Diskuze: Diskuzní fórum Financnik.cz > Futures (nepřihlášen)
Aktuální stránka: 128 z 139
Re: Price action
Vloženo uživatelem: Miles
Datum: April 14, 2010 08:16AM

S tím vyšším time frame naprosto souhlasím. Používat alespoň dvě různé time frame je nezbytné. O pár příspěvků výše jsem dával screenshoty, kde je použití dvou time frame na patternu 123.

Vloženo uživatelem: rossi
Datum: April 23, 2010 10:25PM

Dalsi den jak pres kopirak

Přílohy: Jako pres kopirak.jpg (161kB)  
Vloženo uživatelem: kvetenek
Datum: May 27, 2010 10:34PM

ahojte, inspiroval jsem se Gladiátorem 028 a jeho způsob obchodování se líbí a tak to zkouším....jen těch obchodů mám za seanci dost, což chci zredukovat, je to i tím že mám 1 min tf.

Přílohy: screen 27.5.2010 NQ.png (283kB)  
Vloženo uživatelem: mahrlo
Datum: May 28, 2010 01:41PM
Statut uživatele: Silver member

Ahoj kvetenek,

Gladiator si asi niekde hnusne užíva a popíja pivo smiling smiley, ale ako už v minulusti povedal, prečo otročíš na 1 min TF, ked všetko môžeš sledovať s pohodlia napr. 15 min a vstúpiš do obchodu až keď sa niečo deje. Veď ten kanál prípadne S/R vidíš i na večšom TF kde je to prehľadnejšie a keď sa cena dostane k bodu ktorý je pre teba zaujímavý, tak pozri na nižšie TF a už len načasuj vstup. Potom znížiš i počet obchodov lebo nebudeš reagovať na každý pohyb, ktorý sa utvorý na 1 min grafe. Ako tu už zopárkrát zaznelo "obchoduj menej, zarábaj viac" smiling smiley. Ale inak, ideš na to dobre thumbs up

Datum: May 28, 2010 08:28PM

ahoj mahrlo
určitě máš pravdu, minutový graf je moc akční. Mám to pořád před očima co psal Gladiátor a těch tf kách, tak se budu snažit vstupy řešit na 3 a sledovat na 15 min. Dnes teda jeden obchod, odraz od TL, ale nevyplnilo mi to čekačku, kterou sem dal přesně na trend. linku, což mě dost naštvalo, ale jinak spokojenost.

Přílohy: screen 28.5.2010 NQ - 1.png (277kB)   screen 28.5.2010 NQ.png (245kB)  
Datum: May 28, 2010 09:47PM

Ahoj kvetenek,

škoda toho obchodu ale aj to sa stáva, tak ti držím palce. Večer to tiež pekne trendovalo, prikladám obrázok. Ideálny vstup na DB a zároveň hrane kanálu.

Přílohy: NQ 28.5.2010.png (28kB)  
Datum: May 28, 2010 10:01PM

mahrlo, já ty TL mám nakreslený jinak než ty, vůbec se mi neprotíná s tím DB :-( ale ten DB tam je fakt ukázkovej, já ho mám nakreslenej na růstových úsečkách, ale vždycky si toho všimnu až pofajrontě, asi to musím ještě nakoukat smiling smiley

Datum: May 28, 2010 10:29PM

kvetenek,
ja načítavam dáta od 8:00 do 22:15, preto ten môj graf vyzerá inak. Máš pravdu, chce to mať napozerané, nie je to až tak zložité ale treba dávať pozor pri kreslení TL a ja sledujem i volume. Takže vela zdaru v ďalších obchodoch.

Vloženo uživatelem: filip44
Datum: July 10, 2010 11:41PM

Dobry den
Neviem si rady s tymito formaciami co si o tom myslite brali by ste ich?ako mate definovany DT/DB a RR?

1.Formacia
rozdiel cloce ramien 2 tick ale nie som si isty tym druhym ramenom ci je dost velke

2.formacia
rodiel close ramien je 5 tick ale medzi knotom prveho ramena a cloce sviece 2 ramena je 1 tick co si o tom myslite?

3.formacia
rozdiel close ramien je 4 tick,rozhediel medzi close 1 ramena a knotom druheho ramena je 1 tick

4.formacia
,,vyskovy,,rozdiel je v pohode len ma zaujima Vas nazor na to druhe rameno co si o tom myslite?je dost velke?

Zaujima aku mate definiciu pre rameno v DT/DB a aky ,,vyskovy,,rozdiel medzi ramenamy je pre Vas este obchodovatelnya aky uz nie tiez by som rad vedel podla coho porovnavate ramena DT/DB ci podla close sviec alebo knotov alebo komb.

Budem vdacny za akekolvek rady/postrehy

Přílohy: TF 06-10 11_7_2010 (10 Range)aaa.jpg (76kB)  
Vloženo uživatelem: AND1
Datum: July 11, 2010 10:41AM

filip44
tohle je hodne individualni. Nejde o to jestli by ty formace bral nekdo jiny. To co nekdo bere jako DT/DB, nesplnuje pravidla nekoho jineho. Ja bych si udelal backtest na jednom timeframu a kdyz chces najit odpoved, ktere formace brat a ktere ne, tak to budes muset nejak statisticky vyhodnotit. Zapisuj si jednotlive formace a klidne si u kazdy pis jaky byl rozdil ticku, jak siroka formace byla(treba v minutach), MFE, MAE. Myslim, ze jedine to ti muze dat pesnejsi odpoved. Ja jsem nekdy davno delal podobny backtest na divergence.
Jinak kdyz uz ti muzu okomentovat tvuj screen, tak pro me jsou ty formace dost uzky a malo citelny. Osobne beru high/low candle a nechtel bych asi videt rozdil vetsi nez 2 ticky. Prikladam screen jake trendove DT/DB bych asi bral. Je to 1 min tf

Přílohy: 1.png (29kB)   2.png (24kB)  
Datum: July 11, 2010 10:42AM

...

Přílohy: 3.png (30kB)   4.png (33kB)  
Datum: July 11, 2010 10:43AM

...

Přílohy: 5.png (27kB)   6.png (28kB)  
Vloženo uživatelem: filip44
Datum: July 16, 2010 12:39AM

Dobry vecer
Pocas sledovania grafu TF som nejak pochopil ze sa netreba hnat za kazdym signalom a nejak vyselektovat tie najlepsie,nebolo tazke prist ze signaly v sulade s trendom maju vacsiu uspesnot ako tie proti trendove,prave teraz riesim problem ako co najlepsie rozoznat trend pouzil som EMA 34 a 204 ale 204ka dost pomaly reaguje na zmenu trendu a casto zmeni smer trendu len pri fakt velkych pohyboch a aj ked uz k nim pride tak dost ,,meska,,proste ak je tu niekto kto obchoduje podla trendu a ma s jeho urcovanim nejake skusenosti alebo pozna nejaky dobry sposob ako co najlepsie urcit trend tak by som privital nejaku radu

Přílohy: na posudenie.jpg (97kB)  
Vloženo uživatelem: mira_k
Datum: July 16, 2010 08:57AM
Statut uživatele: Gold member

filip44,
204 bude vždy pomalu reagovat, určuje dlouhodobější trend/směr ... pro určení trendu je lepší se dívat na vyšší časové rámce, tj např TF30min, popř denní apod tak si nakresli trend linky nebo kanály ... jen s RB10 neuvidíš nic

"keep it simple"

Vloženo uživatelem: Gordon
Datum: July 16, 2010 11:12AM
Statut uživatele: Gold member

zdravim vas tento tyden jsem se rozhodl sem dat kazdy den svoje LIVE obchody se zakladni popiskou, kdo cetl pred rokem moje vlakno tak muze srovnat kam jsem se dostal, ale muj system je dost slozity na informace a tak neni jednoduchy pro kazdeho a pro zacatecniky asi uz vubec ne, ale neni jedinym profitujicim systemem a nechci si brat patent na rozum, jen tydeni LIVE ukazka...at se dari

Přílohy: scalping na 6E.png (133kB)  
Aktuální stránka: 128 z 139

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Toto vlákno bylo uzamčeno

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.