Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

papertrading


Prezident

Doporučené příspěvky

Dobrý den,
chtěl bych zkusit papertrading a chtěl jsem se zeptat je někde popsaný kromně "článků backtesting aneb testujeme os" papertrading v programu tnt4? v tomto programu je spousta nástrojů některé jako dollar calculator a retracement jsou mi jasné, ale je tam spousta dalších( různé úsečky ovály atd.) u kterých mi není zcela jasné k čemu slouží. Je v nějakém čláku popsán třeba jeden tréningový obchod v tomto programu bod po bodu (tak jak je psán váš manuál - velmi věcně a názorně) včetně tréningového obchodního deníku tak jak by měl vypadat a ne jen co má obsahovat (jak například řadit záznamy? podle datumu nebo podle otevřených kontraktů nebo denní záznamy?) dále třeba jaké nástroje v tnt použít a postup rolování sledování-kontrakt-ukončení-zavěry z obchodu. Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 111
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

ja papertraduji v Excelu v realnem case (pozicni obchodovani). Jeden den dostanu vstupni signal, coz pro me znamena nastoupit dalsi den za open. Dalsi den do excelu zadam pozici a vetsinou "znehodnotim" open o nekolik pipsu danym smerem podle otevreni trhu (slippage). No, a obdobne pokracuji, kazdy den vyhodnotim vyvoj a podle obchodniho planu upravuji stoplossy a pripadne vystupuji z trhu. Vse eviduji v Excelu v tabulce.
V TNT to jde urcite taky, ale tech volnych 30 dni spis pouzijte pro historicky backtesting. Pro tu uroven, v jake to ja delam (tj zacatek, overovani planu) staci podle meho nazoru grafy zdarma na futuresource.com. Indikatory tam funguji dobre a cary lze kreslit na vytisteny graf ;)
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj ,

Já testuji v TNT4 a nemám s tím větší problém , pokud budeš potřebovat rád poradím . Musím však předem upozornit že ovály a čtverečky a další podobné záležitosti mne při testování moc nezajímají a nepoužívám je . Já k trénování používám většinou jen , RSI , trend-line , Moving averange , Divergence , R/S a jiné jednoduché pomůcky .
Takže pokud myslíš že ti mohu poradit tak jsem připravený zodpovědět tvé otázky .

Zdravím a hezký večer REN.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

díky za rychlou odpověd.stáhl jsem si graf CU05 z www.britefutures.com. přišlo mi to tam jednodužší než na futuresource.com jen se nastavi komodita a přes tlačítko download prices se stáhne graf s celou svojí historií. Na futuresource.com se musí nastavovat nějaká data. Ale v principu je asi jedno odkud graf pochází,že?soubor se stáhnul s příponou .csv a jde přímo otevřít v excelu. Záměrně jsem stáhl CU05 právě tam totiž (na denním grafu) po dvojitém dnu (10.jun a 30.jun - 222) nastává výrazný vzestup ceny která by mohla dosáhnout až maxima 330(loňský rok), ale pravděpodobně dojde na nějakých procentech rtcm ke korekci.I tak však ten kdo je v dlouhé pozici si mne ruce (jestli tedy čtu graf správně jsem úplný nováček).To jsem odbočil chtěl jsem tě poprosit : mám stažený tento .csv otevřu ho v excelu a dám přes nástroje-vytvořit graf-pak předpokládám vyberu burzovní a pak to po mě chce abych hodnoty uspořádával atd. takže tu dělám něco špatně poradíš mi?popřípadě ve chvíli kdy už mám graf jaké nástroje používáš -pro vstup do pozice atd.? díky :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rendo ještě tobě díky za odpověď a nabídku pomoci s tnt. Je mi jasné, že nemá smysl umět na 100% všechny nástroje v tnt. Chtěl jsem jen vědět jestli neexistuje třeba nějaký český nebo slovenský manuál klidně zjednodušený. Například jsem nepřišel ani na to jak se vrátit o krok zpět. Například si vyznačím trend nebo rozpětí ceny pomocí dolar kalkulátoru a ještě třeba něco a už je těch čar v grafu moc a chtěl bych se nějaké zbavit, ale tnt nemá undo ani zpět jako ostatní programy? A ještě k backt. ten se dělá jak(v tnt): najdu nějakou historickou formaci (s/r nemo dvojtý vrchol/dno atd.)vyznačím si důležité body nějakým nástrojem(který ještě neumím používat), nedívám se jak pokračovala ale snažím se to odvodit a pak si odroluji graf abych viděl zda mé předvídání bylo správné?asi jsem trochu natvrdlý, ale přesný postup jsem ještě nepochopil. díky za čas strávený nad odpověďmi na mé otázky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim Prezidente,
nejdriv si musis ten stazeny soubor do exelu naimportovat - DATA/IMPORTOVAT EXTERNI DATA/IMPORTOVAT DATA - pak otevres ten *.CSV soubor. Objevi se tabulka, kde musis mit v kolonce typ zdrojovych dat zaskrtnuto ODDELOVAC a v dalsi tabulce vyberes typ oddelovace CARKA. Tim ziskas data kde budou v radcich dny a sloupecky budou datum, low, open, close, high, vol, OI. Pak jeste musis nahradit desetinne tecky za carky UPRAVY/NAHRADIT.
Pak si vyberes typ grafu, nastavis RADY TVORI SLOUPCE a vytvoris graf. Pozor na spravny zdroj dat a jejich razeni ( kazdy graf pozaduje data v danem poradi ).
Podle mne je vsak jednodussi pracovat s nekterym interaktivnimi grafy ( napr. BARCHARTS ),ktere ti umozni pouzit indikatory a dalsi veci, ktere bys musel v excelu "programovat" rucne.

S pozdravem

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Prezidente :-) a Michale
Excel je podle me dobry na vedeni obchodniho deniku, snazil jsem se neco programovat v Delphi ale pak sem se vratil k Excelu, ktery je pro denik podle me dostacujici... Co se tyce Papertradingu v excelu tak to uz je podle me horsi, pokud se zameris na pozicni obchodvani jeste by to asi slo ale v pripade importovanych historickych intraday dat jsi omezen v Excelu jeho limitem +,- 64k radku :-) , Indikatory si v excelu rucne programovat nemusis na netu je k dispozici zdarma specialni soubor knihoven TA, ktere importujes do Excelu jako objekt a v nem jsou obsazeny snad vsechny indikatory, ty vsak na vystupu nepodavaji grafy ci krivky jak to znas treba v TNT ale pouze cisla z kterych se grafy indikatoru daji vytvorit standartnim postupem... takze celkem komplikovany postup, ale kdyz se chce vsechno jde :-)

PS:
Ja jsem se snazil udelat svuj mini soft na zpracovani dat a vypocet inikatoru, ale pak jsem zjistil ze objevuju davno objevene a clovek pak zjisti ze se stara aby mu vlastne fungoval hlavne ten jeho program a inikatory a samotny papertrading se krci v pozadi, tak jsem to dal k ledu a poridil si amibrokera...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No, vypada to lepe nez muj TNT papertrading :)) jestli takhle obchodujes stabilne, tak mas technickou stranku zvladnutou perfektne.
Prilisne pritahovani SL je psychologicka zalezitost, na rijnovem cukru jsem mohl doted sedet v trendu a vystoupil jsem na SL nekde v prvni tretine - sice s mirnym ziskem, ale i tak je to skoda :) Nekdy ho pritahnes a pak si rikas ja blbec, pak to udelas znovu a rikas si Ja jsem to odhadnul. Podle me se z dlouhodobeho hlediska vyplati nechat trhy dychat (kdyz se pohybujes v plusovem teritoriu), dlouhe trendy potrebuji prostor a vydelavaji nejvic.
dzink

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No nevím jestli mám technickou stránku zvládnutou , ale fakt je že takhle mi to funguje docela dobře . Musím však říci že víc než technické obchodování je to moje řízeno pocitově .Když bude někdo chtít můžu vložit i další grafy , taky mne napadlo že by možná nebylo špatné když by v rámci papertreidingu prověřilo více lidí stejný kontraktní měsíc a tak by bylo možné sledovat jak kdo obchoduje a zda se například několik jedinců shodne , třeba na vstupech a výstupech .Také by se lépe komunikovalo mezi panem X a panem Y protože oni dva nebo by věděli že jejich technika je velice podobná nebo dokonce stejná a tudíž by tito lidé mohli navzájem ladit společně určitou techniku obchodování .Asi jsem to napsal dost chaoticky (bohužel písemně se neumím srozumitelně vyjadřovat ), ale jen tak mne to napadlo třeba by to bylo k ničemu , ale také je docela možné že by to mělo nějaký svůj smysl .

Dzinku : Díky za komentář REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

mě jdou stáhnout živá data i u trial verze a bez problému. Při prvním stahování mi to nabídlo upgrade programu, který jsem potvrdil, ale na obrazovce se nic nedělo. Počkal jsem asi 10 minut než se stáhnul balíček aktualizací (myslím, že to tam je i tak popsané v angličtině) a potom se začaly stahovat i poslední živá data. Jestli se něco děje poznáte na LED diodě signalizující pracující harddisk.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...