Přejít na stranu:  Předchozí 12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Diskuze k článku: Interactive Brokers a účet v různých měnách
Vloženo uživatelem: lopuch
Datum: August 13, 2010 01:44PM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Mám dotaz. Účet u IB mám vedený v USD, když si převedu část na eura, lze si eura přeposlat dál nebo to lze jen v měně, v které byl založený účet? děkuji

Vloženo uživatelem: luo
Datum: August 13, 2010 01:55PM

Zdravím,
má niekto skúsenosti s obchodovaním Amerických trhoch s EURo účtom (u IB)?
Môžete mi poradiť akú variantu pri obchodovaní volíte, resp. ktorá je pre Vás výhodnejšia?

Podľa mňa existujú 3možnosti::
1.Previesť na USD (časť EUR sa prevedie podľa aktuálne kurzu do USD na margin a poplatky) - ak som tomu správne pochopil, pri skonvertovaní ste ako keby v otvorenej pozicii SELL EUR/USD, a teda účet Vám ako keby plával...pri pozičnom obchodovaní to môže značne ovplyvniť hodnotu zisku, ale aj straty.
Neviem či existuje možnosť previesť určitú časť dlhodobo za aktuálnu konverznú hodnotu..?

2.Nepreviesť na USD – broker Vám na USD margin + poplatky peniaze požičia, s tým, že si uplatní nejaký úrok a poplatky za prevod z EUR na USD a opačne..o tejto možnosti moc neviem, vie mi to niekto vratkosti objasniť?

3.Vytvorenie ďalšieho $ účtu – je výhodnejšie otvoriť 2účty, jeden EUR a druhy v USD?

Vďaka za akekolvek informacie a skusenosti.

Luo
Život može byť aj je, taký, aký chceš aby bol....

Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 13.08. 13:57 uživatelem luo.

Vloženo uživatelem: Jardat
Datum: August 13, 2010 02:14PM

Mám to opačně. Účet mám v americe v dolarech a obchoduji v evropě v eurech. Na konci dne se mi ztráta přepočítává dle aktuálního kurzu (vidím následující den na výpisu), jen zisk se mi zobrazuje jako plusová položka v eurech a každý den se mění dle aktuálního kurzu dolar k euru. Chvíli tam je víc a chvíli míň.
Plavání jak jsi to nazval v tuto dobu neřeším. Zisk je opravdu malý a v tuto chvíli mám prioritu přežít na trzích a problémy s výdělkem a přepočtem co nejvýhodnější kurzu atd. si nechám až to bude aktuální.
Co se týče rady asi bych řešil fundování účtu v měně v které budu obchodovat. I když jak vidíš z mého příkladu původně jsem obchodoval ameriku večer a nyní po změně zaměstnání obchoduji dopoledne evropu. Kdo ví kam nás osud zavane:-).

Datum: August 13, 2010 10:24PM

Zdravim Ta Jardat,
dik za skusenosťi, takže máš USD účet v IB, keď ideš obchodovať v EUR,tak si prevedieš prostredníctvom forexu dostačný kapital na margin a poplatky,ano..? Píšeš, že sa "na konci dňa sa mení"...máš to nejako automaticky nastavené? Ak sa smiem spýtať máš nejaký prehlad koľko si takto získal/stratíl(myslim len na konverzii)?

Ma niekto účet v EUR a obchoduje intradenne/pozične s EUR aj USD tituly...čo je podla Vás najlepšie riešenie,používate hedging?

Vďaka.

Luo

Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 13.08. 22:25 uživatelem luo.

Datum: August 13, 2010 11:34PM

Čo sa týka vyššie zmienenej alternatívy č.2, na stránkach IB (http://www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=commission) som našiel výpočet poplatkov...

Príklad z IB:
"
Collateral Amount = $50,000; Borrow Fee Rate = 100%; Borrow Fee(2) = $138.90.

Minimum Fee Calculation = 0.001 x $50,000 / 360 = $0.14
Maximum Fee Calculation = 0.01 x $50,000 / 360 = $1.39
IB Carry Charge Calculation = 10% x $138.90 = $13.89.
Total Initial Commissions = $1.39 + $5.00 = $6.39
Daily Cost = $1.39
"

Príklad(ak to chápem ja):
"
Účet: 10000€; Požičanych: 10%(1000€=približne 1250$); Neuhradené poplatky: 1000/360=2,77€
Min poplatok = = 0.001 x 1000€ / 360 = 0,00277€
Max poplatok = 0.01 x 1000€ / 360 = 0,0277€
"IB Carry Charge Calculation" = 10% x 2,77€ = 0,277€
Fixny jednorazovy poplatok za obchod = 5$
Denny poplatok za požičanie = ak "IB Carry Charge Calculation"<Min poplatok=Min poplatok, ak "IB Carry Charge Calculation">Max poplatok=Max poplatok => 0,277€>0,0277€= 0,0277€

Ak by som si požičal 1000$ a obchod držal 10dni,tak by som zaplatil jednorazovy poplatok 5$+10*0,0277€=5,277€
"
Ak máte niekto skusenosti s požičiavaním penazi u IB,napište svoje skusenosti..resp. či kalkulácia je spravna.

Luo

Editováno 3 krát. Naposledy editováno dne 13.08. 23:40 uživatelem luo.

Datum: August 13, 2010 11:54PM

Prispevok som sa snažil editovať viac krat a to zdôvodu,že sa nezobrazil cely...tak doplnim,vypočet Denneho poplatku.
"
Denny poplatok za požičanie = ak "IB Carry Charge Calculation" < Min poplatok = Min poplatok; ak "IB Carry Charge Calculation" > Max poplatok = Max poplatok => 0,277€>0,0277€= 0,0277€
"

Ešte som si všimol,že som nesprávne uviedol poslednu vetu výpočtu,tak poopravím...
"
Ak by som si požičal 1000€=približne 1250$ a obchod držal 10dni,tak by som zaplatil jednorazovy poplatok 5$+10*0,0277€ = 5$+0,277€
"

Luo

Datum: August 18, 2010 01:46PM

Zdravím.
Obchoduje niekto u IB na požičané peniaze v inej mene (viď, prispevky vyššie), nieje to lepší spôsob hedge za relatívne malý poplatok?
Ďakujem za každý názor...

Vloženo uživatelem: lll
Datum: August 18, 2010 02:18PM

luo:
Mám nakoupeno CAD - určité procento účtu. IB mi blokuje malý margin = chráním tak určité procento účtu za malý blokovaný margin, nic nepřepočítávám, prostě jenom řídím pozici jako každou jinou za pár dolarů a obchoduji v USD.

Datum: August 18, 2010 05:32PM

lll,
tym pádom je to 50/50 či pojde kurz dole/hore či získaš,alebo stratíš na kurze.Máš prehlad o tom kolko si prostredníctvom tohto nákupu v + alebo v -?
Neviem ako by sa dalo obchodovať v EUR a USD,vzhladom na dlhodoby výkyv...ti to môže značne naburať system.
Myslíš,že je lepšie nakupiť menu v ktorej sa ide dlhodobo obchodovať a nechať pozíciu stále otvorenu ako to riešiť aktuálnym kurzom a zaplatit za požičanie?
Dik
luo

Luo

Vloženo uživatelem: Ondrejhop
Datum: November 7, 2010 01:38PM

Zdravím,
vzhledem k vývoji USD mne zaujala myšlenka vedení rozložení USD částky na účtu např. na EUR, jsem u IB.
Nechci spekulovat na EUR/USD pohyby, ale pouze si ochránit hodnotu na účtu.
Moje myšlenka je takováto: koupit EUR za polovinu současného kapitálu na účtu nyní v USD normálním forex obchodem. Tím bych dle mého názoru měl být chráněn proti výkyvům těchto měn. Při změně velikosti účtu, jednou za určité období pouze přikoupit (prodat) EUR nebo USD dle výkonosti účtu a upravit tak FX portfolio k aktuální hodnotě na účtu.

Nějaký nápad, kritika či cokoliv jiného?? osmiling smiley

Vloženo uživatelem: lll
Datum: November 7, 2010 02:01PM

luo, Ondrejhop:
Jak psal luo výše, je důležité mít přehled, jak si jednotlivé pozice vedou - prostě k těmto FX obchodům přistupovat jako ke každým jiným pozicím (velikost pozice, risk, trade management a cíl pozice). Přístup za půlku účtu nakoupím jinou měnu a děj se vůle boží není moc oksmiling smiley

Vloženo uživatelem: yamato
Datum: May 14, 2012 10:36AM
Statut uživatele: Gold member

zdar traderi,

mam ucet vedeny v EUR (u MF), a vzhladom k aktualnemu nelichotivemu vyvoju v europe sa mi dolarova hodnota uctu zacina neprijemne scvrkavat. Kedze nejaku fundamentalnu zmenu v blizkej buducnosti neocakavam a nechcem tocit EUR do USD (hodne by som tratil, a tocit hore dole sa neda, pretoze tomu sa brani clearinghouse), takze zvazujem hedging kurzu EUR/USD. Neviete mi poradit nejaky nastroj, na ktorom by sa dal hedgovat maly ucet (cca. 3tis. dolarov)? Nastroje ktore som ja videl maju privelku paku a su pouzitelne len na desattisicove ucty sad smiley

Přejít na stranu:  Předchozí 12
Aktuální stránka: 2 z 2

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.