Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodní deník


Martinek

Doporučené příspěvky

Deluxe:
Díky moc za chyby, ani jsem si toho nevšiml !!!
Pokud chcete přepsat počet kontaktů, tak stačí napsat dvakrát jedničku pod sebe, označit je obě dvě a v levém spodním rohu se objeví malý černý čtvereček. Ten chytněte a táhněte dolu, čísla se budou automaticky tvořit. Musíte vzít obě dvě, pokud vezmete pouze jednu jedničku a takto ji namnožíte, vytvoří se vám číselná řada tj. 1,2,3,4....
Ty komise lze odstanit v jednom vzorcem a poté vzít opravený vzorec a natáhnout ho stejně, jako ty čísla, ale tady naopak stačí vzít pouze jednu buňku..

Doufám, že jsem to vysvětlil trochu jasněji :-)

Oskar

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 319
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 5 months later...

Prosím o radu někoho, kdo obchoduje více trhů. Jak si vedete obchodní deník? Samostatně pro každý trh nebo jeden společný? Momentálně bojuji s tím, že když to mám v jednom, tak se mi těžko počítají jednotlivé obchody, když samostatně, tak zase nevím, jak udržovat aktuální stav účtu, drawdown a počty ztrát a zisků v řadě. Má to někdo vyřešené? Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mdas:

pro každý trh zvláštní účet = dost nepraktické, pokud např. obchoduju 4 americké indexy, které se obchodují ve stejném čase a ve stejné měně...tj. je důležité říct, jestli obchoduješ různé trhy v rámci JEDNÉ strategie, nebo každý trh v rámci vlastní strategie...

pokud se ti jedná o cestu č.1, tady nějaké postřehy:

s tímto trochu zkušenosti mám a deníky bych si jednak vedl zvlášť pro každý trh, pokud máš deník vytvořený pro jeden trh (jako třeba já) a nechce se ti to velmi složitě předělávat..toto ti vyhodnotí všechny jemné ukazatele, pro každý trh zvlášť (a výsledky si pak na měsíční bázi třeba můžeš dávat někam do spešl tabulky abys měl srovnání)..a potom je určitě dobré si taky třeba nějak okleštit deník tak aby tam šly psát obchody na všech trzích a vyhodnocovalo to alespoň základní statistiku (win%, avg. loss, DD, avg. trade, RRR atd)..abys měl přehled o celkovém vývoji účtu...alespoň takhle jsem to dělal já..

s cestou č.2 zkušenosti zatím nemám..ale pokud by strategie pracovali na trzích ve stejné měně, asi bych jel jeden účet a pro každou strategii zvlášť deník, plus jeden deník pouze s celkovým bankrollem a hrubým vyhodnocením strategií, pro kontrolu celkového MM..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zvlášť účet.
Nepředpokládal jsem mít různé účty u různých brokerů, nebo u toho samého, ale rozdělení účtu na "pod účty" z důvodu, že každý trh bude mít jinou velikost risku a DD. Pokud bych chtěl vycházet např. z fix risku na každý trh, byla by to pro mne nezbytnost. Rozdělení bych provedl v excelu. Jinak souhlas s Majklem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za postřehy. Strategie je společná pro všechny trhy, ale trhy nejsou jen americké, ale i evropské. Rozumná cesta se mi zdá, jak píše majkll, vést pro každý trh samostatný deník s podrobnostmi a jeden společný, který z nich bude vysosávat základní data pro celkovou statistiku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 2 týdny později...

Dobrý den,
tvořím si svůj vlastní backtester. Byl by nekdo tak laskavy, stahl si muj backtester, vlozil do neho sva data a mohl mi rict jestli tabulka cetnosti mae a mfe funguje spravne a tabulka, ktera analyzuje mae/mfe z pohledu profitu pro kazdou kombinaci sl a pt funguje take spravne? dekuji za ochotu
www.ulozto.cz/11270072/version-1-value-xlsx
heslo: kimna

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Zdravím všechny, chtěl jsem se Vás zeptat:

Chtěl bych si upravit Martínkův deník na trh FESX, ale nevím, jak změnit funkci od sloupce O5 směrem dolů (KDYŽ(C5="YM"; 5; 100)), 100 upravit na 10, aby mi počítal bod po 10 euro a ne po 100 US, jak je to u Russellu 2000.

Nechce se mi to měnit řádek po řádku, tak se ptám, jestli nejde změnu navolit pro celý sloupec, díky.. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...