Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 22. Data a grafy zdarma


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Pro poziční obchody at komodit nebo akcií stačí sledovat denní grafy a vždy na konci dne jakmile budete vidět příležitost ke vstupu do obchodu tak umístíte vyčkávací příkaz.(stop, limit). Jakmile budete vtáhnuta do obchodu pak stačí jen zadat příkaz k ochraně kapitálu stop loss pro případ otočení trhu a je vhodný i příkaz profit target, který bývá pro začátek dvojnásobkem velikosti stop lossu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

andreajandova:

pokud jsem to správně pochopil, tak vám jde jen o to, že pod dvěma grafy máte ve stejném okamžiku třeba 15.30 a 8.30..toto je úplně jedno a žádny vliv na nic to nemá (maximálně že vás může americký čas trošku mást, než si na něj zvyknete)..důležité je, aby byly grafy v reálném čase (nebyly např. o den zpožděné) - tj. nezadávala jste například vstupní příkaz nad páteční úsečku, když už by bylo po pondělní seanci, tj. trh by už byl jinde než když jste dostala signál ke vstupu..jinak jsem koukal na stránku freecharts a vypadá to na letmý pohled ok..

PS. co se týče grafů na internetu a grafů v programech, tak vězte, že rozdíl je u pozičního obchodování především v tom, že v programu máte celou škálů různých indikátorů a technických pomůcek (na kreslení atd) které na internetu běžně nejsou k dispozici...ale pokud nepotřebujete nic zakreslovat a přidávat žádný indikátor, tak není myslím problém sledovat grafy jen na netu...ale určitě časem dojdete k tomu, že sledovat grafy ve specializovaném programu je o dost komfortnější..vše si tam pěkně můžete poladit, upravit atd...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

andreajandova:

na freecharts jsou také aktuální data z dneška..tady je příklad - YM0909 -30min graf, ale nevím, jestli bude link fungovat.. www.freecharts.com/Commodities.aspx?sym=YMU9&data=Z30&page=chart&late=y

PS. komodity se jinak obchodují prakticky nonstop, ale hlavní obchodní hodiny, kdy obchodují intradenní obchodníci a trhy se nejvíc hýbou jsou od 15.30-22.15 našeho času (18.00-20.00 je v USA oběd - to bývají trhy línější)..co se týče pozičního obchodování, to jsem nikdy podrobněji nestudoval, takže nevím jaká jsou časová pravidla pro vstupy (jestli se vstupuje mimo hlavní obchodní hodiny, nebo v nich atd)..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim velky tradery :)
snazim sa urobit dalsi krocik k obchodovaniu a to backtesting. Manual prestudovany, vyborna kniha od Petra a Tomasa taktiez.
Ale problem je ten ze neviem najst volne (mozu byt aj den stare) Volume grafy na ktorych predvadzaju FinWin vo svojich knihach.

Ostatne grafy som nasiel ale chcel by som sa na uvod odrazit od niecoho co som uz niekde videl.
Jedna sa mi o Volume 2000 alebo 1000 grafy trhu e-mini Russell 2000
Idealne by bolo ak by sa dali nacitat do Siera Chart alebo nejakym inym programom ktory sa da stiahnut.
Na uvod nechcem zaplatit 50$ len za to aby som si kupil na mesiac program ktory mozno za ten cas stihnem otvorit 5x
Vedel by mi niekto pomoct?
Dakujem :) (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Awatar:

idealním bezplatným řešením je minimálně na začátek kombinace Ninja Trader + data Zen-Fire (kvalitní ticková data s cca 2 letou historií všech nejběžnějších trhů)..vše potřebné najdete zde - studujte studujte, projděte videotutoriály, stáhněte, zprovozněte a backtestujte..

www.financnik.cz/wiki/ninjatrader

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • 6 months later...
  • 11 months later...

×
×
  • Vytvořit...