Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 4 nejdůležitější ingredience pro úspěšné obchodování (1)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 63
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobry clanek!

Sam za sebe bych doplnil, ze jednou z veledulezitych ingredienci je zdravy rozum. Mnoho traderu hleda ruzne cesty, jak si nesmyslne "zlehcit" praci, ve snaze vydelat easy money. Kdyz jsem cetl clanek na tema George Soros a jeho uspech, nasel jsem hezke a jednoduche vysvetleni, jaky je rozdil mezi vyhravajicimi a prohravajicimi tradery: autor clanku zde zminuje jednu z knih p. Sorose, ktera obsahuje dennik jeho kazdodenni cinnosti pri tradingu. Z deniku vyplyva, ze i lide jako je p. Soros, maji ztratova obdobi, serie ztrat mnoha obchodu v rade za sebou, pochybnosti nad vybranymi obchody atd. Co dela p. Sorose uspesnym, je znalost problematiky a za druhe schopnost byt sebekriticky a z teto sebekritiky vyvodit zavery. Nedostatecna znalost problematiky a zadna ci velmi mala sebekritika je pricinou neuspechu velmi mnoha lidi, a to nejen pri tradingu, ale i v zivote jako takovem.

Preji vsem mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

I když jsou komodity a FX klasické nebe a dudy a jsem vyznavačem toho druhého - dost dobrý článek a něco z toho platí i pro FX...Jak v popisovaném pozitivním přístupu, tak hlavně v citu pro trh, který musí být na FX vzhledem k jeho volatilitě ještě daleko vyšší... Jak píše Libic - používat zdravý (já říkám selský) rozum, vzdělávat se a umět si občas i nafackovat..:-)
SID

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velmi dobrý a trefný příspěvek Tomáši. Pozitivní přístup je velmi důležitým základem k úspěchu. Člověk musí používat zdraví rozum a využít ve svůj prospěch cit který k danému trhu během testování získal....a pak má velkou šanci jako trader uspět. Taky souhlasím s tím, že pokud trader najde indikátor který mu sedí,tak by se ho měl držet, testovat ho a obchodovat s ním pak i live a né skákat z jednoho na druhý. Já měl to "štěstí" že jsem svůj indikátor našel velmi rychle a stále na něj nedám dopustit (RSI divergence).

Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Blahopřeji k pěknému článku,který mě jde přímo ze srdce.I já jsem měl problémy s pozitivním myšlením,protože při papertradingu jsem nemněl ještě takový cit pro trh a disciplínu abych se dostal do profitů,tak jsem byl denně deprimovaný,že to nezvládnu.Postupem času jsem získal potřebný cit pro trh a důvěru v můj systém,takže již nemám problém vydělávat.Chci říct jen začátečníkům,at si nedělají v začátcích těžkou hlavu,že nevydělávají,nebo že jsou ve ztrátě,protože to příjde samo při dlouhých hodinách testování.Já testuji,a ještě budu,někdy kolem Vánoc začnu živě(nemám kapitál),a určitě budu lepší než dnes.Přeji hodně zdaru,pevné nervy a hlavně pozitivní myšlení. Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavý článek.
Je zde shrnuto to co prolíná celým fórem a v mnoha článcích.
Pozitivní přístup je základ na cestě k nebi i peklu. Bez použití zdravého rozumu, jak hezky to popisuje Libic je vše jen hra blázna. Bohužel málo lidí chce slyšet, že tradovat se musí naučit každý sám, tak jak se postupně naučí stát na vlastích nohách. Je příjemné se nechat vést.
Všem hezký den

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý článek, pozitivní myšlení se opravdu vztahuje nejenom k tradingu, povahou jsem kdysi býval pesimistický melancholik, částečně jím jsem i teď, ale jsem si vědom toho, že s pesimistickým přistupem to daleko nedotáhnu. Tradingem se zabývám už celé dlouhé 3 měsice:D ze začátku byla euforie, sestavování strategie, ale při následném papertradingu v reálu jsem byl deprimovaný z toho, že to nejde, chtěl jsem s tím seknout, zamyslel jsem se a došel jsem ke zjištění, že takhle jsem to udělal vždycky v životě, když mi něco ze začátku nešlo. Řekl jsem si "a dost", zatnul jsem zuby, říkal si, že to přece musí jít, pobral optimismus, vybavil si motivaci proč chci dělat trading a ejhle už to najednou šlo, sice po malých krůčkách, ale jde to a mám ze sebe radost. Trading je opravdu asi nejen o penězích, učí mě pozitivnímu myšlení, zdokonalování se, disciplíně a myslím si jak bylo řečeno z článku - že je třeba souznít s trhy, tak kdo s nimi dokáže souznít, souzní mimo jiné i v jiných svérách života. Hodně úspěchu všem.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Cit pre trh? Pre aky? Pre ten dnesny? Pre ten pred 20 rokmi? Pre ten o 20 rokov? Trhy su velmi dynamicke a menia sa. Cit typu "naucit sa nahanat trend" nevedie imho dlhodobo nikam ... Nijako tym nechcem znizovat ci odsudzovat dany clanok ani autora. IMHO Na druhej strane barikady je prilis vela silnych a dobre vyzbrojenych superov :) http://www.reuters.com/article/reutersEdge/idUSN0820956720070608?src=060807_1534_TOPSTORY_beating_the_clock&pageNumber=1 What's in the black box? Increasingly, trading in stocks isn't being done by humans. Millions of orders are emanating from strategies executed by computers. Algorithmic trading is based on complex mathematical formulas that weigh numerous possibilities before making a trade. Orders are executed in milliseconds, contributing to ballooning volumes on the stock exchanges. [bold] Dow Jones Industrial quarterly volume in billions of shares[/bold]

3763

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Joachim:
nemyslím si že tím Tomáš chtěl říct,že citem pro trh se dokáže předpovědět chování trhu do budoucna,ale spíš že cit může hrát roli při vstupu do trhu. Když Vám indikátor dá signál ke vstupu,ale Váš cit Vám říká,že by jste vstupovat neměl,tak nevstoupíte....prostě nebudete "slepě" následovat vstupní signály - a díky tomu můžete docíli lepších výsledků než s automatickým systémem (nic proti nim). Máte pravdu že se trhy mění,ale Váš cit se taky vyvíjí....

Toť můj názor.

Ať se daří.

Tomášč

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2joachim,
a proc se tedy vubec o tradinng zajimate?vzdyt jako jednotlivec nemuzete dosahnout ani na 0.001% vypocetniho vykonu co maji profici na druhe strane barikady...myslim ze tedy ztracite cas kdyz se o neco vubec pokousite...
myslim ze by to nejdriv chtelo zapojit ten selsky rozum co o nem pisi kolegove vyse.proc maji lide ridice kdyz by pocitac udelal stejnou praci mnohem levneji.prikladu by bylo jiste vice...:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj všem,

především díky za další super článek.

Chtěl bych se zkušenějších zeptat, jestli na základě svého citu pro trh jsou schopni slovy situaci v trhu diskrečními termíny popsat, nebo pokud popsat nejde a jedná se doslova o intuici.
Např. jestli když máte pocit chopu, si v duchu řeknete "protože je volatilita nějak větší než obvykle, nikam se to moc nehýbe, už několik barů to netrenduje, je to v rangi, klouzavé průměry so motají kolem sebe atd., myslím že tohle je chop" anebo jestli si řeknete "nevím nevím, je to takové nemastné neslané, myslím, že to je chop".

Chtěl bych prostě při svém hledání citu pro trh vědět, jak se vlastně projevuje :) Jestli je to schopnost lepší diskreční analýzy aktuální situace v trhu na základě velkých zkušeností a nakoukanosti z grafu, nebo jestli je to opravdu intuice, kterou nedokážete vyjádřit slovy, kterou prostě cítíte v kostech a nic víc k ní nahlas nejste schopni říct.

Díky za informace :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

richip:
a odkial ze vies na ktorej strane barikady stojim ?
co sa ostatneho co pises tyka, tak chcelo by to aby si dostudoval trosku anatomiu marketu a vobec celeho priemyslu, kde sme, kam smerujeme atd. Nejaku mini seriu clankov viem dat k dispozicii ak bude zaujem. Vies ono precitat si par knih /mozno aj 10 rokov starych/ nestaci na celkove pochopenie nastavajucej "algo-war".

libic:

no ono ma skor zmysel vediet preco prave chop a nahla volatilita vznikaju. Ale ak si to pochopil len tak ako odfiltrovat chop a volatilny trh, tak ja som to tak uplne z toho clanku nepochopil.

Tebe tiez zelam mnoho uspechov.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...