Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Formace dvojitý vrchol a dvojité dno prakticky v intradenním obchodování – 2


Doporučené příspěvky

ješte .. ješte ...... dúfam, že článok-seriál bude pokračovať. Akonáhle budem mať viac času pošlem niečo aj z FX.
Obchodujem 1M Timeframe s tým, ale že mám na metatraderi nastavení maximálny zoom out. V týchto volatilných trhoch je hodne DB a DT. Obávam sa ale, že skôr či neskôr prestanú fungovať nakoľko vždy, keď niečo dobre funguje tak po čase to v trhoch prestane fungovať.. Napríklad ja badám, že na FX vymetajú brokeri aj dealeri SL práve, keď sa objavuje formácia DB alebo DT a nakoniec z formácie je deformácia. Ale aj takto sa dá obchodovať.


nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nickirout:

neboj..zatim máš asi moc zkreslenej pohled na trading. DT a DB, trend line a podobný další základní věci fungovali už od založení burz..zkus mrknout na starší grafy z historie...já pevně věřim že podobný věci těžko přestanou někdy fungovat. ale možná je to můj najivní pohled...desítky(možná i stovky) let to fungovalo ale zrovna teď v roce 2008 to přestane fungovat :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to frame3

na vyšších TF to bude fungovať. Ale na 1M FX charts som mal pocit ako keby DT/DB prestali fungovať- vytvára sa druhý vrchol a potom cena náhle vyletí o 20 pips (zrejme dealerské mini-intervencie na orders) a potom cena už ide podľa klasického scenáru. A výsledok je ten že DT/DB formácia je skreslená. Keď sa vytvára druhý vrchol tak zvyčajne sa pozerám na divergenciu mojich indikátorov tie jasne hovoria, že druhý vrchol, ktorý sa vykresluje je slabý. Tak teda nastúpim do pozície a hneď ako cena je dostatočne ďaleko od B/E tak SL posúvam na B/E. Avšak cena sa potom vráti 20 pips nad moj SL - vymetie mi SL a potom už pokračuje podľa klasického scenára. nemôžem zato, ale som chronický stop loskár, ktorý príliš rýchlo jumpuje na B/E. Tak len z toho pohľadu. Čím viac ľudí vidí a používa DT/DB tým väčšia šanca, že ich SL nakoniec budú zasiahnuté a spustí sa lavínový efekt a formácia je off. Tomuto sa dá zabrániť asi tak, ako to píšu tu v článku, že berieme DT/DB pri silných support-rezistance.

Podľa mojej logiky, keď v derivátových trhoch chcete získať peniaze, tak tieto peniaze niekto musí stratiť.

nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen dodatek. Ze zkušeností začátečníka při paper tradingu jsem zjistil, že DB/DT se musí vykreslit celé, aby s tím mohl člověk počítat. Zrovna včera bylo na ES Z8 několik ukázek nedokreslených DT.

Nedokreslené DT totiž při návratu z druhého vrcholu najednou zničeho nic uhne zase nahoru. Z toho se najednou objeví trojúhelník s plochým hořejškem. Po několika zákmitech vylítne nahoru a pokračuje v býčím trendu. Podmínkou je také klesající volume, tedy jako u trojúhelníku.

Aby bylo možná na DT otervírat short, je treba, aby při návratu z druhého vrcholu se kleslo pod úroveň sedla. U DB obdobně akorát obráceně

Mimochodem, hodně se mi vyplácí sázet na trojúhelníky. Ten je poznat už z půlky a často je jeho další vývoj víceméně jistý.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim diskutujucich.. Mam zaciatocnicku otazku, backtestujem v ninjatraderi a skusam podla clanku nastavit timeframe na volume 1500 resp. 150 tick a v oboch pripadoch mi zobrazi kratky prehusteny graf nie ako na screenshotoch v clanku..Nevie mi niekto poradit ako to spravne nastavit v ninji? Mam dojem akoby sa ten graf potreboval iba vodorovne natiahnut. Dakujem...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
×
×
  • Vytvořit...