Přejít na stranu:  Předchozí 12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Diskuze k článku: Variace a vylepšení systému FinWin: pattern 0/100
Vloženo uživatelem: IMik
Datum: April 21, 2010 02:30PM

Pribinacek:

O míře důležitosti vstupů jsem napsal v tom prostředním odstavci. častokrát jsem si kladl otázku, do jaké míry "ladit" obchodní systém prostřednictvím vstupů a jsem přesvědčen, že v tom odstavci je odpověď.

S těmi výstupy máš pravdu. Jsou jen pro inspiraci, ale z vlastní praxe vím, že jsou skutečně jen pro inspiraci. Realita vyžaduje daleko větší flexibilitu a schopnost své výstupy přizpůsobit trhu podle toho v jaké fázi se trh právě nachází. Jen díky této flexibilitě mohou být pravidla pro vstupy "trvale" neměnné.

Vloženo uživatelem: Anadred
Datum: April 21, 2010 03:17PM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Mohu přispět se svou zkušeností z trhu NQ na timeframe 2 minuty. Ke konci seance (jindy se k trhům nedostanu), od 19:30 do 22:00 se objevuje patern, kdy trh tvoří nové low dne (opravdu to funguje pouze na stranu long, u high dne se trh chová jinak) a pohyb je přitom velmi silný. Dvě, tři i více svíček jsou takřka celé vždy pod close předchozí svíčky, posouvají tedy vždy low dne. Poté přichází signál 0/100, který je ale ve většině případů falešný, trh se ještě jednou (nebo dokonce dvakrát) vrátí k low, které nepřekoná. V případě dvou obloučků vytvoří takové většinou symetrické M. Poté přichází signál 0/100 nebo 2x100 cross a následný pohyb bývá velmi solidní. Příkladem může být toto pondělí (19/4), kdy, jsetli se nepletu byl celkový pohyb od signálu asi 20 bodů.

Jak se v takovém pohybu co nejdéle udržet? To je jiná otázka :-)

Vloženo uživatelem: pb.
Datum: April 25, 2010 08:29PM

Trochu podobnou strategii zrovna testuji, ale vstupem je pro mě signál double bottom na denním minimu (případně double top, pokud je trend dolů). Ručně jsem prošel zhruba tři čtvrtě roku 2009, trh NQ, a otestoval jsem patter double bottom a double top.

* Na denní grafu musím obchodovat do trendu.
* Při obchodech long by měl být předchozí pokles (minimálně cca 6 USD)
* Vstupním signálem je double top / double bottom
* Musí jít odraz od denního minima nebo velmi blízko dennímu minimu (při obchodu long)
* Na tříminutovém grafu aspoň jedna čárka rozdíl
* Vstup pokynem STOP 2 USD nade dnem
* Stoploss 2 USD pode dnem (celkově 80 USD)
* Rozdíl top/bottom více než 0.75 USD ruší vstup

Řízení obchodu prakticky neexistuje. SL se neposouvá. Existují dvě varianty výstupu: 21:55 nebo PT 12.5 USD (250 zisk).

Varianta 21:55 má větší zisky, varianta PT12.5 má lepší úspěšnost a menší drawdown.

Přílohy: be01.png (263kB)   be02.png (260kB)  
Vloženo uživatelem: Anadred
Datum: April 26, 2010 10:39AM

Skvělé, díky za statistiky!
Mám podobný systém, ale nevstupuji po formaci DB, ale až po signálu 0/100 (případně 2x100 cross). Potvrzuji úspěšnost výstupu na konci dne, já vystupuji až ve 22:00. Co mně na Tvém systému překvapilo je, že stejný systém obchoduješ i do směru short. Osobně beru pouze taky signály po dosažení, nebo skoro dosažení high dne (záleží i na tom, co dělají ostatní trhy - YM, TF a ES), ale úspěšnost 0/100 a 2x100 cross je v tomto případě nižší (často potom dělám reverz pozice na základě 0/v). Máš rozklíčovánu úspěšnost Long a Short? Byl bych Ti vděčný, kdyby si se o ni podělil (možná formace DT lépe filtruje potenciálně špatné obchody a ušetřil bych si emoce při revrzu pozice :-)

Díky

Aleš

Vloženo uživatelem: pb.
Datum: April 26, 2010 11:07AM

Obchodů směrem short je tam velmi malé množství (10%). Směrem short si dovoluji jít pouze v případě, že už předchozí den cena padala a na začátku dne to vypadá na obrat (cena vyrazila vzhůru).

Vloženo uživatelem: Geronimocrx
Datum: June 1, 2010 05:40PM

Nevíte náhodou někdo jak mám naprogramovat do MT4 tenhle pattern? docela se to hodí když to chci backtestovat a už mám vyznačený kde se ten pattern objevil smiling smiley Díky .-) winking smiley

Vloženo uživatelem: Artepa
Datum: November 26, 2010 11:48AM

Ahoj, právě toto pondělí mi při obchodování přišel právě tento signál 0/100 po falešném průrazu LOD na FDAX,
ale jak píše Tomáš, neměla jsem tu odvahu ho jít a sbírala "jen" své obvyklé drobné s trendem a divergenci proti.

Přílohy: DAX 22.11.2010.jpg (139kB)  
Vloženo uživatelem: Artepa
Datum: January 13, 2011 02:06PM

Ahoj, dnes přišel opět velmi podobný signál 0/100 na LOD, ale po 11té hod už jsem neobchodovala...

"Většina velkých věcí vzniká každodenním téměř nepozorovatelným růstem..."

Přílohy: DAX 13.1.2011.JPG (153kB)  
Vloženo uživatelem: ZdenaVyzila
Datum: April 23, 2012 09:20PM

Dobry den,

chtela bych se zeptat - vim, backtest je neoddiskutovatelny - zda-li hraje nejakou vyznamnou roli prekroceni nulove linky o jednu ci dve usecky pozdeji?

Dekuji za pripadnou odpoved,
Zdena.

Zdena's not dead yet!

Vloženo uživatelem: spec799
Datum: April 24, 2012 06:21PM

Hraje to nulovou roli. Daleko více si musíš všímat trhu jako takového. Dívej se na graf a když máš pocit, že nastane trend / protitrend, sleduj CCI14 a 50 a pak záleží jen na tobě jakou uzdu povolíš. thumbs up

S pozdravem Prochy

Vloženo uživatelem: ZdenaVyzila
Datum: April 24, 2012 07:13PM

Tak jak jsem si to myslela... Diky spec799.

Zdena's not dead yet!

Přejít na stranu:  Předchozí 12
Aktuální stránka: 2 z 2

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.