Přejít na stranu:  12 Další
Aktuální stránka: 1 z 2
Diskuze k článku: Ovládání programu SierraChart přes Microsoft Excel
Vloženo uživatelem: Financnik.cz
Datum: July 29, 2010 12:07AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Re: Diskuze k článku: Ovládání programu SierraChart přes Microsoft Excel
Vloženo uživatelem: kvocur
Datum: July 29, 2010 10:32AM

Dobrý den,

ihned po přečtení jsem vyzkoušel a dobře to funguje, takže díky Petře za rozšíření obzorů. Je to určitě podmět k tomu, aby se každý uživatel Sierry do tohoto programu ponořil víc a vytěžil z jejich funkcí maximum.

Rád bych ovšem poprosil zkušenější o dvě rady, které jsou víceméně spojené s dnešním tématem. První věc, která mě zarazila je fatk, že se mi ve spreadsheetu resp. v Excelu zobrazí pouze 1002 řádků, což mi vystačí jen na pár dnů zpět. Druhý problém je spíš grafický. Otevřu-li si Tool Values Window (TV), tak díky načtení Default Worksheet Study mám celé toto okna zahlceno spoustou řádků, které nemají využití a dost překáží.

Moje otázky tedy zní:
Lze zvětšít množství řádků až do maxima, které zvládne Excel a aplikovat tím svoje indikátory na maximální počet historických dat?
Lze v TV nebo v nastavení indikátoru vypnout některé řádky, které jsou k nepotřebě?

Předem díky za případné reakce.

kvočur

Vloženo uživatelem: jadvig
Datum: July 29, 2010 10:42AM

to kvocur:

počet řádků nastavíte v Settings (záložka, kam jste zadával jméno a chart region), druha položka shora "Number of Rows"

Datum: July 29, 2010 11:07AM

Pro jadvig,

moc jste mi pomohl, díky.

Vloženo uživatelem: katzz
Datum: July 29, 2010 05:57PM

Děkuji za další zajímavý článek.

Měl bych dotaz, lze toto využít i u bactestovaní jak u ručního tak pomocí replay chart? Nějako se mi toto nepodařilo rozchodit.

Vloženo uživatelem: katzz
Datum: July 29, 2010 06:14PM

katzz Napsal:
-------------------------------------------------------
> Děkuji za další zajímavý článek.
>
> Měl bych dotaz, lze toto využít i u bactestovaní
> jak u ručního tak pomocí replay chart? Nějako se
> mi toto nepodařilo rozchodit.

Tak už se mi to podařilo rozchodit, pro Replay Chart, nevím co jsem kde změnil, ale prostě už mi to jde. Jde to i udělat pro testovaní bez replay chart?

Vloženo uživatelem: petr
Datum: July 29, 2010 07:11PM
Statut uživatele: financnik.cz

katzz,
pokud je Váš dotaz takový, že nevidíte výpočet v minulosti, tak to může být tím, že jste více než 1000 úseček od aktuální ceny a v Excelu máte nastaveno, že výpočet je jen na posledních 1000 úseček (standardní nastavení) - viz dnešní příspěvky výše.
Petr

Datum: August 4, 2010 08:57AM

Kdo také řeší nedostatek místa v Tool Values Window, tak se to dá řešit následovně:

Chart -> Chart Settings -> Advancet Settings (Zde je defaultně zaškrtnutá položka Dispaly Main Price Graph Values in Values Windows ->Settings, kde lze vypnout/zapnout některé z hlavních parametrů, např. Open, High, Low, Close, Bid Volume, HLC Avg, ...).
Ještě více místa se dá ušetřit tím, že vypnete zobrazování celého indikárotu (vypnout pouze v Toll Values Window, jinak na grafu indikátor uvidíte). To se udělá následovně:
Analysis -> Studies -> Settings (indikárotu, u kterého chcete vypnout zobrazování) ->Subgraphs a vlevo dole odškrtněte položku Display Study Name, Subgraps Names and Subgraph Values - Global.
Těch položek je zde víc, takže stačí jen vyzkoušet.

kvočur

Vloženo uživatelem: 1973
Datum: May 11, 2012 05:05AM

muj vecny zapas excel se sierrou a clanek me posunul zase o poradny krok dopredu Jako kazdy tvuj clanek , clovek se neustale uci diky Petre.

Vloženo uživatelem: adam.w
Datum: May 12, 2012 08:35PM

Tento výborný článek zde už jednou proběhl.Bylo by super kdyby se povedlo po splnění podmínek v spreadsheetu zadat příkaz zpět do DOMU a následně otevřít/zavřít pozici .Určitě to jde ,ale mě ne smiling smiley díky mo Petře

Vloženo uživatelem: Everest
Datum: May 14, 2012 06:08PM

Pokoušel jsem se propojit Sierru ver.852 s Excelem 2007 a někde dělám chybu.
Dal jsem si 5 min tf NQ, pak dle návodu do Studies vložil studii. V Sieře mě to vyhodilo hlášku: "Akci nelze dokončit protože program MS Excel neodpovídá. Zvolte příkaz přepnout a opravte problém."
Když dám přepnout tak naskočí Excel, ale nic se neděje. Pak jsem dal příkaz opakovat, naskočí Excel ale v prvním sloupci mám divný tvar dat pro datum a čas - 41043.44, a různě rozházené poslední dvojčíslí. Real time data na konci nenanskakují.
Kde je chyba?
Díky za radu.

Vloženo uživatelem: Everest
Datum: May 15, 2012 08:23PM

Marně se snažím propojit SC v.852 + Excel 2007. A ne se to podařit. Může mě sem někdo hodit co kde nadefinovat aby to šlapalo? Díky za pomoc.

Vloženo uživatelem: Fid
Datum: June 1, 2012 10:07PM

Můžete mi poradit?
Rád bych aby se vzorce vyhodnocovaly až od řádku č.4. Tudíž až po uzavření svíce.
Mam potíž v tom že počítač nestíhá propočítávat on-line můj spread sheet a tak mu chci tímto ulehčit.

Děkuji za radu

Vloženo uživatelem: honzasek
Datum: October 21, 2012 03:48PM

Pokud použiji místo znaku STAR například LINE, vyobrazí se pouze puntík. Neví někdo, kde se nastavuje dělka zmíněné LINE? Hledám to celý den, ale marně...

Děkuji Honza

Přílohy: screen2.jpg (726kB)  
Vloženo uživatelem: gizmo
Datum: October 23, 2012 02:18PM

> honzasek

A ceho se snazis docilit? Ta usecka, kterou tam nastavujes, oznacuje svicku, u ktere plati Tvoje podminka. Tj. ta usecka je siroka jenom tak, jako je siroka ta svicka (je to horizontalni usecka). Snazis se o vertikalni usecku nebo co?

Přejít na stranu:  12 Další
Aktuální stránka: 1 z 2

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.