Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Fundamentální analýza


Izmael

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 62
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 4 týdny později...

911:
zdravim,
rad bych se zeptal na nejlepsi zdroje (dle tveho nazoru) pro nauceni se dulezitych fundamentalnich informaci, ktere ovlivnuji trhy. na technickou analyzu existuje milion knih a kurzu, ale s fundamenty je to slozitejsi. da se neco z toho naucit na ekonomickych vyskach? nebo snad existuji rychlejsi zpusoby, jdouci primo k jadru veci - urcite knihy, kurzy, webove stranky apod.
na googlu je toho k nalezeni spousta, nicmene je toho spousta nepotrebneho, coz ovsem zacatecnik tezko rozlisuje.
budu vdecny za jakekoliv nasmerovani. predem diky.
p.s. diky za odkaz na earnings
*utr*

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...

Dobrý den,

fundamentální analýzu v pozičním obchodování osobně raději nedoporučuji sledovat. Určitou dobu jsem tak činil, dokonce v kombinaci se některými predikčními systémy které jsem nalezl na internetu [2 dokonce draze placené, ale měli bezpečnostní díry v URL přístupu které časem zalátali :-)]. Když jsem se jimi řídil, prodělával jsem. Vrátil jsem se od nich ke striktní disciplíně technické analýzy, vlastního úsudku a risk managementu.

Fundamentální informace jsou opožděné a v trhu již zohledněné, predikční systémy zas mají tendenci hádat významnější a dlouhodobější trendy trhu, nikoliv však několikadenní pohyby ve stovkách až tisících dolarů, které zajímají obyčejného pozičního obchodníka s nevelkým účtem.

Pokud chcete jednu pravděpodobnou věruhodnou fundamentální zprávu, řeknu Vám jí: Obilniny půjdou nahoru kromě sojových bobů, které začnou asi trochu klesat, zlato půjde ještě nějaký čas nahoru, za pár měsíců dolů protože již kulminuje na svém maximu. Ale kdy to bude, za jak dlouho se trend změní (tento týden, za měsíc či 2, za rok), to právě není jisté. Ale i tak zlato může jít pár dní dolů, obilniny také a to může poziční trader právě využít, nehledě na prognózy. Pokud se bude držet prognóz, v takové situaci prodělá.

Trh by měl dle mého názoru každý sledovat spíše technickou analýzou, využívající hromadné psychózy naučených pravidel a očekávání majoritní skupiny traderů u krátkodobých situací trhů, ošetřit si obchody dobrým risk management a včasným výstupem z pozice. Kdy a jak tohle učinit opravdu nikomu žádné zprávy nesdělí, ty sdělují vše se zpožděním a nebo poskytují domněnky nějakých rádoby expertů na to a ono. Pokud nedochází zrovna k nějaké saturaci trhu, tak trend trhu pozná již při prvním pohledu snad i každé malé dítě. Technická analýza ale pomůže zjistit nejpravděpodobněji a včasně vhodný okamžik ke vstupu do pozice (rozpoznat počátek krátkodobé změny trendu či rozjezd trhu do dlouhodobého trendu) a vhodný a včasný okamžik pro výstup z pozice (kde již hrozí riziko že může dojít pak ke změně trendu).

Truant

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Truant:

já osobně fundamentální analýzu nesleduji, ale určitě nebudu tvrdit, že to nefunguje. Existuje velké množství traderů, kteří obchodují dle FA a vydělávají. To, že to nefungovalo Vám, neznamená, že FA je špatná. Jen si musíte dát práci natestovat chování trhů při různých reportech a mít rychlé a kvalitní informace o výsledku daného reportu.

Osobně obchoduji jen dle TA, ale časem sem se rozhodl zabývat i FA.

Toť je můj názor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Zdravim,

Dost taky zalezi na obchodovane komodite a soucasne celosvetove situaci. Obchoduji ropu, intradenne na zaklade jednoduhe technicke analyzy, ktera mi s dobrym money managementem nadeluje uspokojivy profit kazdy mesic.

Ovsem diky zasadnim zpravam o lobovani G.W.Bushe v SAE za levnejsi ropu ze zacatku tydne jsem dostal vedle technicke analyzy dalsi vcelku solidni podklad pro nasledujici pohyb.

Jiste, zpravy, ktere si precteme v novinach uz jsou davno zakomponovany, ale rovnez existuji extremni situace v trhu, kdy i na fundamentu se da slusne vydelat v ramci kratkodobeho obchodovani.

Obchoduji striktne podle tech.analyzy, s prihlednutim k fundamentu ( zejmena u ropy je to dost dulezity ).

Myslim si,ze vzdy je dobre byt v obraze a mit celkovy prehled o komodite, protoze kdyz prijde nejaka zasadni informace tak vam zadna technicka analyza zadek nezachrani. Pouze striktni money moneymanagement a sebeovladni.

Hodne stesti vsem

Viktor
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

[bold] "My feeling is if they don't cut by a half point, they risk undoing the good they did last week with the three-quarter point cut," said Mark Vitner, economist at Wachovia. [/bold]
Já si nejenom z této zprávy odnáším, že pokud nebude cut alespoň 0,50, tak se spíše vyplatí shortovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no otazka je, jestli se fakt chytili na udicku. asie padla nezavisla na SG a evropa ji nasledovala. SG mela 50mld € coz je 5-8% objemu, coz neni nic zavratneho. trhy by padly stejne. otazka je jestli daj 0,25 a pak znova, nebo rovnou 0,5. jedna vec je, jak bude reagovat trh, ale to Fed nemusi zajimat. jeho cile jsou jine

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Zdravim,

Ja si naopak myslim,ze jeden z vaznejsich duvodu, proc to FED tolik sestrelil minulej tyden, byly prave panicky vyprodeje na Wall Streetu.Jinak nebyl duvod k tak razantnimu snizeni sazby. Je jasny, ze zajmy FEDu jsou predevsim jinde, ale Wall Street je taky dulezity svetovy ekonomicky ukazatel. Zachovani FEDu minuly tyden mi trochu pripomnelo tah obchodnika,ktery dostal strach. To je jen muj skromny nazor. Jak to opravdu je vi jenom tym pana Bernankeho :).

Viktor
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 years later...

Zdravím vás,

je tu niekto, kto obchoduje komodity prevažne na základe FA ? Alebo aspoň sa snaží prihliadať popri TA aj na FA ? Viem, že fundamentálna analýza je naozaj niečo komplexné a zložité, ale veľmi rád by som sa chcel venovať niektorým komoditám aj fundamentálne. Avšak môj problém spočíva v tom, že neviem, čo všetko treba sledovať pre dôkladnú FA. Neviete mi napísať, čo všetko sledujú uznávaní zahraniční fundamentálny traderi ? Ja viem, že sa sledujú nejaké stavy zásob, export a neviem čo ešte. A bol by som rád, ak by tu niekto o tom niečo viac napísal. Budem mu naozaj vďačný.

Na začiatok by som sa chcel venovať hlavne káve a kukurice. K založeniu tejto témy ma podnietila práve káva. Prečo je cena kávy tak nízko ako je v súčasnosti ? Ono na prvý pohľad sa zdá, že tá cena už nemá kam ísť, ale aká je pravda ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pesiak Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím vás,
>
> je tu niekto, kto obchoduje komodity prevažne na
> základe FA ? Alebo aspoň sa snaží prihliadať popri
> TA aj na FA ? Viem, že fundamentálna analýza je
> naozaj niečo komplexné a zložité, ale veľmi rád by
> som sa chcel venovať niektorým komoditám aj
> fundamentálne. Avšak môj problém spočíva v tom, že
> neviem, čo všetko treba sledovať pre dôkladnú FA.
> Neviete mi napísať, čo všetko sledujú uznávaní
> zahraniční fundamentálny traderi ? Ja viem, že sa
> sledujú nejaké stavy zásob, export a neviem čo
> ešte. A bol by som rád, ak by tu niekto o tom
> niečo viac napísal. Budem mu naozaj vďačný.
>
> Na začiatok by som sa chcel venovať hlavne káve a
> kukurice. K založeniu tejto témy ma podnietila
> práve káva. Prečo je cena kávy tak nízko ako je v
> súčasnosti ? Ono na prvý pohľad sa zdá, že tá cena
> už nemá kam ísť, ale aká je pravda ?

Mas na predplatne REUTERS API ? Tam najdes vsetko. Akurat viem ze na financnom sme mali 1 PC s licenciou a stala dost vela penazi... Sice sa vyuzival len ako podporny nastroj na predaj emisnych kvot, ale co uz :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...