Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Pár úvah na téma mechanických strategií


Doporučené příspěvky

slaughter:

no chapu to tak, ze pokud je nekde videt napr. velka poptavka trh ma tendenci si pro ni z nejakeho duvodu dojit:) nevim jestli larry, ale o tomto urcite psaval joe ross. DOM jsem zkousel sledovat, ale nesleduju, zapnu si to zas pro zajimavost, treba uvidim neco vice:)

jinak mechanicke strategie mi o neco lepe funguji na vyssich timerame, od 10min nahoru

jinak si k tematu myslim, ze trading je skutecne umeni, kde jde bud o hodne silnou vypocetni praci nebo o cit a to umeni:) bude zajimave sledovat do budoucna uspechy jednotlivych hracu:)
myslim, ze velike umeni je zvladani tech rizik, sledujte profiky z jinych oboru, jejich vnimani rizika je dost jine nez u bezne populace.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 93
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Osobně nerozumím jedné věci - méně volatilní e-mini trhy vycházejí z "velkých" trhů, DJIA, S&P apod. Ty zase vycházejí z ceny akcií většinou top společností, tzn. nejvíce obchodovaných blue chips. Jak může mít nižší volatilita na menším e-mini trhu tak zásadní vliv na úspěšnost, když korelace s "velkými" trhy je víc než 90% a je podle mě zásadnější?

díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

von Paulus:

1) DOM zásadně nedoporučuju sledovat stále - během pár vteřin, maximálně minut, se v tom člověk úplně ztratí = kazí práci. DOM sleduju, jen pokud se chystám vstoupit do obchodu a to ještě ne vždy, nebo pokud se obchod nevyvíjí tak, jak by měl. Pak vidím, že například někdo umístil blízko ceně nabídku / poptávku na několik set kontraktů (což je u ropy hodně) a vím, že mám zbystřit ...
2) ano, trading je svým způsobem umění
3) mechanické strategie mají podle mně smysl jen v případech skalpovacích technik, kdy jsou počítače hned vedle burzy a obchod trvá maximálně několik vteřin a to z jediného důvodu: člověk nemá tak krátké reakční časy. Obecně si ale myslím, že toho se zatím nemusíme obávat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

paratk0: tématem téhle diskuse není korelace trhů, ale AOS.

Nicméně:

- ta souvztažnost e-mini / akcie je daleko menší, než vypadá
- co se korelace týče, otevři si například grafy korelujících trhů a rychle si všimneš, že mají velice často zásadně jiné momentum. O jeho využití už tady vyšel článek. Jistě, na vyšším TF to vypadá skoro stejně, ale bavíme se o využití korelací v aktuálním krátkém okamžiku a v tomto směru vidím velké možnosti.
- nevím, jaké e-mini trhy máš na mysli termínem "méně volatilní e-mini trhy vycházejí z "velkých" trhů, DJIA, S&P apod."

Především však platí: "Učit se, učit se, učit se"

:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Slaughter,

Mechanické strategie vyšší kvality fungují právě na opačném základě: jejich cílem je dlouhodobé prognózování časových řad (H4, D1), které se dá statistický efektivní propočítávat.

Právě scalping čim dále víc ztrácí, protože jeho příznivci nemohou dlouhodobě dodržovat profit factor.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Olympusko:

V případě, že by nevyšel článek jak píšete v jiném vlákně tak zkuste založit nové vlákno, kde se dá na dané téma diskutovat , rozebírat ze všech stran atd.. Já tedy mechanice moc nehovím( nerozumím ), ale určitě se najde někdo kdo bude mít čím přispět do diskuze. Myslím , že každý si rád rozšíří obzory... (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

slaughter:

jojo, sledovaval jsem DOM, ale neumel jsem to nijak efektivne vyuzit, fakt to spis znervoznuje. vcera jsem si ho pustil na chvili v jednom ztratovem obchode a skutecne pocty kontraktu smerem nahoru (ja short) mirne prevysovaly:) nicmene konecne to dobre chapu, samozrejme kdyz spekulanti vidi, ze je nekde velka poptavka,pridaji se spis na jeji stranu...to asi muze nastvat kdyz v rozhodujici chvili ta poptavka najednou zmizi:) tak diky! hodne zdaru vsem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

von Paulus:

s DOMem opatrně, opravdu je to, jak to jinak říct, "psycho". Po chvíli burza vypadá jako harcí automat = katastrofa se blíží. Nemluvil jsem o tom, že: "pocty kontraktu smerem nahoru (ja short) mirne prevysovalysmiling smiley". Moje zkušenost, naštěstí opravdu zřídkavá, je, že se sem tam na jedné straně DOMu - ve své platformě vidím hloubku 10 ticků, s čímž se u ropy CL dá pracovat - objevil převis v řádu stovek kontraktů na jedné, dvou cenách, přičemž standardně je na každé ceně (ticku), který v platfomě vidím, umístěno 20-50 kotraktů (poptávek nebo nabídek), dle aktuální volatility, samozřejmě. Znovu opakuju, že jsem si toho všiml jen náhodou, DOM na ropě nesleduju a sledovat nebudu - mám rád, když vydělávám peníze a ne když ztrácím nervy. Situace na méně volatilním trhu bude určitě daleko klidnější, nicméně sledováním DOMu se člověk fixuje na chování ceny, tím pádem na svoje peníze a okamžitě změní svoje chování k horšímu. Je třeba se koncentrovat na indikátory, obchodovat dle zbacktestovaného obchodního plánu a s případnou, ať už reálnou či domělou, manipulací se smířti.

Hodně štěstí :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kratko O/T k prispevkom o DOMe - vidiet hlbku trhu na futures je podla mna ta menej dolezita cast na dome, omnoho dolezitejsia velicina je objem a rychlost aktualnych prints - tickov.
Vidiet L2 je velka pomocka pre akciovych traderov ale na futures su to pre mna casto iba cisla, potesi ma ked uroven kde chcem vstupit je kryta barierov kontraktov ale to sa nestava tak casto a nie je to podmienka pre vstup. Pred rokom ked som spoznaval DOM som obchodoval FESX odrazy cisto z urovni ale dnes si myslim ze mi to fungovalo skor preto ze ten produkt ma reverzne tendencie a preto ze som si sledovanim DOMu budoval cit pre momentum fesx a obmedzoval som tak vstupy proti iducemu vlaku.

A sustredenie sa na chovanie ceny v DOMe je presne to co robim - samozrejme na presne stanovenych urovniach, sledujem ako to tiká v DOMe (velkost a rychlost) a podla toho zareagujem. Pekne na tom je ze nie som zavisly na ziadnom indikatore alebo patterne na grafe, co je dolezite je iba myslienka obchodu - uroven a reakcia. Moj edge plynie z trade location, sledovanie domu je iba vylepsenim a nie je nevyhnutne, kludne by som mohol pouzivat aj 2min graf, ale DOM povazujem za pre seba lepsi nastroj.
Na druhej strane, su ale strategie kde je sledovanie statickeho grafu a backtest nanic, napriklad momentum scalping. Kludne vyskusajte. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 years later...

Znovu jsem narazil na tento uz starsi clanek a opravdu me zaujal :). Vyber trhu, tedy kde budu obchodovat a souvislost s likviditou, tedy cim vyssi likvidita tim vetsi podil velkych hracu a tedy snazit se jako maly obchodnik naprogramovat svuj system na ultralikvidnim trhu (napr. forex) si rika o neuspech - prinejmensim velmi roste obtiznost.
(napr. na indexech mam podobnou zkusenost, lepe se mi obchoduje TF nez likvidni SP500).

Nedavno jsem zacal obchodovat spready a porad mi vrtala hlavou ta jednoduchost, protoze to by se na to vrhl kazdy a samozrejme by vyhoda zanikla. Az mi to doslo u jednoho prispevku, kde se nekdo ptal, proc obchodovat AOS na indexy, kdyz spready nabizeji stejne zhodnoceni za mene prace. Opet likvidita, vzdalenejsi noha spreadu byva casto celkem malo likvidni (pro velke hrace), proto to funguje (souperim jen s malymi spekulanty, ne s AOS velkych hracu).

Mozna si nekdo rika, ze to je jasny nebo to nekdo vidi jinak a mozna to je jinak :), ale tak to momentalne vidim ja :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

×
×
  • Vytvořit...