick], jiz to nepovazuji za BEAR Trend, avsak cekam, dokud se MACD-H znovu neotoci do klesajiciho [downtick], abych mel na stole BEAR Trend.
Budu-li obchodovat uvedenou variantu MACD-H, tedy ne jednotlivy Uptick / Downtick, avsak celkovy stav MACD-H, je mozne na daily chart obchodovat delsi pozicni obchody. Budu-li obchodovat jednotlivy Uptick / Downtick, je lepe obchodovat spise kratke swingove obchody.

W%R nebo RSI:
na tomto indikatoru lze postavit strategii urceni hlavniho trendu + strategii vstupu do pozice.
Hlavni trend:
opet urcuji na weekly chart, pokud obchoduji na daily chart. Na weekly chart sleduji pouze, je-li W%R nebo RSI nad 50 / pod 50. W%R nebo RSI nastavim na hodnotu 24 period, avsak je mozne pouzit i jine casove useky = 14 period, 28 period, 18 period, 34 period, 50 period apod. Tedy: je-li W%R nebo RSI nad 50 = je hlavni trend BULL Trend. Je-li W%R nebo RSI pod 50 = je hlavni trend BEAR Trend. Urceni hlavniho trendu je mozne jen dle uvedeneho. Soucasne je mozne pouzit jako doplnek EMA 13: je-li W%R nebo RSI nad 50 + EMA 13 rostouci = je hlavni trend BULL Trend. Je-li W%R nebo RSI pod 50 + EMA 13 klesajici = je hlavni trend BEAR Trend.
Vstupy do pozice:
vstupy do pozice beru v souladu s hlavnim trendem. Tyto urcuji dle W%R nebo RSI, nastaveni 7 period. Tedy: je-li hlavnim trendem BULL Trend, pak na daily chart hledam moment, kdy W%R nebo RSI 7 period prekrizi hodnotu 50 do bull trendu. Je-li hlavnim trendem BEAR Trend, pak na daily chart hledam moment, kdy W%R nebo RSI 7 period prekrizi hodnotu 50 do bear trendu. Pro aktivni obchodniky lze pouzit variantu: je-li hlavnim trendem BULL Trend, pak na daily chart hledam moment, kdy W%R nebo RSI 7 period tickne nahoru pod hodnotou 50. Je-li hlavnim trendem BEAR Trend, pak na daily chart hledam moment, kdy W%R nebo RSI 7 period tickne dolu nad hodnotou 50.

Vstup do pozice:
1] nad last high pri vstupu do long pozice. Pod last low pri vstupu do short pozice.
2] dle 60 min open range [uprednostnuji pro swingove obchody].

Vystup z pozice:
1] pri obchodovani dle EMA nebo EMA + MACD-H doporucuji profit target dle EMA Channel, nebo Trendline, nebo Keltner Channel. Stejne tak je mozne obchodovat vystupy dle trailing SL = zde plati = utazene zachyti swingy, otevrene zachyti trendy.
2] pri obchodovani W%R nebo RSI varianty doporucuji profit target dle EMA Channel, nebo Trendline, nebo Keltner Channel. Stejne tak je mozne obchodovat vystupy dle trailing SL = zde plati = utazene zachyti swingy, otevrene zachyti trendy. Stejne tak je mozne obchodovat vystupy dle divergenci W%R nebo RSI, tj. celou strategii [hlavni trend, vstup, vystup] postavit jen na jednom indikatoru.

Pravidla MM jsem popsal v minulem prispevku.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
dnes se posunu z pozicnich obchodu do intradennich. Na Financnikovi je sekce pro absoloventy kurzu intradenniho obchodovani, presto si dovolim uvest jeden system.
Vse je podlozene systemem Eldera = Triple Screen. K obchodovani budu pouzivat jen EMA 20 a tri timeframe. Hlavni obchodni timeframe je 5 Min, hlavni trend urcuji na 25 Min a vstupy do pozice cistim na 1 Min timeframe. System uspesne funguje v YM marketu a produje denne profit 100-200 USD na jeden kontrakt.

Hlavni trend:
Urcuji na 25 Min timeframe, pouzivam EMA 20 period. BULL Trend = EMA roste, BEAR Trend = EMA klesa, Neobchoduji = EMA je rovna. Nic vice nesleduji.

Vstupni body do pozice:
Urcuji na 5 Min timeframe, pouzivam EMA 20. Je-li hlavni trend BULL, cekam na moment, kdy cena provede pull back pod EMA 20. Je-li hlavni trend BEAR, cekam na moment, kdy cena provede pull back nad EMA 20. Nic vice nesleduji.

Vstup do pozice:
Urcuji na 1 Min timeframe, pouzivam EMA 20. Je-li hlavni trend BULL [25 min], cena pod EMA 20 [5 min], cekam az EMA 20 na 1 Min timeframe zacne rust. Je-li hlavni trend BEAR [25 min], cena nad EMA 20 [5 min], cekam az EMA 20 na 1 Min timeframe zacne klesat.

Vstupni prikaz typu MKT v momente, kdy EMA 20 zacne rust, nebo klesat. Vstupni SL urcuji take na 1 Min chart = vzdy pod swing low [pri vstupu do long pozice], nebo swing high [pri vstupu do short pozice]. Zpravidla si hlidam, aby vstupni SL byl max 5-6 pts.

Profit target umistuji na EMA 20 channel, ktery mam nastaveny na 5 Min chart, prikazem Limit. Profit target cini zpravidla 15 pts. Tj., jsem-li long, profit target je na horni lince channelu, jsem-li short, profit target je na spodni lince channelu.

Znovu opakuji, pri peclivem obchodovani system produkuje 100-200 USD profit na jeden kontrakt.

Pocet kontraktu: obchoduji 1 kontrakt 2 mesice = jsem-li v profitu, pridam pro nasledujici 2 mesice dalsi kontrakt, tj. obchoduji 2 kontrakty atd. Perioda by mela byt delsi nez 1 mesic a kratsi nez 3 mesice. Jsem-li v obdobi, kdy obchoduji 2 kontrakty a perioda 2 mesicu je ztratova, snizuji pro nasledujici 2 mesice obchodovani na 1 kontrakt. K zahajeni obchodovani na jednom kontraktu doporucuji account ve vysi 3.000 USD minimalne.

Muze se zdat, ze system je slozity, opak je vsak pravdou. Pri pravidelnem sledovani 3-6 mesicu se vstupy a vystupy stanou automaticke bez mensiho zavahani.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...