Michelangelo:
Posouvání SL je obecně obtížně zodpověditelná otázka. Záleží na Vašem přístupu. Pokud Vám vyhovuje "zamykání" zisků s rizikem vyhození z trendu na pullbacku nebo na druhou stranu například SL neposouváte vůbec.
Na přiloženém obrázku vidíte tu samou situaci (W2004U) se zakreslením indikátoru RSI. V článku již není zmíněno, že tato konkrétní formace DT rovněž byla podpořena divergencí indikátoru RSI. Toto je moje oblíbená kombinace - má vysokou úspěšnost a dobře se mi psychicky obchoduje. Bohužel se nevyskytuje příliš často. Na druhou stranu po ní s vysokou pravděpodobností následuje výživný trend....jako i v tomto případě.
Pokud byste použil posunutý SL a opravdu se nechal vyhodit z trhu, který se 29.4.04 vydal proti Vám, nevidím žádný důvod do trhu znovu nenastoupit. Z prvního obchodu byste inkasoval příjemný profit a po osmi obchodních dnech by se objevila opět nová příležitost znovu nastoupit. RSI byl ještě dost vysoko a z historického pohledu po divergenci na DT - osobně bych to vzal a zůstal v trhu do pátku 14.5.04, kdy by mne pravděpodobně následující pondělí vyhodil přitažený SL.
Další příležitost bych už asi nevzal...
Přeji příjemný den,
Pavel