Diskuze: Diskuzní fórum Financnik.cz > Futures (nepřihlášen)
Aktuální stránka: 9 z 56
Re: Triple Screen - Update
Vloženo uživatelem: bolija
Datum: November 8, 2005 09:54PM
Statut uživatele: Gold member

Zítra to důkladně omrknu na všech timeframes, až nebudu obchodovat. Už mi to nějak nemyslí. Ono se řekne sedět u počítače a klikat. Mám toho vždycky plný zuby. winking smiley
Zatím dík Libici. B

Vloženo uživatelem: Libic
Datum: November 8, 2005 11:49PM

Dobry den Bolijo,
system na prvni pohled vypada slozite, avsak je skutecne jednoduchy. Pri prvnich pruzkumech to bude asi trosku narocnejsi... Analyza kazde timeframe zabere par sekund.

Jeste jednou vse zopakuji:

25 Min chart:
EMA 20 musi klesat nebo rust. Je-li EMA rovna = neobchoduji.

5 Min chart:
Cena musi provest pullback k EMA 20. Signalem je, kdyz je cena nad EMA 20 = vstup do short pozice, nebo pod EMA 20 = vstup do long pozice.
Pri tomto pullbacku musi byt neustale BULL nebo BEAR trend na 25 Min chart. Pokud se pri tomto pullbacku EMA 20 na 25 Min chart narovna = neobchoduji tento signal.
Chcete-li skutecne 100% safe signal, musi byt EMA 20 v souladu s hlavnim trendem, tj. je-li na 25 Min chart EMA 20 rostouci, pak na 5 Min chart musi byt EMA 20 rostouci nebo rovna + cena pod EMA 20.

1 Min chart:
Sleduji EMA 20. Chci-li vstoupit do long pozice, vstupuji ve chvili, kdy EMA 20 na 1 Min chart zacne rust. V jinem pripade nevstupuji.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Vloženo uživatelem: Ivan
Datum: November 9, 2005 07:56AM

Dobrý den,

omlouvám se za neznalost, ale výraz"cena provede PULLBACK k..." u posledního Libicova příspěvku mi neni jasný.Mohl by mi někdo postrčit?Jinak,proč to znovu neopakovat,Libici velký dík!

Děkuji
Milan

Vloženo uživatelem: PitBoss
Datum: November 9, 2005 09:37AM

Zdravim Ivane,

Pullback je maly obrat trendu po prolomeni (Breakoutu) nejakeho patternu. Takze kdyz si nakreslis v grafu treba trojuhelnik (triangle) a cena prolomi (breakout) jedno z jeho ramen, tak o Pullbacku se zacne hovorit, kdyz se trh otoci zpet k ramenu trojuhelniku.

V praxi ti Pullback muze napriklad potvrdit zdali je puvodni Breakout validni. A to tak ze kdyz se trh pullbackem vrati zpet na rameno trojuhelniku a odskoci opet ve smeru puvodniho breakoutu.. uff chtelo by to obrazek asi smiling smiley

S pozdravem Ian..

Datum: November 9, 2005 09:52AM

Dobrý den Iane,

děkuju za vysvětlení.Myslím,že jsem to snad pochopil správně i bez obrázku.

s pozdravem Milan

Datum: November 9, 2005 10:20AM

Zdravím,
Takhle by měly vypadat ty včerejší vstupy. Doufám, že jsem to rozkódoval správně. Označil jsem místa akce na všech timeframes.

Přílohy: YM 5min. + 25min..PNG (100kB)   YM 1min..PNG (82kB)  
Vloženo uživatelem: trjar
Datum: November 9, 2005 10:36AM

Dobry den Libici,

dekuji za velmi zajimavou intradenni aplikaci TSS. Je to nazorne a jednoduche.
Mel bych prosbu, prilis nerozumim principu stanoveni vystupu (urceni PT). Mohl byste ten princip, prosim, trochu vice rozepsat, protoze spravny vystup je mnohem dulezitejsi nez vstup.

Dekuji Jarda

Datum: November 9, 2005 01:43PM

Zdravím též,
Bolio, názorněji to už udělat opravdu nešlo.

Dík Milan

Datum: November 9, 2005 03:59PM

Dobry den,
dnes dalsi trade v 9.40 hod = entry 10554 short / SL 10560.

Ted budu cekat na dalsi trade.

Vystup stanovuji na profit targetu. Je mozne pouzit EMA 20 channel jako profit target, nebo sledovat vyvoj grafu. Cena vzdy udela profit cca 10 - 15 pts.

Pullback = cena swinguje kolem moving average. Chova se, jako by byla na gume a vzdy se vrati k moving average, tak to je pullback to EMA.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Datum: November 9, 2005 05:05PM

Dobry den,
k uvedenemu intradennimu obchodnimu systemu lze pridat ADX line na 25 Min chart:

hlavni trend nasledne urcuji: EMA 20 rostouci nebo klesajici + ADX line musi rust = pak je trend.

Libic

Vloženo uživatelem: Břonda
Datum: November 9, 2005 05:22PM

LIbici!
Jestli se dobře dívám pak SL= cca 25 USD, PT=cca 50-75 USD, takže RRR=1:2 až 1:3. Můžete ještě uvést % ziskovosti vstupů? Dost mne tento systém zajímá. Obdobně by to šlo na ER2 s větším potenciálem. Díky.

Břonda

Datum: November 9, 2005 05:29PM

Zdravím Libici,
jako všechno chce i tento systém dostat trošku do krve. Je to opravdu super jednoduchý. Jen mi by mě zajímalo, proč zastáváte názor, že je lepší obchodovat na YM s více kontrakty, než třeba s polovinou na ES, nebo ER2. YM mi přijde hrozně líný. Je fakt, že o to línější je i risk, ale pokud to znásobíte kontrakty, tak je to jedno a navíc je poměrem vyšší i poplatek za obchod na YM. Ale jinak to nevypadá vůbec špatně winking smiley

Bohdan

Datum: November 9, 2005 05:40PM

Dobry den Brondo,

budete-li tradovat velmi peclive, tj. nepodlehnete falesnym signalum, pak se lze s uspesnosti dostat velmi vysoko. Ve svych prispevcich jsem jiz popsal 2 filtry:
1] ADX line na 25 Min chart
nebo
2] EMA musi byt rostouci / klesajici soucasne na 25 Min chart + 5 Min chart.

Ja osobne delam s timto systemem 1-3 obchody denne. Na 5 obchodu mivam jeden ztratovy. Pri trose cviku se Vam system dostane do krve a budete jej tradovat velmi lehce. Jak rikam, z pocatku jsou nejvetsi prekazkou falesne signaly, kterym se ubranite vyse uvedenymi filtry. Chce to treba 2 mesice poctive sledovat a papertradovat. Doplnuji, nikdy jsem tento system nezkousel mimo YM.

Jen pro ilustraci, je 11.35 hod = na dnesni chart byl pouze jeden obchod, ten jsem uvedl a ten jsem take vzal. Nejhorsi obdobi je kolem 11.30 - 13.00 hod, kdy jsou obedy, takze take v klidu obedvam.

Libic

Datum: November 9, 2005 05:47PM

Dobry den Bolijo,
v zadnem pripade nezastavam nazor, ze je mozne tradovat jen YM. Na YM jsem system postavil a proto jej take na YM traduji. Bohuzel patrim mezi hodne konzervativni obchodniky a nerad prechazim z jednoho trhu do druheho, dokud jej nemam trosku proslapany. Tot vse...

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Datum: November 9, 2005 05:50PM

OK, tak to jsem chtěl slyšet. Já zase YM neznám skoro vůbec, takže to prubnu na ER2, nebo ES. Uvidíme. Zatím díky. B

Aktuální stránka: 9 z 56

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.