Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodnujte jako odstřelovač


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 63
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Perfektní článek, Peter (tu). Ty paralely jsou až neuvěřitelné. Ale je to všechno naprostá pravda.
Ten článek je důležité (a také moc pěkně zpracované :)) připomenutí o čem je opravdový profesionální trading, kterého bez takovéhoto přístupu nelze dosáhnout. Je důležité si to občas připomínat, protože člověk může mít tendence sklouzávat jen ke klikání od 15,30 do 18 a toť vše. A pak se jen diví proč to pořád nějak nejde...

Díky.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Často používám různé analogie jak pro vysvětlení ostatním, tak sám sobě pro lepší pochopení. Tato je velmi detailní, velmi přesná a navíc vtipná.
Finančníci tomu říkají že je to řemeslo a jako každému jinému, je třeba se mu naučit. Toto je zase jiný pohled na stejnou věc. Možná mnohé odradí - protože si to představovali jednodušší, ale je to tak. Zejména ta pasáž o trénování každého detailu snajpra je skvělá. Tak jako tenisté dřou každý úder do detailů. Tak to musí dělat i trader.

Díky Pepe2000, že sis dal tu práci. Stálo to za to.

Jarda

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek je zajímavý, dobře napsaný, v něčem pravdivý ale nesouhlasím s ním. To, o čem se tam píše možná pro někoho platí ale určitě to není nezbytné. Při čtení jsem si několikrát vzpomněl na Nicholase Taleba. Přílišné zevšeobecňování byť na základě vlastní zkušenosti může být zrádné a dovést nás k nesprávným závěrům. Jakmile se rozhodnu, že obchodník JE jako sniper, tak si přestanu všímat podnětů, které jsou s tím v rozporu.

Raději než odstřelovač budu operátor dronů, které odstřelovače vyhledávají a ničí, pustím si AOS a nechám ho, ať udělá práci za mě. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pěkný článek.
Možná bych ale rovnou trhy přirovnal k bojišti, kde může mít každý svojí úlohu. Ostřelovač je jen jedna z elitních profesi na bitevním poli.
Stejný článek by se dal napsat o kulometčíkovi, který z vhodného, dobře chráněného hnízda kosí jednoho protivníka za druhým. Takový kulometčík má za úkol vybrat vhodné místo, kde očekává velký chaos a má relativně velkou šanci, že mu nikdo nevběhne do zad. Takový kulometčík pak dokáže za krátkou chvíli nadělat spoustu škody.
Opravdu dobrý trader by ale neměl být řadový voják, ani elitní voják. Měl by to být vojevůdce a stratég. Ten, který rozhodne o tom, kam umístí jakou jednotku. Jakým způsobem bude řídit celou bitvu, tak aby válku nakonec neprohrál.
Téměř každý ale začínáme jako řadový voják, který si sežene pušku a pár nábojů a tím jeho mise začíná. Je pak už na každým jakým směrem se jeho cesta bude ubírat. Jestli z něj bude elitní ostřelovač, kulometčík, tankista nebo velitel skupiny či vojevůdce. Jedno májí ale všichni společné. Nikdo nechce být jen řadový voják, který umře v první bitvě.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...