Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Videotutoriál: NinjaTrader a Zen-fire data - bezplatný komplet pro trénování intradenního obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 204
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím Všechny tradery!
To dusan.x2 prosím Tě, prohnal jsem všechny procesy firewallem, který dobře vypisuje porty. Spustil Ninja Trader a nechal běžet firewall a sledoval, které porty se detekují. Když jsi žádal providera o povolení portů, tak jsi mu vypsal jen některé?
Ono se mi totiž při běhu NT a pokusu o navázání spojení na zenfire data vygenerovalo několik portů i s ip ve tvaru aa.bbb.ccc.ddd/xyxyxy atd. a těch portů je celkem celá stránka. Nejsem si přesně jistej v tom, které porty vybrat a promluvit o nich s poskytovatelem. Nebylo by vhodný odeslat poskytovateli seznam všech portů? (Které při běhu NT a připojení na ZF firewall vypsal?)
Děkuju moc předem za odpověď
ahoj
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To neb:
Poslal som im iba porty ktore komunikovali z NT a zistil som ich cez systemovy prikaz, zial nespomeniem si a mailovu komunikaciu s providerom uz nemam, ale mozem to zistit, ked mas zaujem o ake porty sa jedna.

Neviem ako to je s tym casovym obmedzenim, ale mne to stale ide, uz pol roka a vypadok som nemal este ani raz.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím!
To: ludekM vyzkoušel jsem připojení přes www.mirusfutures.com/. Návod na připojení k datům je podobný, jako přímé připojení k zenfire. Zatím jsem k datům připojený od včerejší noci a systém nespadnul. Jen se mi zdá, že data se načítají o něco málo pomaleji než-li, když jsem byl připojený přímo k zenfire. Je to jen dojem, nebo to také máte někdo takto (zpomalené)?

To: dusan.x2 nainstaloval jsem x_filter_en (nechá se vygooglit a stáhnout freeverze tohoto docela zajímavého firewallu), proscanoval porty při spuštěném NT a pokusu o připojení na data přímo k zenfire. Firewall vypsal celou řadu portů. Předpokládal jsem, že půjde o několik řádově do desíti, ale to jsem se mýlil. I když se některé porty opakují, tak jich je tak na dvě A4 stránky. Také Ti jich tolik systém vygeneroval přes systémový příkaz jak píšeš? Nechci zrovna otravovat providera takhle "šíleně" rozsáhlým seznamem, ale stejně by mě zajímalo, o které konkrétně se jedná.

Je možný, že kdybychom se chtěli s NT připojit na jiný server myslím uplně takový např. o kterém zatím ještě nevíme, že bychom byli limitovaní providerem?

Napadlo mě zpracovat takovou tabulku, která by zpřehlednila situaci o blokacích určitých aplikací k serverům týkajícím se aktivního tradingu, ale na to mám zatím dost málo zkušeností :-((.

V téhle souvislosti mě také napadá otázka jak to, že porty přímo pro zenfire jsou blokovaný providerem a přes mirusfutures data "zatím" fungují?

děkuji vám přátelé, že spolupracujete
a přeji trpělivost při studiu trhů
zdravím
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Honzo,
podle toho co píší na Mirusu mohou být data zpožděná.Ale rychlost ovlivňuje tolik faktorů, že tomu není nutné přikládat velký význam, používáš-li, jak jinak, data na backtest.Papertrading je stejně o hledání vyhovujícího TF kde rychlost zobrazování ladíš stejně jako hledání trhů.
Mě zatím vyhovují.
Luděk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

The Zaner Group se poskytují historická data pro Zen-Fire. My pouze poskytovat vám minutu nebo klíště nicméně data. Můžete získat data za celou dobu trvání smlouvy. Také jsem myslel, budete chtít vidět srovnání se Zen-Fire údajů krmivo pro Ninja s PAT dat krmiva. :D

7445

7446

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Bác. Mirus ( www.mirusfutures.com) už to má taky na 30 dní:(.
Vydrželo mi to od 26.01.2009 do teď.
Sice mi to po opětovné registraci zobrazilo stránku s klíčem, ale e-mail s loginem a heslem už nedorazil.
Pak už mi to odskakuje na:
www.mirusfutures.com/futures_trading_demo_mirus_duplicate.htm
.
Takže buď nový alias a možná i telefén, nebo škatulata hejbejte se k jinému brokerovi.

Kdo zná někoho dalšího?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bohužel musím potvrdit. Po předchozím pročtení diskuze jsem rovnou šel přes Mirusfutures a včera (po měsíci) jsem už data taky nenačetl. Po roce různého hledání bezplatných dat mě to už nějak nebaví. Vidím to na placená data. Podle mě je stejně nejlepší papertrading na datech s kterýma chce člověk obchodovat life a bylo by o starost méně.

David

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...