toJeicop:
přídávam můj screen jak to nevyšlo na ostro a jak jsem to blbě vyhodnotil dle 30´tf a zaroveň se ti budu snažit trochu odpovědět (no jelikož taky začínám,tak to ber spíš jako můj osobní) pohled na věc co nemusí být OK:
a)Chci se zeptat, když si udělám podobnou S/R úrověň-oblast (jen jednu) jak poznám, zda trh půjde short nebo long?
1. když si udělaš S/R úroveň- oblast nejlíp na vyšším tf (viz. screen 30´)- mněls by to poznat jak se tam trh chová a co asi čekat:
-prorazil trh danou oblast a testnul ji třeba FLIPEM na nižším 5´tf? Pak risknu směr průrazu.
-odrazil se trh od danej oblasti a vytvořil npř.formaci 1-2-3 na 5´? Pak risknu směr odrazu.
b) Když prorazí dolů - půjde short, když nahorů - půjde long? Nebo čekám na odraz?
1. Počkej na potvrzení jak se trh rozhodl- tzn. trpělivě čekej viz. můj obchod na 5´co se bude dít. Já jsem udělal opět chybu že mne pohltne 1´šum tf a zaslepil mi celkovej pohled na 5´tf.
c) Co když přijde průraz místo odrazu?
1. tak zaleží na co se cítiš zda jseš schopen zobchodovat mírnej protitrend anebo obchod vynecháš a čekaš na signál do celkového trendu dle vyšších tf. Jsou taky možné další varianty a) trh udělá falešný průraz b) trh udělá novej trend a tak čekáš na potvrzení tzn. nějaká korekce=Rh,cg,swing a spekulace připojit se do trendu.
d) Vím že asi záleží na strategii jednotlivce, ale co je více časté-pravděpodobné? Průrazy vs. odrazy?
50% na 50%
1. Tzn. co ti víc vyhovuje a včem ti tvá strategie přináší výhodu, ale dle mne měl bys umět spíš reagovat na to co se děje na trhu a dle toho reagovat viz. popis a) 1.
Tož nevím zda jsem pomohl ale na tvé otázky je dost možností a jak jsem psal to je jen můj pohled a zda je OK, nevím ale zatím co dělám obchody, tak z toho vycházím a dává mi to logiku. Přikládam můj poslední obchod abys viděl jak se to nemá dělat a nenechat se ztrhnout nízkým tf.