LeeTo: ono to nevypada, ono to je
lenze pokial mi strach veli posunut SL na BE cim skor, a data ukazuju ze vacsinou sa to neoplati, tak je najlepsie proste neposuvat, aspon kym nepridem na sposob ako spolahlivo urcit, kedy uz posunut mozem. A urcit spolahlivy sposob nie je nic lahkeho, pretoze trh sa chova neustale inak. V pomalom uptrende trva pol seansy, nez sa trh vysplha k PT, a za tu dobu sa zoparkrat vrati k BE, niekedy aj nizsie (bohuzial nemozem obchodovat po otvoreni trhu, ked mavaju aj uptrendy este pomerne slusnu razanciu). Inokedy je zase uptrend pomerne razantny a trh sa spat po vstupnej cene ani neobzrie... Downtrendy zase naopak, vacsinou trh pada pomerne razantne, ale obcas sa mu akosi nechce, ale nakoniec predsa len klesne, atd. V takomto prostredi je tazke urcit nejake fixne pravidla. To neberte ako vyhovorku, ale tak to vnimam
A pre mna osobne je psychicky narocnejsie vystupit na BE a potom sledovat trh v mojom povodnom PT, nez neposunut SL a sledovat trh ako sa otoci zo zisku do straty. Financne totiz utrpim viac, ked nezinkasujem slusny profit, ako ked zinkasujem malu stratu. Ale to asi zavisi na osobnych preferenciach.
Kazdopadne tym nechcem povedat ze neposuvat SL je lepsie, pretoze to je u kazdeho individualne. Ja som proste momentalne vo faze, ked sa mi viac oplati to nerobit. Samozrejme moj trading ja meni a vyvija, takze za par mesiacov uz moze byt vsetko inak.