Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Stop-Loss do podrobna.


libkli

Doporučené příspěvky

Lacike:
Tvoja otázka je moc všeobecná na to, aby si dostal konkrétnu odpoveď. Závisí to od momentálnej situácie na trhu, ktorý obchoduješ. Cukor som doteraz síce nikdy nesledoval, ale na príklade kukurice ti môžem povedať, že podľa aktuálnej volatiity trhu niekedy stačí 150 USD, a inokedy treba 300 USD. Takisto to závisí aj od toho, aký pohyb chceš chytiť, či krátky swing, alebo dlhý trend. Pamätaj, že jediný, kto má v tradingu pravdu je trh. A trh ti povie, kam máš umiestniť SL. Pokiaľ ty na základe analýzy trhu dospieš k názoru, že za momentálnej situácie je pre tvoj zamýšľaný obchod vhodný SL vo výške 400 USD / kontrakt a niekto iný ťa bude presvedčovať, že na cukor stačí 200 USD, tak ho nepočúvaj.
Ako píše mnou uznávaný Joe Ross, tak TY musíš byť ten, kto určí kam máš dať SL v TVOJOM obchode. Nikto iný túto otázku nezodpovie lepšie. Pokiaľ sa necháš niekým presvedčiť, že SL má byť taký alebo onaký, zhadzuješ zo seba bremeno zodpovednosti za výsledky TVOJICH obchodov a si na najlepšej ceste neuspieť.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 143
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Na výstupy z trhů používám automaticky posuvný SL.Má to ohromnou výhodu, že vstoupím do trhu a nemusím se starat o výstup. a ještě ušetřím čas koukáním do monitoru. Např. dnešní trend YM/ER/.To byla doba než se to vyšplhalo.SL mám nastaven zhruba jako bych ho ručně posunoval po EMA 20. Jakmile zazní zvukový signál z monitoru /sell,buy/ tak vím, že je trh ukončen a hledám nový signál ke vstupu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Dotaz ohledne B/E. Sice trochu zabruslim do Tsim+, ale myslim, ze to neni uplne off topic.

V Tsim+ je v nastaveni mozno nastavit pocet ticku, ktere pridam k B/E, ale nikde jsem nenasel jak zapnout aktivaci funkce B/E. Mozna jsem natvrdly, break even chapu, ale nevim, jesti je to automaticka vec, nebo je nutno tuto funkci nekde aktivovat. Prosim pomozte. Ani netusim jak to funguje u jinych front endu ci primo v platforme TWS.

Dekuji

Standa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stanik, Tsim tuším neumí automaticky posouvát stop-loss na b/e - je třeba to dělat ručně kliknutím na příslušnou ikonku.
Automatické posouvání stop-lossu si můžete nadefinovat v jiných frontendech, nebo samozřejmě přímo v IB, kde to ale je celý takový hodně neprakticky komplikovaný.
Nicméně v případě ručního obchodování podle mého názoru zejména ze začátku ruční posouvání SL na B/E určitě ničemu nevadí.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Ahoj, zrovna papertraduju Corn Mar 09 v TNT 5 viz obrazek Chtel jsem vstoupit do long, umistil prikaz a dnes take vstoupil. planoval jsem dat sl okolo 700 USD, ale jak koukam, dne 29.11. bylo za den tak velke rozpeti, ze jen za tento den jsem 1400 USD ve ztrate. Co ted se stoplossem? Kdyz bych byval zadal BUY i SELL, tak by se mohlo stat, ze naopak pujdu na short, ackoli jsem nechtel.. Co mi tu unika? Diky a vse nej do Noveho roku Mira F.

7062

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pro Mirek F.
Pozn. Nepouzivam TNT a tak budu popisovat jinou platformu (NinjaTrader).

Pokud zadate samostatny prikaz BUY STOP (bez SL,PT), cena dosahne vasi vstupni ceny a vy vstoupite, nasledne cena klesne (treba o tech $1400), tak jste ve ztrate a pokud to vas ucet ustoji, tak vas broker v trhu necha dal (ztracet ci doufat ze se to obrati)
(Obchhodovani bez SL = obchodovani bez kontroly rizika = gambling)

Pokud zadate prikaz vstupni cena + SL + PT (jako jednu davku), pak v situaci vyrazneho poklesu bude zasazen vas SL a automaticky zrusen prikaz pro PT (na ninjaTrader se tomu rika ATM strategy)

Cili, pokud zadate dva nezavisle prikazy (SELL + BUY) tak se muze stat, ze se vam otevrou 2 obchody jeden long a jeden short.

Ve veci jak se obchoduje pres TNT bohuzel neporadim.
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zkuste vždy nakupovat na zpětném pohybu trendu, tj. asi v místě o tři svíčky zpět-23.12. Já osobně bych nenakupöval vůbec, protože byl rozjetý short , cena ted bude stagnovat a zřejmě bude klesat. Každopádně bych zůstal ještě stranou, protože během dvou dní to může ještě shortovat. Ale pokud by se pak rozjel do longu tak okamžitě nákup.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To jiji1:
obchodovani bez SL je skutecne gambling. Skoda ze nemam Ninju, no v TNT mohu maximalne zadat buy a sell naraz, coz si myslim, ze by me v tomto pripade opravdu otevrelo obe pozice.

To MNovak:
spekuluji na kratkodoby rust, vzdyt uvidime.
Omlouvam se, nejak jsem nepobral co je zpetny pohyb.
Nevite, kde je o tom vlakno?

Mirek F.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mirku v TNT, to muzet udelat tak, ze si zadate oba dva prikazy, vstupny i SL. Kdyz obchodujete nanecisto, tak uvidite, jestli jste se trefil nebo ne. Pokud je z grafu jasne videt, ze nejdriv byl exekuovan SL, tak o o krok vratite a ten SL si posunete o kus dolu a pak ho tam zase vratite. ;) Je to trochu na hlavu, ale da se to. Ono je pak sporne zda vas to vyhodilo na SL, nebo ne, pokud nemate intradenni data a nevite jaky byl intradenni prubeh. Takze ja jsem to potom pro treninkove ucely bral tak, za pokud by to trefilo SL, tak jsem automaticky uvazoval ze jsem venku. TNT je skvely program a na pozini backtestovani uplne postaci.

V realu to pak muzete resit triggerama, coz jsou navazne objednavky, ktere se aktivuji az kdyz je spustena ta prvni, anebo zadate SL rucne. Napr. kdyz se mrknete na demoverzi webove platformy Interactive Brokers, tak tam tyto triggered orders naleznete, oni tomu rikaji Bracket Order. Velmi peknou webovou platformu s temito navaznymi objednavkami ma i OptionsXPress.

Pekny novy rok.
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

>Thanks for the picture. Pokud jsem Vas dobre pochopil, tak byste to obdobi, ktere jste zakrouzkoval pouzil k prodeji na short, je to tak?

Spis jsou to mista na zvazeni mozneho vstupu do SHORT pozic.
Pozici otvirat pouze pokud vam da Vas obchodni system signal ke vstupu.
Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...