Přejít na stranu:  12 Další
Aktuální stránka: 1 z 2
Diskuze k článku: Proč a jak synchronizovat čas pro intradenní obchodování
Vloženo uživatelem: Financnik.cz
Datum: April 13, 2007 05:29AM
Statut uživatele: nováček v diskuzi

Re: Diskuze k článku: Proč a jak synchronizovat čas pro intradenní obchodování
Vloženo uživatelem: valo99
Datum: October 2, 2007 12:59AM

Zdravim Traderi

Zrovna sa mi stala jedna zvlastna vec. Stiahol som si historicke data od IB cez SierraChart a potom som si stiahol historicke data aj cez API instrukciu reqHistoricalData. A na moje prekvapenie boli v tychto datach znacne rozdiely. High a Low sa lisili maximalne o 1 tick, ale Open a Close ceny sa lisili aj o viac tickov (rovnako sa odlisoval aj Volume), tak si zacinam mysliet, ze v tom ma prsty ta synchronizacia casu a tieto sviecky boli uzavrete v roznych casoch. Problem vsak je, ze obe som stahoval ako "Downloading Historical Data", teda nepouzil som stary datovy subor v Sierre, kde sa mi data postupne ukladaju, ale stiahol som to nanovo a local cas na Windowse sa medzitym nezmenil (bol rucne zosynchronizovany s casom na zobrazenym v TWS platforme). Svoj obchodny system testujem v Exceli, kde si mozem rychlo menit nastavenia SL a PT a zistovat tak najlepsie nastavenia, avsak pri pouziti tychto dat, z rovnakeho zdroja - IB, akurat ziskane dvoma roznymi sposobmi, t.j. cez Sierru a cez API instrukciu reqHistoricalData, su tieto data znacne rozdielne a znacne rozdielne vychadzaju aj vysledky obchodneho systemu s rovnakym nastavenim. Moj problem teda je, ktorym datam verit? Ktore su tie prave? (oboje ztiahnute z ostreho IB uctu). Mate niekto podobne starosti?

Dakujem

S pozdravom bohatych zajtrajskov

valo99

Vloženo uživatelem: Kocourvbotach
Datum: June 3, 2009 03:42PM

Děkuji za tip! měl jsem s tímto problém, mám Mac OS X a Windows ve virtuální mašině, kterou jen suspenduji. Při obnově dojde k synchronizaci času až za hodně dlouho, nebo musím projít nastavení ručně. program tohle vyřeší smiling smiley

Vloženo uživatelem: Raradek
Datum: July 2, 2009 12:00PM

Zdravím,

Používám program Dimension 4 v notebooku, nyní jsem si ho instaloval ještě do jednoho počítače, ale tam mi nechce synchronizovat čas – stále píše: Synchronized Never!

Netušíte jak ho donutit k poslušnosti?

Přikládám screen nastavení (naprosto stejné jako na notebooku). Firewall také povolen.

Děkuji za případnou pomoc

S pozdravem

Radek

Přílohy: Dim.JPG (75kB)  
Vloženo uživatelem: attivo
Datum: July 2, 2009 12:35PM

Raradek:

Zkuste jiný server, nejlépe nějaký blíž, já používám ntp.cesnet.cz a funguje v pohodě už několik let.

Vloženo uživatelem: Raradek
Datum: July 2, 2009 03:38PM

attivo:

Tak ani na cesnet to nefunguje, stále stejná hláška
sad smiley

Díky

Radek

Vloženo uživatelem: Ancovicka
Datum: July 2, 2009 04:24PM

Zkuste program Atomic. Používám ho již několik let a funguje bezvadně. Je řízen worldtimeserver. http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/

Vloženo uživatelem: Kocourvbotach
Datum: August 28, 2009 03:34PM

Hm, AVG mi v tom programu našel trojana :S

Vloženo uživatelem: MNovak
Datum: August 28, 2009 09:32PM
Statut uživatele: Gold member

V atomic? Co to máš za AVG_ ? Já mám taky AVG a nehlásí mi nic. Bez virů.

Vloženo uživatelem: adax
Datum: September 28, 2009 10:22PM

Viděl bych problém spíš ve firewallu, zkontrolujte si nastavení FW ve windows...

Vloženo uživatelem: orfík
Datum: August 8, 2010 11:56PM

Mám zřejmě stejný problém jako Raradek. Program Dimension 4 mi při spuštění vypisuje tuto hlášku: (viz obrázek). Mohu aktualizovat čas pouze přes ovládací panely ve windows. Nepomůže ani když zde vypnu automatickou synchronizaci času a nefungují mi ani ostatní obdobné programi pro synchronizaci času. Dimension 4 ve Firewallu mám povolen.
Mám notebook, windows vista.

Kdyby někdo věděl... Díky

Přílohy: Nepojmenovaný obrázek.png (23kB)   Nepojmenovaný obrázek2.png (35kB)  
Vloženo uživatelem: orfík
Datum: April 2, 2011 11:22PM

Vyřešeno.

Musel jsem vypnout funkci UAC ve Windows Vista Home Premium.

Postup:
Start > Ovládací panely > Uživatelské účty > Zapnout nebo vypnout násroj Řízení uživatelských účtů > zde odškrtnete “K zabezpečení počítače použijte nástroj Řízení uživatelských účtů (UAC)” a ok..restartujete počítač

Vloženo uživatelem: stranger
Datum: January 3, 2012 11:06AM
Statut uživatele: Gold member

Ahojte, chcel by som sa kontrolne opytat ci mam nastaveny program d4 synchronizator casu spravne a ci je aj spravne ze som vypol automaticke synchronizovanie s internetovym casom v nastaveniach win, alebo to mam zapnut.

Přílohy: d4.PNG (104kB)  
Vloženo uživatelem: ideu
Datum: January 4, 2012 10:24AM

sw Atomic je určen pro win7 32-bit. Na stránkách Thinking Man Software - Dimension 4 v5.0 nejsou win7 také uvedeny.
Mám angl. win7 64-bit. Jaký sw pro synchronozaci času byste, prosím, doporučili?
Děkuji za pomoc.
ideu

Vloženo uživatelem: gizmo
Datum: January 4, 2012 05:04PM

Radsi nez dalsi nastroj na synchronizaci casu bych doporucoval pouzit interni mechanizmus OS (taky mam EN Win7 Pro 64-bit). A to i presto, ze se nekdo v MS opravdu hodne snazil, aby bylo nastaveni tohoto nastroje co nejlepe skryto.

Pro nastaveni intervalu na 1 den (86400 sekund/15180 hexadecimalne) lze pouzit nasledujici .REG soubor:

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient]
"SpecialPollInterval"=dword:00015180
"SpecialInterval"=dword:00000001

Po spusteni toho REG souboru a pridani udaju do registru je jeste potreba donutit Windows Time sluzbu, aby nacetla nove nastaveni:

w32tm.exe /config /update

Přejít na stranu:  12 Další
Aktuální stránka: 1 z 2

Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.

Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.

Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.

Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Copyright 2009 © Financnik.cz - Developed by BlueCube.cz
Server Financnik.cz vydává a všechny služby provozuje Centrum finančního vzdělávání, s.r.o.
Všechny články zde uveřejněné podléhají autorskému zákonu a jejich kopírování pouze se souhlasem autora.