Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

INDIKÁTORY jako vstupní strategie


tomnes

Doporučené příspěvky

Zdravím,

zatím jsem ve fázi přípravy systému a studia.

Zatím jsem zjistil, že mi docela sedí indikátor CCI. Navíc, vzhledem k tomu, kolik informací se k tomuto indikátoru dá sehnat například díky systému FinWin či Woodie, tím víc se mi začal líbit.

Pro začátek se chystám testovat patterny základů FinWin s trendovým obchodováním, + chci testovat nějaké variace protnutí. Co se mi zatím pozdává je, když CCI protne zespoda například -100 a 0, pak je to signál long (ale ne bez protnutí -100). Nicméně možná to je hloupost. Zatím nemám nic moc otestované.

Možná jestli tu je někdo ochotný, tak mě zaražtě včas, že tudy cesta nevede a zkusím hledat jiné patterny:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 145
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Myslím, že ze začátku je důležité, abyste si vyzkoušel alespoň něco. Někdy to vyjde a bude z toho nakonec obchodovatelný pattern, jindy ne. Mě osobně z toho poslední dobou jde hlava kolem ze všeho možného testování, vypadá to, že jsem právě narazil na něco použitelnjšího také s CCI, ale stálo mě to asi 10 bactestů, z nichž nakonec nebylo nic. vyzkoušet byste to určitě měl už jen proto, že vás to osobně posune dál, zjištíte, co funguje a co ne. Kdyby vám někdo řekl, že to je nesmysl, prakticky by vám to v tradingu nepomohlo.

Ať se daří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky Thommie,

Váš názor mi připadá značně podnětný a pravdivý. Dokud si člověk sám nezkusí, neví jak se to chová a jestli mu to sedí... a jako začátečník musím říct. že backtest skutečně dává neskutečný...nazvyl bych to ang. slovem "insight" do reality pohybů daného trhu, který není na první pohled do grafu patrný.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 11 months later...

potíž s patterny vnímám v tom, že každý má vizuální představivost úplně jinou. to co zjevně vidím já, nemusí se zdát tak jasné jinéhu.
od patternů jsem se dopracoval k indikátorům a jejich o něco jasnější podobě. ZERO LINE je docala fajn. ať už na čemkoliv.
přišel jsem na to že obrazce přímo v grafu ( price act. ) prostě nevidím tak jak by bylo potřeba a dál to přes koleno nelámal.
Alle wege fuehren nach Rom.
tohle se bohužel nedá rozhodnout předem, jde o to, aby to nic nestálo ;)
to zn. že skutečné peníze bych riskoval už jen pokud uvidím vstabilní výsledky na demu.
hezky se to říká, ale čas nikdo nevrátí..uff.. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to se takhle bohužel nedá říct.
indikátorů je spousta a patternů na nich tím pádem násobně víc.
doporučuju prozkoumat např. FinWin pánů autorů ( jakkoliv mě nikdy moc neseděll ) a získáš představu o tom co je to pattern a jak je hledat ny různých indikátorech (tu)
a podle čeho se rozhodnout? každý to vidí jinak a asi bude nutné si to vyzkoušet..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím, mám dotaz ohledně stochasticu.
Paper traduji na E-mini SP 500 intradenně,timeframe Volume 1500 moje obchodní strategie je co nejvíce minimalizovat rizikovost, proto vyhledávám reverzní formaci double top do které vcházím ihned po překročení low dna formace, stop-loss držím na 4/6 pohybech od vstupu.
Po formaci se často objevuje korekce o kterou se zasekne můj stop loss.
Můj dotaz zní: lze nějak efektivně propojit formaci double top se stochasticem, abych naskočil ihned na případné korekci, která následuje po formaci? Pokud ano, jaké je optimální nastavení?
Za odpovědi, tipy a rady děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Zdravím Libici,

jsem v tady nováček co se k traidingu dostal někdy před třemi měsíci a tak nějak mě pohltil. Prvně jsem začal studovat úplně všechno, ale naštěstí jsem si udělal v hlavě takovou mapu souvislostí a už se věnuji konkrétní problematice s určitým konceptem.
Teď k příspěvku, CCI je druhý indikátor, který jsem si začal osahávat hned po klouzavých průměrech a taky tak činím v TNT. Doposud jsem, ale nevyužíval protnutí všech hodnot -100, 0, 100 nahoru a dolů i když jsem o tom uvažoval, teď to opravdu vyzkouším. Testuji taky především cukr, kukuřici a další taky vyzkouším.
Na posouvání SL jsem si udělal vlastní systém, vychází z předchozích hodnot high, low a indikátoru ATR. Diky tomu se pěkně přizpůsobuje volatilitě trhu, přečká drobné korekce a člověk se pak pěkně sveze po trendové vlně až nahoru. Podle vzorečku mi to dokáže pro počítat excel a tady se dostávám k jádru pudla. Chtěl bych tuto křivku nějak dostat do TNT, stejně jak se zobrazují třeba klouzavě průměry tak bych rád aby mi zobrazoval i hodnotu trailing SL, lze toho nějak dosáhnout, nebo je to boj s větrnými mlýny?

Jinak Ti musím poděkovat, po přečtení Tvého příspěvku vím že nejdu úplně slepou cestou:)
Lukin

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...