Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Historická data od Sierra Chart


Maxim Colloseus

Doporučené příspěvky

Zdravím

Rád by som sa opýtal či je možné nasledujúce:

Obchodujem trh NQ a do sierra chart si stiahnem 5 ročné dáta v 30 min time frame. Dajú sa hodnoty high,low,open a close z 30 minútových úsečiek exportovať do programu EXCEL? Skúšal som to ako export do TXT súboru ale ukladá mi data každých 2-4 sekundy a ja potrebujem vždy hodnoty po 30 minútach.

Ďakujem za odpoveď Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 87
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to Bugsy:
Myslím, že je jedno, že máš trial verzi.
Je nutné si stáhnout aktuální futures (tak to můžeš udělat i u ostatních trhů):
[ital] File --> Find Symbol --> Futures - Indices --> YM?## --> YMM14 /June 2014[/ital]
Pak musíš nastavit, aby se ti mohla propojovat data (tzv. Continuous Concract Data):
[ital] Chart --> Chart Settings --> Advanced Settings --> Continuous Contract: Continuous Futures Contract - Volume Based Rollover, Back Adjusted [/ital] (to je možné nastavit různými způsoby - já mám v tuto chvíli takto nastavené propojení dat).
Nezapomeň nastavit, jak kvalitní data a jak do historie max. se ti mají stahovat (pokud FIMS - tak tick by tick):
[ital] Global Settings --> Data/Trade Service Settings -->
Intraday Data Storage Time Unit: 1 Tick
Max Historical Intraday Days To Download - obojí si nastav třeba 360
[/ital]
A ještě jak dlouhou historii chceš zobrazit přímo v grafu:
[ital] Chart --> Chart Settings --> Use Number of Days To Load: třeba 60 dní [/ital]
Snad je to vše. Je to trošku boj, strávíš nad podobným nastavením hodně času. Alespoň já jsem strávil.
Někdy mám pocit, že by bylo lepší si ty data koupit :) Hodně problémů by člověk nemusel řešit.
A pak by ti to mělo běžet.
Doporučuji se obracet na Chat Sierry - Support Board - jsou rychlí a poradí ti nebo tě aspoň odkáží na manuál v AJ ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dobrý den, backtestuju na datech od SierraChart package 5 studii numbers bars.... mohli by jste někdo, kdo má trošku zkušenosti s number bars porovnat kvalitu, co se tíče počtu zobchodovaných kontraktů v jednom ticku zkontrolovat? Jestli tam máte stejné číslo? Protože často u svíček mám stejné čísla v jednotlivých tickách např. 18,18,18,18,18,18... Tak jestli to jsou jen časté náhody nebo mám někde chybu. Je to 2 minutový graf, YMM4, čas kolem 15:16 ( vše na fotce + printscreen nastavení studie)

28787

28788

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Ahojte,
chcem sa spýtať, nejak sa neviem vyznať ktoré data v Sierra Chart potrebujem.
Ak chcem minutové data na najznámejšie akciové mini indexy potrebujem package 1 alebo musím mať package 3 kde je súčasťou aj “SC Historical Data Service”?
Tickové data nepotrebujem.

Chcem si SC “aktivovať” ale nie som si istý ktorý level ... pred nejakou dobou som mal demo a už si to nepamatám,
nové demo mi už nepojde aby som to skúsil tak sa pre istotu pýtam tu :)

Díky moc!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravim,

měl bych otázku. Celkem dost se tady řeší data feed do Sierry, ale příspěvky už jsou relativně staré a Sierra se taky už někam za ten čas posunula a mě není zcela jasný, jak je to s feedem historických dat přímo od Sierry, když člověk potřebuje ticková data, pro vykreslování VOLUME grafů.

Píše se tady, že pro ticková data je potřeba Sierru naládovat daty odjinud, jelikož je Sierra neposkytuje.

Když se podívám na službu [bold] "Sierra Chart Historical Data Service" [/bold] (která je v balíčku 3 a 5) je v popisu této služby uvedeno

[ital] Historical tick by tick Intraday data is also provided for popular futures contracts from the CME, Eurex and ICE. There is a minimum 3 years of tick by tick data available. [/ital]

Což by mělo znamenat, že ticková historická data jsou v této službě již dostupná.

Jde mi o to, že chci začít backtestovat OS na VOLUME grafu a zajímá mě, jestli mi k tomu budou stačit právě tyto data. Jenom pro ukázku jsem si stáhnul tyto data např pro RJU15 a zabírají cca 220MB. Jedná se tedy o ticková data vhodná pro testování??

Díky moc :S :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim nakolko posem len z mobilu tak budem strucnejsi. Ano sierra ponuka tickove data. Je potrebny balicek 5. Dodatocne si treba este aktivovat sierru na stahovanie dat za cca 30 dolarov mesacne a este k tomu nasledne si zaplatit nejake 5 dolarove tickove data za jeden trh. Neskor ti mozem hodit link ak ma tu niekto nepredbehne. Ale ked das do vyhladavania na stranke sierry sierra tick data feed alebo nieco v tom zmysle tak ti najde aj postup ako si to lrok po kroku aktivovat.
Pekny den prajem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Predpokladam ze chces backtestovat obchodny system fims. Priznam sa ze ten sa nejak backtestovat asi ani neda skorej papertradovat na hisrorii kedze pre fims potrebujes tie tickove data. Ja zatial som vo faze citania dostupnych podkladov a spracovavania informacii z webinaru a z kniziek o price action. Na paper sa chystam az v novom roku nakolko chcem nacerpat teoriu aby som ju aplikoval v paper. Predsa len aktivacia vychadza na cosi kolem 80-90 usd mesacne pre fims co nieje maly peniaz na papertrading takze chcem byt dostatocne teoreticky pripraveny. Neviem ako hlboko do historie sa daju tickove data stahovat aby si ich bedel papertradovat ja dufam ze aspon 3-6 mesiacov aby som ich natiahol do pocitaca a pak ich nemusel kazdy mesiac platit a stahovat a platil si tak uz len za to obdobie 5. balicek od sierry. Uvidim nemam s tym zatial skusenosti. ak to spravis skorej tak ako som to pisal tu tak sa prosim podel o info ci to takym sposobom ide urobit a usetrit tak nejaky ten penaz. Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...
  • 2 týdny později...

Zdravím Zipp001 Ak chceš aby ti prehrávalo grafy v rovnakom čase povedzme od 3. marca 2016 od 15:30 tak si musíš nastaviť linkovanie všetkých grafov v rámci skrolovania (rolujem v jednom grafe a rolujú sa mi všetky) následne ak spustíš replay od tohto dátumu a odškrtneš v okienku pre replay položku aplikovať na všetky grafy tak sa ti budú prehrávať od rovnakého dátumu a času všetky grafy naraz ak tú možnosť neodškrtneš tak sa ti bude prehrávať len jeden graf a to ten ktorý si mal aktuálne aktívny.

40543

40544

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

×
×
  • Vytvořit...