Přejít na stranu:  Předchozí 12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Diskuze k článku: 3. Futures kontrakty podrobněji
Vloženo uživatelem: majkll
Datum: January 18, 2010 01:50PM
Statut uživatele: Gold member

m20artas:

trochu vtipná situace..koukněte o dva příspěvky výš smiling smiley
tj. vždy než položíte dotaz, zkuste použít vyhledávání..je to skutečně mnohem jednodušší a rychlejší než psát a čekat na odpověď..a navíc šetříte místo a neopakujete stále stejné dotazy..

majkll

"Spousta lidí se nesnaží na trzích vydělat...snaží se nikdy neztratit."
[Brett N. Steenbarger]

Vloženo uživatelem: X3R0.
Datum: February 28, 2012 09:09PM

Měl bych na ty zkušenější z vás jeden dotaz smiling smiley V článku se píše, že podmínkou je nedržet kontrakt déle než do data FND, nemělo by zde být spíše LTD? Pokud jsem to správně pochopil, tak FND je den, kdy mi oznámí, že komoditu vlastním a blíží se čas, kdy budu muset převzít závazek za dodání a LTD je last trading day – tj. Den, kdy ještě můžu komoditu prodat.

Nevím, jestli jsem něco náhodou špatně nepochopil.

Dušan

Vloženo uživatelem: vladik1972
Datum: May 25, 2012 01:35PM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Dobrý den,

mám otázku, kdo by mi a kam případný fyzický kontrakt dodal? Řekněme, že na burzu vstupuje dodavatel z asie s rýží. Ten nabízí 100 tun rýže. Tradeři si kupují a prodávají jeho nabídku a já ji například koupím a čekám na dodání té rýže. Počítá dodavatem s tím, že doprava rýže z asie jej může stát více než samotný produkt? Nebo na čí straně je úhrada dopravy? A je v kontaktu definováno kam že by to měl dodat? Je to moje trvalá adresa? Napadlo mě že by prodejce rýže mohl prodat závazek někomu z Evropy, ale když se mu to nepodaří nikoho sehnat co potom? A jak vůbec ví dodavatel kdo má jeho kontrakt a komu vlastně a kam bude muset dodávat ?

díky za info Vladik

Vloženo uživatelem: profesor
Datum: May 25, 2012 04:25PM

To vladik1972 DOBRÝ DEN ! Použijte prosím vlákno fyzické dodání. Přečtěte si ho a potom se zeptejte. Rád Vám odpovím. Dekuji!

Cena je to co platíte. Hodnota to, co za své peníze dostanete.

Vloženo uživatelem: Olosh
Datum: December 10, 2012 01:13AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Zdravím,
zajímalo by mě... Když do LTD neprodám kontrakt, tak pak teda může skutečně nastat ta situace, která se v článku popisovala, tedy že zastaví před domem kamion a složí na chodník to, co jsem si koupil?
Díky

Vloženo uživatelem: tomnes
Datum: December 10, 2012 08:45AM
Statut uživatele: financnik.cz

Nemůže. Celý systém je nastavený tak, aby k tomu nikdy nedošlo.

Tomáš
FINANCNIK.CZ

"Realita kolem nás je pouze odrazem našich vnitřních myšlenek, pocitů a našich činů. Úspěch začíná a končí v naší mysli."

Přejít na stranu:  Předchozí 12
Aktuální stránka: 2 z 2

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.