Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nový Sierra Chart real-time datafeed – kvalitní a současně levná ticková data


Doporučené příspěvky

Porovnání TTnet BIDxASK vs. IQfeed / SC - www.sierrachart.com/SupportBoard.php?ThreadID=4216 . Jak uvádí suport Sierry - "TT FIX and TT Net do not provide accurate Bid Volume or Ask Volume" Řešení je popsáno zde - www.sierrachart.com/SupportBoard.php?ThreadID=4218. Na druhou stranu TTnet využívají celkem zavedené instituce - www.tradingtechnologies.com/ttnet-customers .
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 78
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 2 months later...

Zdravím,

nemáte náhodou někdo účet u Striker a zkoušeli jste zaplatit si data u Sierry? Nevím pořádně jak na to. Striker není v seznamu podporovaných brokerů, ale na druhou stranu využívá data od Open E Cry, který tam jako podporovaný broker je. Nevím, jaká je mezi těmito službami spojitost, proto ani nevím co napsat do toho formuláře, kde se datafeed od Sierry aktivuje. Navíc se, jak jsem pochopil, data platí z peněz, které tam člověk nejprve předpošle. Tak abych je tam neposlal a nakonec je nemohl využít. Jestli máte nějakou zkušenost třeba i s jiným brokerem, který není v seznamu, tak se prosím podělte.

Díky ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to hajdis: záleží jaký máš clearing ve strikeru. Pokud SOL Trader pak vyber OEC, pokud Ninja Trader účet pak Rithmic nebo TTNET pro Sierru. Po propojeni máš všechny data zdarma (OEC, Rithmic nebo CQG). Nebo pak se dá napojit nějaký placený datafeed do Sierry taky a obchodovat na burzovní servery clearingů strikeru.

Super trejdy!

Jarda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jardo díky za reakci. Mám clearing pro SOL. Už jsem to vyplnil a napsal jsem tam striker i OEC, tak to snad nějak přežvýkají. Tu větu "Po propojeni máš všechny data zdarma (OEC, Rithmic nebo CQG)" jsem nepochopil. Data OEC mám k účtu zdarma, pokud tedy obchoduju, jinak za 35$ měsíčně. Na tom by se asi nic nezměnilo předpokládám. Uvidím jak dopadne to schválení u Sierry, pokusím se pokročit dál a když tak ještě budu otravovat s dotazem ;-)

Měj se.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

prosimvas mohl by nekdo poradit, u ktereho brokera otevrit ucet, abych od nej dostal kvalitni data na do siery a mohl zacit obchodovat FIMS?

myslel jsem ze kupr. AMP, o kterem uvazuju, kvalitni data poskytuje, ale tady na konci v tom clanku petr pise, ze "pokud chcete pracovat s Numbers bary a jste u brokera, který SC podporuje a současně tento neposkytuje příliš kvalitní ticková data (např. IB, AMP, Open E Cry a další), pak určitě doporučuji o této službě pouvažovat".

z toho mi vyplyva ze AMP tedy ne.

anebo.. vite, ja jsme z toho vseho uprimne tak nejak zmatenej. jsem mozna trochu natvrdlej, ale jsem zacatecnik, ostry ucet u brokera jsem otevreny nikdy nemel, zatim si jen tak testuju na ninjovi finwin, ale uz ted vim, ze do budoucna chci jit urcite i tou cestou, kterou uci petr takze bych rad pomalu najel na sieru a zacal se v tom orientovat, zkouset, papertradovat..

jenze porad narazim na nejaky zmatek - sirea chart nejaka data poskytuje, jenom nevim presne jaka vlastne a jestli jsou pro mne v tuhle chvili vhodna, resp. jestli tam budou, kdyz neotevru ucet, ok, takze otevru ucet, ale pak zase ctu, ze ten a ten broker NEMA dobra data, dalsi je treba ma ale zase nepodporuje sieru, takze se musi prikupovat nejaky nahradni zdroje dat? nebo.. ja vlastne nevim.. existuje vubec broker ktery poskytne vsechno najednou aby to proste fungoval tak jak ma?

mam v tom asi trochu hokej a potreboval bych jasnou konkretni radu, kam jit a co udelat.

jde mi samozrejme o to, abych to mel co nejkvalitnejsi, ale zaroven co nejlevnejsi. jak rikam, zatim jenom testuju. a jeste to tak asi chili zustane. predevsim trh YM.

muzete nekdo pomoct prosimavas. jasnou konkretni informaci.

diky predem, vsem kdoz se o to pokusi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no_one,
máš v tom hezký zmatek :)

pokud chceš přejít na Sierru, tak tady je výčet spolupracujících brokerů www.sierrachart.com/index.php?l=doc/data.php#Services

osobně mám kombinace Sierra a OpenECry už 5 let a nemůžu si stěžovat, na řadě zahraničních fór nemají s OEC daty problém a jsou hodnocena spíš jako kvalitní, takže záleží z jakého pohledu je to asi hodnoceno, jaký detail je potřeba, broker neni dogma a nemáš ho na pořád, vždy muzes změnit

co nechápu je Tvoje tvrzení "zatim si jen tak testuju na ninjovi finwin, ale uz ted vim, ze do budoucna chci jit urcite i tou cestou, kterou uci petr takze bych rad pomalu najel na sieru a zacal se v tom orientovat, zkouset, papertradovat" ... pokud víš, že chceš jít s aktuální vlnou a orderflow, profily, numbers bary, tak proč ztrácíš čas na finwinu a testuješ ho .. jedna nebo druhá větev je slepá ... nebo v tom máš takový zmatek, že nevíš jen klasicky hledáš cestu a skáčeš podle líbivosti vloženého grafu, což je nejhorší způsob, jinak to co ukazuje Petr, se dá rozhodně rozchodit i v Ninjovi

jestli mohu poradit, tak v tradingu je mnoho způsobu jak dojít cíli, ale jedno je nutné, najít si svoji cestu, svůj styl, odpovídající tvoji povaze osobnosti, nekopiruj, jen se inspiruj, základní zkušenosti imho nejsou stejně předatelné a musíš plně pochopit systém, každou jeho nuanci a pak je jedno jak se to jmenuje nebo jak je to barevný

Link to comment
Sdílet pomocí služby

prave proto, ze to nechci jenom kopirovat, ale najit vlastní styl, tak testuju ten finwin (plus nejake dalsi veci), ale rad bych do toho zapojil vic ty sr zony s volume a pripadne orderflow tak, jak uci petr, prijde mi to logicky a myslim, ze jedna vec nevylucuje druhou a ze lzou trebas kombinovatot, pripadne si z toho muzu vyzobat urcite dilky a poskladat dohromady. nevim, uvidim. rikam ze jsem na zacatku..

ten vycet spolupracujicich brokeru znam, to jsem cetl, me zarazila ta poznamka, ze data od tech a tech (viz vyse) brokeru nejsou kvalitni a tedy nejsou vhodna pro number bary apod.. to je to na co se ptam. ktery broker mi da natolik kvalitni, ze nebudu muset doplacet za iqfeed apod..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no_one
já používám kombinaci OEC a Sierry a nějaké zásadní chybv v datech nepozoruji, běží mi ticková data OEC v SCH, nemám tam numbers bary, ale volume by price, který umí zobrazit bid x ask levely stejně jako numbers bary, je možné, že jsou tak rozdíly proti "ideálnímu" IQ Feedu, ale zatím mi asi unikají, včetně jejich zásadního vlivu na obchodování

u toho vývoje vlastního systému a poskládání držím palce, je to dobrá cesta, jen pozor at z toho neni dort co pekly pejsek s kočičkou :) za mne platí méně je více, za sebe mi přijde klíčová lokalizace vhodného místa pro obchod, takže už mnohokrát zmiňovaný vyšší TF a S/R zony a pak už podle "něčeho" vstoupit případně na nižších TF a je už jedno zda je kombinace několika EMA nebo změny v orderflow, obojí reprezentují víceméně to samé - změnu směru pohybu ceny, samozřejmě každý s jiným zpožděním a jinou přidanou informací, ale to musí sedět tobě

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...