Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Market Profile


MAYOBEE

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 323
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Promin za trapné dotazy, ještě si to potřebuju ujasnit,..
jestliže nyní si platím Packege 5 což je $45/měs. a mám aktuálně puštěné na svém PC 2 instalace sierry, můžu tu jednu ještě poskytnout kamarádovi (můj login, moje heslo) a tím se s ním podělit o náklady? Bude vše fungovat i v LIVE, kdy budeme oba připojeni na jiné účty u IB,..atd není tam nějaký problém?..
Díky ..
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

soucasne na jeden ucet jde na 3 pc a da se standardne dokoupit jeste jedna licence na ctvrty pc za 5usd a pri vyjednavani se da dostat jeste dal, coz ale oni neradi delaji.....

licencni podminky neresim, rikam ti z praxe jak jsem to delal a delam uz 2 roky .... momentalne mi funguji 4 licence na jednom uctu kdy jsme pripojeni vsichni naraz ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Caute,
po velmi dlhej dobe som opat zavital na toto forum s cielom zistit ake temy sa tu riesia. Som celkom rad, ze sa to uz ubera trochu inym smerom. To, ze to trvalo trochu dlhsie je sposobene asi tym, ze 99% vzdelavacich materialov na temu trading je totalny SHIT. Ale teraz k veci, chcel by som sa opytat, pouziva tu niekto VPOC ako miesto pre vstupy do trhu? Alebo vstupujete v oblasti VAL a VAH a mate VPOC ako target? Prosim tych, ktori vstupuju v olbasti VAH a VAL (aj ked nemaju VPOC ako target), aby trochu rozviedli tu teoriu za tym, celkom by ma zaujimalo, preco vstupujete prave na tychto urovniach. A ti, co vstupujete v oblasti VPOC, tiez napiste preco prave tam. Verim, ze by to mohlo viest k celkom zaujimavej diskusii.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim fenomen,

já používám pro vstup všechny referenční body z profilu ( včetně výběžků, singlů...). Snažím se vstupovat v místě, kde považuji cenu za férovou a je mi jedno jaká profilová úroveň to zrovna je. Takže VPOC a hrany VA jsou to poměrně často. U targetu je to složitější, záleží jak velký potenciál danému obchodu dávám. Vše je dáno okolnostmi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj ajín,
ja ine referencne body ako VPOC a hrany VA ani nepoznam, takze v podstate neviem o com hovoris. Viem, ze nazov vlakna je market profile, ale pre istotu sa opytam, pouzivas klasicky market profile(pismenka), alebo volume profile? Ja este predtym, nez som sa dozvedel, ze nieco take ako market al. volume profile existuje, tak som vstupoval na miestne s najvacsim volume, cize to bol v podstate VPOC. Moja teoria za tym bola taka, ze na tomto mieste velki hraci akumuluju pozicie limitmi, potom hodia do trhu par market orderov, aby potlacili trh ich smerom, kde zaroven chytia stop lossy inych hracov, co sposobi, ze sa trh raketovo pohne ich smerom. Velakrat si mozeme vsimnut, ze aj ked sa trh vrati k minulodnovym VPOC, tak trh malokedy tuto hranicu prelomi, co je podla mna sposobene tym, ze pozicni hraci su bud long al. short a chrania svoju poziciu/e a trh sa tak opat od tejto urovne odrazi. Neviem, ci som sa vyjadril dost presne, ale aby som to nejako zhrnul, ja si myslim, ze trh sa hybe od jedneho velkeho volume k druhemu.

Co sa tyka vstupov v oblasti VA, o tom som sa dozvedel len nedavno. Vela traderov tvrdi, ze vstupuju iba v tychto oblastiach a nikdy nie v oblasti VPOC. To by som povazoval za rozumne, ak by som napr. v DOMe videl velke limity v tychto oblastiach a cena by nedokazala prerazit tieto urovne, takze tu by som asi nakupoval/ predaval s VPOC ako targetom, alebo tiez od okolnosti, podla toho, ako by trh reagoval, no velke pohyby podla mna stale vznikaju z oblasti VPOC.

Pouzivas pri vstupoch nieco na konfirmaciu, ako napr. DOM v kombinacii s T&S? Mohol by si prosim ta vysvetlit, preco vstupujes prave tam a tam, tym myslim, ci by si mohol trochu rozviest tu teoriu za tym nejakym podobnym sposobom, ako som to rozpisal ja.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

fenomen,

včera jsem nestíhal.
Na vysvětlenou, používám 30 minutové svíčky= písmena, volume profil je součástí, takže mam bod kontroly a oblast hodnoty z obou. Tvoje myšlení ohledně pohybu od jednoho velkého volumu k druhému je OK, ale z mého pohledu použitelné max. pro swingové a dlouhodobé obchody. Já obchoduji intraday. Nevím, co obchoduješ za trh. Pro mě na ropě je nutný SL pro takovéto obchody již moc. Podle mě čekat na volume levelu a na základě DOMu a T&S, se rozhodnout pro vstup není ta správná cesta (alespoň pro mě ne). Jedině, že umíš poznat, že tam selhala aukce. Já v podstatě se na základě profilu rozhodnu do jakého směru chci vzít obchod a jen si počkám na vhodnou úroveň.

Rozhoduji se na základě:
má někdo na trhu převahu = stoupající, klesající profily za posledních několik dní
kde trh dnes otevřel v porovnání s předchozím dnem a co za včejejšek bylo za den z pohledu typu dní na profilu
kde trh bude otvírat( možnost zobchodovat hned typ otevření),....jak trh otevřel

Toto jsou pro mě klíčové informace, ze kterých vycházím. Pak již čekám na vytvoření otevíracího rozpětí= záleží na jeho velikosti a sleduji jak se trh snaží proobchodovat jeho hrany= pokud počítám se směrovým přesvědčením toho pohybu. Pokud ne, tak hledám levely např. hrany VA pro vstup proti- s PT právě na vPOC. Důležité je rozlišovat iniciační a reakční pohyby. Všechny obchody vychází z aktuelního dění, schopnost reversu pozice je důležitá.

Spíš je to na zodpovězení konkrétního dotazu. Nevím, co vše znáš, či tě zajimá.

Order flow jsem dočasně vyřadil, snažím se zobchodovat jen myšlenku, úplně přesné načasování vstupu je zatím odsunuto.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ajín,
to je v poriadku, som rad, ze si napisal. Co sa tyka mna, tak ja neobchodujem live a ani som zatial nikdy neobchodoval, tiez momentalne neobchodujem ani sim (stale sa ucim). Na temu Market profile som takmer nic necital, len par riadkov textu, aby som priblizne vedel, na akom principe to funguje, ale musim to zmenit, vidim, ze sa to moze hodit. V poslednom case citam vela veci naraz a to je asi moj problem, mal by som sa venovat najpv jednej veci a potom postupne dalsim, zacinam mat dojem, ze to preslo do stavu, ked je to skor kontraproduktivne. Kombinacia market a volume profile moze byt zaujimava (ak si dobre pamatam, tak takuto kombinaciu pouziva aj uzivatel roman06, asi to bolo v inom vlakne), co sa tyka market profile, studoval si Daltona? Ja chcem byt tiez intradenny trader a mas pravdu, cakat na VPOC asi nie je najspravnejsia cena, vysledkom by bolo asi relativne viac malych prehier, pripadne break-even a par vacsich vydarenych obchodov.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

fenomen,

tahle kombinace profilu je standartní nastavení indikátoru. Polož si otázku, na čem chceš postavit svůj obchodní systém. Podle toho pečlivě vybírej literaturu.
Dalton je základ, něco jako povinná četba úplně pro každého (nebojím se dodat) a to nemyslím jen pro budoucí profiláky. Pokud neřešíš každé euro, tak u vás je ješte k dostání i český překlad.
Hlavně postav svůj OS na věcech, které z principu budou fungovat vždy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ajín,
presne o to mi ide, aby som to postavil na uplne zakladnych principoch. Preto som sa orientoval na order flow a volume, ked som este ani nevedel, ze nieco ako market al. volume profile existuje. Na rozhadzovanie velmi nemam, kedze ani nepracujem, lebo som student, ale to nevadi, mne anglictina vobec nevadi, prave naopak, aspon sa zdokonalujem v jazyku a nemam vacsinou problem s pochopenim, takze cestina al. slovencina pre mna nie je az taka dolezita. Aj tak, asi jedine co citam v cz/sk, co sa tradingu tyka, su prispevky na tomto fore. Zatial dakujem za usmernenie a rady, ja sa poberiem na nejaky cas prec a budem opat studovat. Je mozne, ze sa budem priebezne pytat nejake dalsie otazky, takze ak budes moct, prosim odpovedaj. :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...