Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Mini komoditní kontrakty


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...
  • Odpovědí 30
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

len by som rad dodal ze existuje alternativa, ktoru ste zatial este vo svojich clankoch nikdy nespomenuli, hoci sa v diskusiach objavuje cim dalej viac. ale skor v sekcii FX.

napriklad mini Indexy a mini komodity ponuka kazdy slusnejsi FX broker. aky je rozdiel medzi miniftures a minifutureCFD ?

pri mini CFD si objem obchodu urcujete uplne sami, je to len na vas od 0.1 kontraktu (co je vo vacsine pripadov 1tick=1USD) az po vekost aku len chcete ,

pri mini CFD mozete narazit na brokera ktory nema ziadne poplatky (raz som porovnaval Indexy DAX , NASDAQ, a DJI a vyslo mi ze oproti IB som mal 2 vyhody, uplne volne ruky v MM, a ziadny poplatok)

dalsou vyhodou je ze pri CFD mini ziadny slip nedostanete, pretoze je vasou protistranou broker, to znamena ze problem s objemom obchodov mozete vypustit. prebera sa totiz len pohyb s podkladoveho aktiva a exekucie su okamzite.

soft a free data v platforme MT4, to je vyhoda sama o sebe, analyticky program s moznostou programovania je dobra volba a velmi jednoduche riesenie

vyhod je oproti klasickym futures kontraktom podla mna podstatne viac, ale samozrejme vsetko ma aj svoje nevyhody
tak napriklad ze kazdy broker si moze velkost bodu prisposobit, taktiez si moze poplatky zdvihnut ako chce. dallsia vec je regulacia. FXaci vedia ako je to s nou a preto vyberaju len stabilnych brokerov

kazdopadne na to kolko vyhod, kolko ponuka taketo obchodovanie oproti moznostiam spomenutym v clanku je chybou to vobec nespomenut. ja osobne som skusal len indexy a tak su moje skusenosti obmedzene, ale kedze sa tu pred istym casom rozmohla woodie mania a vel ludi plakalo ze nemoze obchodovat lebo nema 5k USD. tak mi bolo divne preco sa tak strasne tlacia do velkeho tradingu ked si to pohodlne mozu vyskusat s akymkolvek objemom a bez poplatkov, s 24 hodinovym pristupom do trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Airmike, my se zaměřujeme pouze na obchodování burzovních trhů, proto nejsou CFD zmiňovány.

Jde o úplně jiný typ trhu, který se neobchoduje centralizovaně, kotuje vás váš vlastní broker, tj. řešíte zase zcela jiné otázky. Osobně vnímám podobné produkty jako zcela nejvíc zmanipulované a velmi těžké pro vyhrání nad svým brokerem.

Myslím, že lepší alternativa než podobné produkty je podívat na akcie nebo opce.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

samozrejme je to vec nazoru, ja niesom ziadnym zastancom CFD. len to prodostieram ako alternativu. pokial sa bavime o pozicnom ci swingovom obchodovani, je vyuzitie velmi vyhodne , ak sa zameriavame na minutove grafy moze to byt s malymi vychylkami, kadopadne, trhy vzdy kopiruju podkladove aktivum, ktorym su prave trhy ktore prezentujete .

nespomenut to, by bola podla mna chyba.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

OK, diky za doplnění.
Každopádně co doporučuji, je prostudovat porovnání skutečných nákladů na otevření pozice. Ono to totiž vypadá, že CFD jsou zdarma, ale poté, co jsem viděl některé spready, které si brokeři účtují za otevření pozic "jakoby" futures to skutečně přestává být legrace. Je to samozřejmě trh od trhu, broker od brokera, ale opatrnost a podrobné chápání toho co obchoduji je zde skutečně na místě.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za članék zase vím o tradingu něco navíc. Ale více než článek mě zaujala diskuze na téma burzovních a neburzovních kontraktu.

Cituji- Jde o úplně jiný typ trhu, který se neobchoduje centralizovaně, kotuje vás váš vlastní broker, tj. řešíte zase zcela jiné otázky. Osobně vnímám podobné produkty jako zcela nejvíc zmanipulované a velmi těžké pro vyhrání nad svým brokerem.

Měl bych to chápat jako že když budu obchodovat přes CFD tak graf co uvidím na monitoru nebude vyvíjet podle kupujících a prodavajicích ale podle něčeho jiného. Diky za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj.

Chtěl bych upozornit na to, že všechny v článku uváděné mini-kontrakty se DAJÍ obchodovat elektronicky.
Příklady:
XB - mini-sized Soybean Futures www.cbot.com/cbot/pub/cont_detail/1,3206,1384+14400,00.html
XC - mini-sized Corn Futures www.cbot.com/cbot/pub/cont_detail/0,3206,1381+14399,00.html
XW - mini-sized Wheat Futures www.cbot.com/cbot/pub/cont_detail/0,3206,1322+14402,00.html

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vojtik Napsal:
-------------------------------------------------------
> Děkuji za članék zase vím o tradingu něco navíc.
> Ale více než článek mě zaujala diskuze na téma
> burzovních a neburzovních kontraktu.
>
> Cituji- Jde o úplně jiný typ trhu, který se
> neobchoduje centralizovaně, kotuje vás váš vlastní
> broker, tj. řešíte zase zcela jiné otázky. Osobně
> vnímám podobné produkty jako zcela nejvíc
> zmanipulované a velmi těžké pro vyhrání nad svým
> brokerem.
>
> Měl bych to chápat jako že když budu obchodovat
> přes CFD tak graf co uvidím na monitoru nebude
> vyvíjet podle kupujících a prodavajicích ale podle
> něčeho jiného. Diky za odpověď.

graf ktory uvidite sa odvija uple rovnako ako graf podkladoveho aktiva , to znamena ze ak budes obchodovat CFD DJI tak podkladove aktivum je DJI ak chces obchodovat CFD futuresDJI tak podkladove aktivum je futures DJI

graf sa vyvyja presne podla toho ako sa kupujuci paruju s predavajucimi, rozdiel je len v tom ze pri parovani sa hlada protistrana, a pri CFD ti rpotistranu tvori broker a preto ti tvoju objednavku vo vacsine pripadov zoberie presne na cene kde ju polozis, slip je velkou zriedkavostou. vacsina FX obchodnikov na tomto webe obchoduje ces klasicke Bucketshopy.(protistrana je broker)

ma to ale aj nevyhody, broker nieje tvoj kamos, chce tvoje prachy, obcas roztahuje spready, zmrazi platformu, alebo vymeta stopky. vsetko zalezi na vybere brokera, vsetko ma svoje pre aj proti


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

Ve článku mně především zaujal téměř na chlup stejný vývoj trhů Soybeans a Mini-Sized Soybeans a totéž v případě zlata. Jedná se přeci o "samostatné" trhy, v případě soybeans dokonce obchodované jiným způsobem (pitově x elektronicky). Nemám s trhy zatím mnoho zkušeností, nicméně by mně velice znamenalo, čím je takto podobný průběh způsoben.

Sledují tradeři vývoj "velkého" trhu a podle toho reagují na "malém"? Nebo se jedná o dvě nezávislé skupiny lidí, kteří za obdobných podmínek (například dosažení nějakého dna, nebo zveřejnění nějaké zprávy) reagují obdobným způsobem a trhy pak vypadají téměř stejně?

Petr Wolf

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

×
×
  • Vytvořit...