Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Fundamentální analýza


Izmael

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

sám obchoduji na základě TA, přesto se však snažím přihlížet k fundamentálním informacím. Zdroje, z kterých čerpám jsou však poměrně různorodé. Můžete se se mnou podělit, milí kolegové, z jakých zdrojů čerpáte fundamentální informace vy? A jakou váhu jim přikládáte?

Doufám, že je u vás taky tak krásné babí léto jako u nás.
Hezký den
Izmael

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 62
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

mno mě cpe každé ráno informace do emailu brooker :)
jinak research.refco.com je taky docela dobry portal.
Mno a potom ruzny specializovany trhy maj ruzny weby atd. ale to uz je specificke.
Kdybyste nekdo vedel o textovych 100 procentne aktualnich zprach z trhu tak dejte vedet... u refca je to jen radio...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Chtel jsem zalozit nove vlakno v oddilu Interactive Brokers, ale to mohou jen dele slouzici.
O co jde:

Konecne jsem se stal uzivatelem zpravodajskeho zdroje Reuters Bridge Channel pres IB. Uz jenom toho dosahnout zabralo dva mesice (nic na tom nebylo, jen asi technicke problemy a laxnost pracovniku IB).
Jestli tady je taky nekdo takovy, dejme hlavy dohromady. Ono se v tom vyznat neni uplne easy, Reuters dokonce dela skoleni. Zatim to na me dela vyborny dojem. Stoji to $100, coz podle me neni moc.
Nevim, kam by presne tohle tema patrilo. Vubec se mi zda, ze problemu fundamentalnich zprav je zde venovano malo prostoru - respektive ze se mu venuje malo lidi.
Doufam, ze se nekdo ozve.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

krakra,

normalne si napis na Reuters a dostanes veskere info. Reuters ma ted ruzne balicky dat podle trhu. Energy sektor je za 450 babek mesicne pokud se nepletu, je to tak Fugi? nebo si porid Blooomy za 1800 a mas tam vse co te jen napadne.

a rozhodne fa ma neco do sebe, jen to asi neni pro kazdeho. ale i cista na ta se da vydelat. ja kombinuji oboji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra,

palky, no to zalezi na uhlu pohledu. pro nekoho kdo ma 5000k ucet, tak asi jo. pro ostatni ty informace maji vetsi vahu a dokazi jim vydelat slusne penize. ale aby nevznikla mylka, ze pokud budu mit tyhle platformy tak automaticky vydelam penize. tak to neni :-) vsechny obchodniky co znam, tak to nepozuzivaji (mluvim o tech profitabilnich). ja uz to taky nepouzivam. fundametny co ja potrebuji, jsem nalezl v levnejsi podobe, jako mnoho ostatnich.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Ja si rano vzdycky prectu hlavni zpravy na strance Bloombergu, je tam i US economic calendar s konsensy. A potom posloucham pres celej den Bloomberg TV, tam na hlavni fundamentalni informace upozornujou predem a potom je okamzite po zverejneni hned odvysilaji a porovnaji vuci konsenzu, daji interview s analytiky atd. Docela mi to vyhovuje, aspon se clovek tolik sam nenudi.
Jinak na svy platforme (za kterou nic neplatim) mam zadara news feed z Reuters, kde si muzu zadavat kody pro Securities news, FX and Money Market News, Energy News atd. Je tam toho spousta. Nevim, jak to je omezeny proti placenym balickum. Chtelo by to asi porovnat. Napr. dneska na kod CRU (Crude oil) je tam od 7:00 do 7:27 9 zprav, na ECI (Economic indicators) taky 9 zprav od 7:00 do 7:31.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj
Tak mě napadá otázka, lze vůbec dlouhodobě konzistentně vydělávat v trzích čistě jen technickou analýzou(mám na mysli úplné ignorování fundamentů) nebo musí člověk fundamenty zapojit do svého arzenálu alespoň částečně.
Setkali jste se někdo s profitujicími obchodníky používající pouze a jen TA.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chtěl bych se vrátit ke včerejšímu obchodování. Dá se říct, že jsem měl téměř stejné fundamentální informace jako ostatní a mohl jsem se podle toho zachovat. Jenže jsem zjistil, že to vůbec nedokážu odhadnout. Myslel jsem, že příjde malý pokles a pak cena vyrazí nahoru. Místo toho přišel pořádný pokles a teprve potom cena vyrazila nahoru. Nakonec jsem se stejně řídil TA. Takže si myslím, že ,,zatím,, je pro mě využití těchto zpráv diskutabilní. Něco jiného jsou zprávy typu - něčemu nebo někomu se daří, 3Q je nadprůměrný a tak. To jsou pro mě srozumitelné věci podle kterých se dokážu zařídit. Ale ten včerejšek, to asi ještě dlouho ne. Tím ale neříkám, že se na tom nedalo vydělat, naopak, včera byl úspěšný den.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdenal600,
stačí když se budete hlavním fundamentům jako byl včerejší Fed vyhýbat. Tak to třeba dělám já i Tomáš a mnoho dalších obchodníků. Obchoduji čistou TA a určitě je to naprosto dostačující. Včera jste mohla vidět, že stejně nikdo neví kam trh po fundamentu půjde a uspějí jen ti, kteří obchodují s obrovskými účty a skutečně velkými stopy. Pro začátečníky bych doporučoval se v emini tímto vůbec nezabývat. Je to možná vzrušující pozorovat jak se ceny hroutí aby vzápětí během pár vteřin zase rostly, ale peníze mnohem snáz vyděláte v dny, kdy se trhy hýbou podstatně méně křečovitě.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen pro zajimavost. Delal si nekdo pruzkum, jak vyhlasovani ekonomickych dat ovlivnuje volatilitu akciovych indexu bezprostredne po vyhlaseni? Krome FEDu, jeste nejake statistiky, jimz se vyhybate? Napr. Nonfarm payrolls? Nebo v soucasnosti Housing data? A v pripade, ze v tyto dny neobchodujete, predpokladam, ze je vynechavate i v backtestingu, ano? Diky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

×
×
  • Vytvořit...