Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Market Profile


MAYOBEE

Doporučené příspěvky

  • 1 year later...
  • Odpovědí 323
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 1 year later...

Jeste neobchoduju live, jsem zatim demar.. Je to rozhodne zajimava knizka se spoustou zajimavych myslenek. Treba cast, kde se popisuji jednotlive typy dnu stoji za zamysleni a je to pro me takovy dalsi voditko, kam by se mohla ten den cena ubirat. I to, kde cena otevre oproti minulemu dni. Ale to je asi vsechno. Kazdopadne je to knizka, ke ktery bych se zase rad vratil. Co ty, ty ji vyuzivas nejak vic?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nejdříve jsem ji jen tak přečetl, potom jsem se k ní vrátil a začal si kreslit strukturu a snažil se to nějak pro sebe využít, ale bylo toho na mě nějak moc a tak jsem toho nechal. Asi ještě nebyl ten správný čas:-)) V současné době se zase k MP vracím, kreslím si strukturu a porovnávám vývoj trhu s informacemi z knihy a snažím se chápat souvislosti. Je to běh na dlouhou trať ale význam to určitě má. Každá informace navíc je dobrá a jen vědět co to znamená když trh otevře mimo rozpětí má význam. Jenže nikde jsem neslyšel, že by to někdo používal, je to přece jenom už trochu vyšší dívčí...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No je to urcite slozitejsi a chce to hodne napozorovat. Chtel bych se k ni vratit pri tvorbe vystupu.. Rad bych se zameril na vystupy, ktere by se odvijely od charakteru trhu. Ale to uz je opravdu slozitejsi. Nejprve chci ject live s jednodussimi vystupy. Kazdopadne je to knizka, ve ktere je spoustu podnetu na premysleni, ale dost slozita.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já už jsem cca ve 3/4 knihy - po půl roce. To je fofr....dost blbě se to čte, ale pár myšlenek stojí za to.
Je to první knížka (co jsem četl), kde je logicky vysvětlený jak se myšlení traderů promítá do pohybu trhu a jak se dá předjímat budoucí směřování. Dobrý základ, pro pochopení principu pohybu ceny.
Praktické využití konkrétně MP je trošku složitější.
PETr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nemám softwer na zobrazování dat v MP a tak si je zobrazuji jednoduše v excelu. Přidal jsem si k tomu premarket, protože v něm často obchoduji (normálně se s ním nepočítá) I takto jednoduše zobrazený graf + počet obchodů zobrazených v platformě (OEC) mi stačí k znázornění trhu. Je v něm vidět všechno důležité - open a jeho vztah k předchozímu dni, počáteční rozpětí, struktura trhu i jeho dynamika. Podle vytvářené struktury je krásně vidět jaký typ dne se utváří. A ten kdo četl knihu MP ví jaké to přináší výhody.

7421

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Rad bych necim prispel.. Jeste jsem tady nevidel nikoho psat o oblasti skutecne hodnoty, neboli oblasti, kde se minuly den drzi ze 70% cena a potom o nejcastejsi cene minuleho dne.. Vsechny tri linie jsou mista, ktere pro pristi den znamenaji oblast dost silneho supportu nebo resistence a jsou urcite silnejsi nez pivoty, jde totiz o informace generovane trhem. Myslim, ze rozhodne stoji za pozornost. Prilozeny indikator je nejpresnejsi na minutovem grafu. Je dulezite ho nastavit na hlavni obchodni hodiny. Indikator je pro program Ninja trader.

8433

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

×
×
  • Vytvořit...