Brebule:
papertradovat znamená koukat na horká data a na papírku si poznačovat vstup a výstup svého umění a odchody na záchod, do kuchyně a ke vchodovým dveřím a telefonní otravy, takže u toho je nutno vhodné připojení.
Zadarmový Kinetick dává k dispozici pouze denní svíčky.
MarketReplay si mohu nahrát buď při koukání na horká data mám-li vhodné připojení, jinak lze s výhodou od verze NT7 využít jejich stažení nezávisle na jákémkoliv připojení přímou funkcí v Ninjovi, ale pouze do Replaye (do klasické historie ne, takže při přehrávání Replayem graf doleva chybí což je sice docela blbá vada na kráse ale alespoň není nutné hned na počátku měsíc co měsíc otravovat brokery).
MarketReplay má samozřejmě tiková data a dokonce lze zvolit i data hloubky trhu takže je pak při přehrávání vidět, např. v DOOMu, i nabídka a poptávka do hloubky pod a nad cenou.
(Vzhledem k chybě NT7 DOOMu kdy neukazuje BID a ASK cenu z tikových dat je nutno nyní stahovat i ten násobně velkej balík dat hloubky trhu).
Papertradovat má podle mě smysl až tehdy když jsem velmi dobrej na Replayi, nikoliv když si to pouze myslím.