Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Hardware


greenhorn

Doporučené příspěvky

Pro všechny začátečníky jako jsem já. Minulý týden jsem si připojil k PC druhý monitor. Je skvělé mít na jednom monitoru konkrétní graf a na druhém monitoru informace a podklady k vyhodnocení tohoto grafu. Nebo si např na jednom monitoru nechám konkrétní graf s refresch 10 minut a vedle dělám úplně něco jiného. Navíc to má ještě tu výhodu, že když nechám dolní lištu přes oba monitory, tak se mi neaktivní okna ( pokud je jich více) nestahují do rolovací nabídky, ale jsou pěkně vedle sebe na liště. Opravdu to mohu všem, kteří ještě namají 2 monitory doporučit. Ti zkušenější jistě dobře vědí o čem píšu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 383
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Sdílím s tebou tvoje nadšení.Podobné chvíle jsem zažil kolem vánoc,když jsem si kvůli obchodování nadělil nové PC se dvěma monitory.Můj počitačový rádce tvrdil,že grafická karta toho více neutáhne,ale záhy jsem našel nabídku na karty,které řídí 4 monitory.Těším se na další vánoce /a čtyři monitory/,ale vzhledem k tomu,ze se obchody moc nevyvedly,budu asi muset hodně poslouchat . J

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 5 months later...

Mily Josefe,
prosim, muzes mi pomoci? Uz jsem oslovila dve computerove firmy a oni mne tvrdi, ze dva monitory na jeden PC
neni mozne. Zkousela jsem to na ne s heslem graficka karta, co jsem vyzvedela na setkani traderu, ale oni stale
nereaguji a rekli mi, abych si zjistila typy nebo parametry PC, s kterymi nekdo neco takoveho provadi, ze oni se s tim
nikdy nesetkali.
Jestli uz v dobe dohledne nezakoupim PC, tak s opravdovym obchodem nikdy nezacnu! A kdyz musim teprve ted
kupovat, tak chci, aby byl "very up-to-date" a take na vysoke esteticke urovni. Uprednostnila bych radeji notebook
nez stolni PC, ale jestli to nejde, tak se budu muset (nerada) prizpusobit.
Predem moc dekuji!
Maya

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mayo,
dnes skoro libovolná grafická karta má dva výstupy - jeden digitální a jeden analogový.
Pokud si koupíte třeba grafickou kartu nVidia, jsou k tomu pak ovladače, které vám umožní velmi komfortně používat "dva monitory vedle sebe".
Příkladem takové karty může být třeba toto: www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=42501&CatId=18843291
(jde o příklad hodně dostupné karty, rozhodně to není nějaké konkrétní doporučení, sám bych šel asi do dražšího modelu).
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
mě přijde podivné, že computerové firmy neví, že je možné mít dva monitory na jednom PC. V dnešní době to žádný zázrak není. Pokud se v tom Mayo nevyznáte, je asi nejlepší, aby vám počítač postavila firma, která se tím zabývá, ale určitě ani jedna z těch, které jste oslovila. Myslím, že dobrých firem přes počítače je spousta a určitě nějakou schopnou najdete.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Mayo,
Je to presne tak jak pise mte a petr, co vim , tak asi lepsi karty pro pripojeni vice monitoru dela firma Matrox, pokud se v tom, ale neorientujete je opravdu lepsi sverit to firme (ktera nezaspala dobu jako ty dve vami oslovene ) , nebo treba znamemu, ktery ma nejake zkusenosti.. skutecne se nejedna o nic sloziteho...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

@Maya [ital]Uprednostnila bych radeji notebook nez stolni PC, ale jestli to nejde, tak se budu muset (nerada) prizpusobit. [/ital] Samozrejme aj to ide. Väcsina modernejsich notebookov ma pripojku na pripojenie externeho monitora, tie novsie aj na digitalny signal. Takze toto by tiez nemal byt problem, len sa treba opytat alebo pozriet ci tvoj notebook tiez ma. Na fotke su to tie väcsie pripojky (modry a biely hore).

322

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Izijan vie dobre citat a porozumiet novacikovi! Toto presne som potrebovala vediet!
Nechci zdrzovat na verejnem vlaknu, ale musim vsem podekovat za pomoc, i kdyz nektera byla pro mne az prilis
pokrocila. Z fotky vyplyva, ze karta je namontovana uvnitr a ja tedy budu shanet notebook s urcitymi vystupy a ne
primo tu kartu samotnou. To mne trochu zmatlo, jestli vyresim problem s HW/SW, trading uz bude brnkacka! :-))
Jeste jednou diky! Maya

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Na jiném vlákně jsem narazil na příspěvky, ze kterých vyplynulo, že ne všichni obchodníci mají vyřešený problém záložního napájení PC pro případy výpadků napětí, jak jsme toho svědky v tomto období.
Jak jistě většina zde přítomných ví, za cenu jednoho Stop lossu v ID (cca 100$) lze pořídit záložní zdroj napájení tzv. UPSku. Osobně mohu doporučit typ APC Back-UPS CS 500I s okamžitým výkonem 300W(cena cca 2400.-Kč), nebo silnější APC Back-UPS CS 650I s okamžitým výkonem 400W za cenu cca 3500.-Kč . Běžné PC se dvěma LCD monitory udrží při životě cca 5 - 8 minut. To by mělo stačit na nestresové uzavření pozice v obchodě a vypnutí PC. Až sem, žádná novinka.
!!! Nezapomeňte ale na UPSku připojit i Vaše adapréry ADSL, WiFi a všechny ty malé krabičky, které Vám umožňují spojení Vaší obchodní platformy s burzou a ke svému fungování potřebují 220V.
Nemusíte pak se svým notebookem běhat někam, kde je obyčejná telefonní linka ( ta většinou funguje, protože telefonní ústředny jsou zálohovány), abyste se přesvědčili o stavu Vaší pozice a jejím případném zavření.
Takto vše vyřešíte, aniž byste se zvedli ze židle, nebo se museli zabývat čímkoli jiným, než obchodem. Vynaložené prostředky se tak brzy vrátí.
Mnoho zdaru přeje Greenhorn.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

×
×
  • Vytvořit...