Diskuze: Diskuzní fórum Financnik.cz > Futures (nepřihlášen)
Přejít na stranu:  1234567 Další
Aktuální stránka: 1 z 7
klouzavé průměry
Vloženo uživatelem: Jarda
Datum: December 16, 2004 11:05AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Zdravím všechny,

zajímalo by mě, zda-li je tu někdo, kdo obchoduje primárně na základě klouavých průměrů? Rád bych si vyměnil zkušenosti.
Zdravím,
Jarda

Re: klouzavé průměry
Vloženo uživatelem: JHoracek
Datum: December 16, 2004 06:12PM

Jardo,

ja pouzivam MA jako jednu ze strategii. V podstate jedu MA na komodity i akcie, docela dobre mi funguji dvojite MA, pouzivam 9 a 18. Kdyz dostavam signaly, dost ten den zvazuju, jestli nebyly nejaky reporty (hlavne v grains a energies) a teprve az na zaklade prihlednuti k fundamentalnim informacim zvazuju, jestli pozici vzit nebo ne.
Zdravim,
J.H.

Vloženo uživatelem: xtrader
Datum: December 16, 2004 06:25PM

Pouzivam spis jednoduchy MA, ale neni to moje hlavni strategie. Obcas mi ale jednoduchy MA funguji docela dobre, hlavne pro dlouhodobejsi trendy - sleduji MA na daily i weekly grafech. Spis mi ale slouzi jako spolehlivy ukazatel trendu.

Vloženo uživatelem: pavelK
Datum: December 17, 2004 11:11AM

Ja pouzivama vetsi hodnoty - 50, 80, ale i 100 nebo 200. Vetsinou me zajimaji signaly v ramci velke zmeny trendu, v pozici byvam i nekolik mesicu.

Vloženo uživatelem: RidilJan
Datum: December 18, 2004 12:30PM

v podstate taky jen pouzivam MA jako vizualni pomucku pro lepsi identifikaci trendu, obcas mi jednoduche nebo dvojite MA slouzi i jako dobre potvrzeni mych vlastnich vstupnich signalu

Vloženo uživatelem: Bára
Datum: December 18, 2004 12:52PM

Sorry za jiste blbej dotaz, ale co jsou to ty klouzave prumery? ::o

Vloženo uživatelem: tomnes
Datum: December 19, 2004 04:27PM
Statut uživatele: financnik.cz

Co jsou klouzave prumery se doctete zde
http://www.financnik.cz/art/manual/komodity-klouzave-prumery.html
s pozdravem,
FINANCNIK.CZ

Vloženo uživatelem: Renda
Datum: January 2, 2005 07:47PM
Statut uživatele: Silver member

Ahoj Báro ,

Otázka není hloupá já taky teprve začínám a sleduji každou informaci a diskusi velice pozorně , no a věř mi že mám taky spoustu otázek a málo odpovědí .
Víš klouzavé průměry mne taky zajímají a skutečně najdeš na Finančníku odpověď na skoro každou otázku která tě napadne (klouzavé průměry / kapitola č14), ale i já bych potřeboval spoustu věcí vysvětlit polopatě . Zrovna takové klouzavé průměry , technicky tomu rozumím velmi dobře , ale prakticky se v tom trošku ztrácím .

Renda

Vloženo uživatelem: Renda
Datum: January 2, 2005 09:11PM
Statut uživatele: Silver member

Mohu se zeptat , pokud graf neprotne MA nemělo by mne to teoreticky nijak zvlášť znepokojovat ?
Omlouvám se pokud je má otázka hloupá jsem začátečník !

Vloženo uživatelem: Jarda
Datum: January 2, 2005 09:13PM

Čemu konkrétně nerozumíte? Já osobně obchoduji na základě MA poměrně intenzivně, možná bych mohl s něčím poradit.
Jarda

Datum: January 2, 2005 09:22PM

Dobrý den,

váš dotaz rozhodně není hloupý, každý začátečník se cítí v začátcích trochu zmatený - nebyli jsme na tom v začátcích o nic lépe.
K Vašemu dotazu - ano, pokud graf neprotne MA, pak by vás to mělo nechat ledově chladným, protože pokud trh neprotne MA, nedostáváte žádný signál ke vstupu do pozice. Pokud trh protne MA, je to signál k nákupu nebo prodeji - viz. kapitola v našem bezplatném manuálu. Zde je navíc důležité sledovat, kdy k protnutí došlo. Pokud například došlo k protnutí v den, kdy byl vyhlášen nějaký důležitý report a trh udělal mnohem větší, volatilnější pohyb než obvykle, docela možná mohlo jít jen o určitou momentální emoci velké skupiny spekulantů a toto protnutí nemusí mít další den už přílišnou váhu. V den reportů je třeba být obezřetnější - k rozhodování o vstupu do pozic během reportů je třeba získat určitý cit, který se, pokud vydržíte, dostaví tak nějak automaticky postupem času.

Zdravím,
Tomáš / FINANCNIK.CZ

Vloženo uživatelem: wilikos
Datum: January 3, 2005 09:10PM

Zdravim vsetkych.
Dnes som sa prihlasil. Citam si o komoditach dva tyzdne a tiez by som sa najradsej spytal na
tisic otazok.Ale myslim si, ze otazky maju cas. Vdaka za stranku. Ste super.

Wilikos

Vloženo uživatelem: Brumisek
Datum: February 25, 2005 11:36PM

Nevím čím to, ale mně klouzavé průmery také velmi vyhovují. Jsou pro mne jedním z primárních vodítek - prozatím v papírových obchodech. Jsou jednoduché, ale vždy si trendy ještě potvrzuji dalšími vodítky jako pohled do historie, dívám se na aktuální uzavírací hodnoty a gapy.
Za tu dobu, co dělám "papírové" rozbory jsem si všiml, že největší úskalí obchodů je právě ta psychika a určování SL. Klouzavé průměry totiž nevyjdou vždy. Respektive, vyjdou dokonce méně často než nevyjdou!!! Jenže když pak vyjdou, tak to zase stojí za to :-)
Několikrát za sebou se například stane, že určený trend naskočí, ale po chvilince udělá korekci. Ta korekce je někdy tak silná, že mne to zachytí můj SL a jsem venku se ztrátou. Jindy dojde k úplnému otočení trendu a jsem zase v SL. Ale pak přijde úspěch a ten téměř vždy předčí ztráty. Takže moje lekce teď zní: věř ve statistiku více, než svým pocitům.

Poslední dobou také zkouším takovou malou hru se SL: když mám více uspokojivých vodítek, že trend půjde mnou určeným směrem, dám si SL trochu více riskantnější (aby mne nevyhodil při případné korekci) a když si moc jistý nejsem, tak SL "utáhnu". Co si o tomhle myslíte?

PS: Obchoduji "začátečnické" trhy - kukuřici, cukr, sojový olej, a hovězí.

Datum: February 26, 2005 12:10PM

Co si o tom myslím? Že jste na velmi dobré cestě :-) Vaše směry myšlenek odpovídají myšlení úspěšného tradera. Experimentujte dál a prosím, dělte se s ostatními.
Hodně zdaru,
Tomáš

Vloženo uživatelem: Meaple
Datum: March 7, 2005 07:38PM

Mám dotaz k MA, co vlastně znamenají parametry 4-9-18.
Děkuji Milan

Přejít na stranu:  1234567 Další
Aktuální stránka: 1 z 7

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.