Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Microsoft Surface Book pro trading


Doporučené příspěvky

Já přešel minulý rok kompletně pod Apple a jejich OS X. Žádné restarty, 100% stabilita systému.

Microsoft si v posledních letech dělá snad legraci ze svých uživatelů a pro trading potřebuji něco co je stabilní. Se software problém není, takže za mě MacBook Air (2015), baterie 8 hodin, neuvěřitelná rychlost systému, a hlavně Magic Mouse. To je dokonalost. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jsem naopak přecházel z Airu na Surface Pro 3 (v poslední kapitole je nejspíš ve článku je chyba, kde je zmiňováno Surface Book 3).

Rozlišení je velmi důležité, jelikož se mi na obrazovku vejde více grafu. Dokonce mám pouze i3 procesor a společně s FIMS 2 nastavením Sierry běží vše naprosto hladce - ani o větráku neslyším.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Trading na Win 10 není podle mě moc dobrý nápad. Problém se stabilitou a nekompatibilitou je všeobecně známá věc, mnohokrát podrobně popsaná v nejrůznějších diskusích.

Já říkám sestava lenovo v řadě ThinkPad na Win7 s manuálními aktualizacemi selektivně vybíranými.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Notebook - Od ledna 2014 používám Lenovo Yoga Pro2, 8MB, i5, obrazovka dotyková 13.3", 3200 x 1800, SSD 250MB, podsvícená klávesnice (http://www.engadget.com/products/lenovo/yoga/2-pro/) - Rozlišení obrazovky & dotyk, podsvícená klávesnice: vynikající - Výkon, paměť, HD kapacita, výdrž baterie: zcela vyhovující; nehlučí, zahřívá se minimálně resp. přiměřeně - Připojení externího monitoru via micro HDMI: příště nebrat... (málo robustní - mechanicky) - Uvítal bych obrazovku 15.6" namísto 13.3", vzdor horší mobilitě; a to obzvláště od minulého víkendu, kdy jsem si pořídil externí mobilní 15.6" USB display Asus MB169+ https://www.asus.com/Monitors/MB169BPlus/ (naprostá spokojenost, dobrá koupě; na druhou stranu ###v přímém srovnání### s 3200x1800 vynikne nedokonalost 1920x1080 v "plné nahotě") - Celkově však velká spokojenost, obrazovku nelze dostatečně vyzdvihnout (ostrost, jas, barvy...) OS - Windows 10 přinutilo dokonce i mě, zarytého "antijabkaře", vážně uvažovat o přestupu (dokonce jsem vstoupil i do iStore nebo jak se ty ovocné shopy jmenují...) - Úvahám udělalo rázný konec zjištění, že Sierra nemá(???) verzi pro Apple (a nějaké emulace apod. nechci) - mimochodem: "moje" obrazovka mi ###subjektivně### připadá o poznání lepší než Retina Příští notebook - "must haves" - 15,6" a 3200x1800 či podobné - podsvícená klávesnice - více USB portů - (mechanicky) stabilnější připojení na monitor Zdraví Fanda

35811

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ochota vyrobcu vydavat verze tradingovych platforem pro vyrazne bezpecnejsi a stabilnejsi MacOSX se asi jen tak nezmeni. Nerekl bych ze trh uzivatelu je zrovna zanedbatelny. Na druhou stranu, vyvoj takove platformy a jejich udrzba je dost obtizny ukol uz pro jeden OS, tak si proste vybrali tu platformu, kde je uzivatelu vice

Link to comment
Sdílet pomocí služby

gulii Napsal:
-------------------------------------------------------
> Mi se začíná čím dál více líbit nový Dell Latitude
> 12 -
> www.laptopmag.com/articles/latitude-12-7275
> -tablet-dells-take-surface-business
>
> A to především díky konfiguraci 4K displeje.
> Uvidím ale, s čím přijde Microsoft a jeho Surface
> Pro.

4K je na 12-ti palcovem displeji zcela k nicemu, pokud se bavime o seriozni praci a zobrazeni grafu. Ja jsem dostal 4K monitor, 27-palcovy od zamestnavatele, tj. rozliseni 3840 x 2160 a vydrzel jsem to na nem jedinej den. Pak jsem si ho prenastavil na 1.5 nasobek rozliseni 1920x1080 coz je 2880 x 1620 (odpovida priblizne polovine pixelu oproti 4K) a u toho jsem uz zustal. Bohuzel to znamena ze monitor nepracuje v "native resolution", a je to skoda. Na uhlopricce 27 palcu se temer neda na 4K koukat (vse je prilis male), leda ze bys mel oblicej cca 20cm od obrazovky a podle toho na kterou jeji cast chces koukat posouval hlavu do vsech ctyr smeru. Bryle nenosim ani nepotrebuju, oci mam v poradku.

Zaver: Pokud nekdo uvazuje o rozliseni 4K, minimalni uhlopricka kde to ma smysl je cca 30-32 palcu nebo vetsi. Idealni vyuziti 4K je premyslet o nem jako o 4 monitorech, a podle toho take vybirat uhlopricku. Pokud byste si porizovali 4 monitory, zvolili byste velikost 6 palcu pro kazdy jednotlivy monitor? Pokud ne, nedoporucuju porizovat 12-palcovy 4K displej, ledaze to mate na jine ucely, napr. profesionalni praci s fotkami, hry, atd.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
Návštěvník

Já tedy nejsem kdovíjaký expert, ale na Win 10 jedu od jejich uvedení. PC jede 24/7 - ať už TradeStation pro AOS, tak Sierra Chart pro daytrading a nikdy jsem neměl sebemenší problém.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...