Diskuze k článku: Procvičujeme obchodní systém FinWin (3): Vyhodnocení FDAX
Vloženo uživatelem: Financnik.cz
Datum: May 15, 2012 12:05AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Re: Diskuze k článku: Procvičujeme obchodní systém FinWin (3): Vyhodnocení FDAX
Vloženo uživatelem: kuba
Datum: May 15, 2012 08:41AM

Tome jsem překvapený z toho prvního obchodu, podle mě se spíše jedná o překročení nulové linky na obou CCI než 0/v, ale samozřejmě je to jenom otázka pohledu a agresivity při obchodování...

Jinak díky za pokračování seriálu Finwinu.

Vloženo uživatelem: AndyC
Datum: May 15, 2012 01:42PM

Aj mne sa prave tento obchod pozdaval najviac, ukazkovo krasny odraz od EMA34; ale nakoniec som sa rozhodol vobec ho nezaradit, lebo som nevidel "vecko" na CCI50 (iba prekrocenie 0). Ako vsak pise kuba, je to otazka osobneho pohladu a skusenosti.

Tomas i Peter, vdaka za zdielanie Vasho know-how a sirenie osvety v oblasti tradingu..!

Vloženo uživatelem: spec799
Datum: May 15, 2012 02:11PM

Tak ten první signál jsem bral a zhodnocoval úplně stejně jako Tomáš..viz předchozí článek. U druhého a posledního se mi nelíbila vstupní svíce jak jsem psal (mimochodem se mi zdá RRR horší než-li 1:1 (minimálně první obchod je odhadem tak 1:0,7 potenciál)), ale v plánu nic o RRR psaného není no, takže moje chyba.
A ten flip jsem taky zkoumal, ale nakonec nevzal, jelikož se mi zase tak jako flip nelíbil. Víceméně jsem spokojen s tím, že přemýšlim podobně jako Tomáš... (odvážné tvrzení) :D. thumbs up

S pozdravem Prochy

Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 15.05. 14:14 uživatelem spec799.

Vloženo uživatelem: LUKY
Datum: May 15, 2012 05:47PM
Statut uživatele: Gold member

Já bych první signál nebral. Nebyla splněna podmídna CCI 50 vetší než nula, druhý bych bral max.se slevou a 3,4 BE.
Tak asi tak :D

Vloženo uživatelem: JiM36
Datum: May 15, 2012 07:30PM
Statut uživatele: Silver member

Velmi pěkný den s jasnou strukturou, takhle nějak by jej zobchodoval někdo, kdo umí číst trhy.

"Každý svého štěstí strůjce"

Přílohy: FinWin-FDAX-Vyhodnoceni.png (391kB)  
Datum: May 15, 2012 08:53PM

Zajímalo by mě jestli by si to takhle jasně viděl i v paperu / live, jinak dobrá práce. Některé ty 123 jsou doslova milimetrové. thumbs up

S pozdravem Prochy

Datum: May 15, 2012 09:01PM

spec799
Není podstatné jak to 123 vypadá, ale jestli tam je a hlavně kde se utvoří. A to vidím úplně stejně v live, jako ve screenu.

Datum: May 15, 2012 09:05PM

Já 123 vůbec v trhu nevnímám...spíš mi to přijde jako narušení struktury swingů a to tak beru automaticky, asi mám co zlepšovat smiling smiley.
A díky tomuto článku si zkusím srovnat výstupy po jak-koliv dlouhé svíci a výstupy po "normální" svíci.
Ať se daří v live...mě to čeká tak za rok, rok a půl thumbs up

S pozdravem Prochy

Vloženo uživatelem: donath
Datum: May 16, 2012 12:16PM

Mě by zajímalo, jak a jestli se Tomáši, a vlastně vy všichni, díváte na volume. Já ho dost zohledňuju a v případě všech těchto potenciálních vstupů se mi nelíbila nízká aktivita traderů, proto bych nebral vlastně ani jeden obchod. Zatím mně osobně se volume jeví jako dost účinnej filtr.

Honza

Datum: May 16, 2012 01:10PM

Donath, klidně odpovím za Tomáše...volume nezohledňuje, dle několika BT zjistil, že není moc užitečný, alespoň co říkal na e-miny, akorát když se mu zdá "divný" pohyb na trhu tak se mrkne. thumbs up

Každopádně tady šlo o plnění plánu a tam se o volume nepíše.

S pozdravem Prochy

Vloženo uživatelem: mirdo
Datum: May 21, 2012 05:38PM

JIMe tyhle 123 první 2 obchody,co to je zač? Mám to chápat,že 123 může být vytvořen jen ze 3 svící? Všude píší,že 123 je tvořen minimálně 3 vrcholy a dny swingů. Díky Mirda

Datum: May 21, 2012 08:04PM

mirdo:
Samozřejmě že 123 může být pouze ze 3 svící, není důležité jak vypadá, ale kde se vytvoří a co představuje.

Vloženo uživatelem: Pavel K.
Datum: May 21, 2012 08:55PM
Statut uživatele: Gold member

JiMe, pekne popsana trzni struktura! thumbs up

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.