Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Setkání s Dr. Fredem Alanem Wolfem


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Díky financniku.cz jsem objevil mnoho DVD nebo knih které jsem začal studovat. Tomasi a Petre, ani nevíte jak se můj zivot a moje myšleni změnilo a porad meni (myslím pozitivně) díky Vám, diky serveru financnik.cz. Děkuji! Někdy clovek neví kam pro nové myšleni, proto si vazim všech návrhu. Film: "what the bleep..." jsem viděl nekolikrat (mam cele 4 DVD baleni) a porad v něm nachazim nové věci. Věnuji se meditacím jiz od 14 let - zacinal jsem meditacemi zalozene vychodnim nabozenstvim např. budhismus. Objevil jsem Silvovu Metodu (Jose Silva zakladatel), ale myslím ze mi chyběla vira...
Az po letech, po tom co jsem viděl film: What the bleep.. jsem získal viru, ze ovladani vědomi (podle silvove metody) muze fungovat. A po tom všem mi vyšla jedna věc: několik dnu po tom, jak jsem začal měnit své myšleni, "hrát si s myšlenkami" a pracovat v "me pracovní místnosti" můj zivot se začal měnit. Nejenom ze verim, ale jsem presvedceny, ze myslením menime nas fyzicky zivot a kvantová fyzika je pro mne důkaz, ze to jde. Mozna meditace je jakési "pozorováni castic..." Taky si myslím, ze kdyz v něco neverime, neznamená to, ze to nejde. Mozna ze to nejde pravě nám, co ja vím.. Zivot je hodně barevný a ma hodně cest, staci si vybrat. ;-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kvantovou fyziku studovala moje maminka před cca 25-ti léty v Moskvě a prý to bylo moc zajímavé... Musím se ji na to poptat :-)

Každopádně se mi nejvíce líbil poslední odstavec! Trading je hlavně ta duchovní cesta, změna myšlení, posouvání svých vlastních hranic... Nebát se nejistot... Využít svůj potenciál na maximum... Prostě nedávat si žádné limity - dá se dokázat cokoliv - třeba obchodovat 1 000 kontraktů :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Plne souhlasim ze lide prestavani bejt individualisti ale jsou hnani reklamama a televizi..... Vidim to tady v anglii ktera me lidmama a predevsim jejich neuveritelnou tuposti a hlouposti zklamala.(tim nemyslim ze je to tu hnusne). Mladi lide jsou jak ovce jak houf ktery je rizen televizi reklamama nevi ani kde lezi nemecko a to je proste hrozny CR jim nic nerika vecina si mysli ze sme rusove nebo nekde tam odsud)))) ale kdo chce kam ..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No doufám, že mě neukřižujete, ale přistupoval bych k těmhle informacím velice velice opatrně.

1) Film je velice zajímavý, a kvantová fyzika je úžasná věc, nicméně tak jak je to prezentováno ve filmu je to dost sporné.

2) Spojení s "Ramtha's School of Enlightenment" je samo o sobě varující.

Pokud shrnu, co chci vyjádřit, je to podobné, jako s globálním oteplováním. Je konstantován nějaký fakt nebo poznatek, ale pak se kolem toho nakupí spousta polopravd a ohýbání reality a ve finále se z toho udělají falešné závěry, které mají pomoci někomu vydělat balík. (Ohledně analogie Globální oteplování je fakt, podíl CO2 produkovaného lidmi a obecně podíl lidské činnosti na oteplování je polopravd a závěr je míchání potravin do nafty a benzínu, což už je čistě jen kasa cink akce pro určité podnikatelské skupiny)

Dejte si pozor, když se zabýváte informacemi z "What the bleep ..." abyste se nestali podbně zmanipulovanými, jako davy v případě globálního oteplování. Přečtěte si kritiky, prohlédněte si také druhou stranu mince.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kdyz o tom premyslim, myslim si ze na techto prezentacich, ci knihach, ktere popisuji "nove mysleni", je hlavne pozitivni to, ze pomahaji cloveku si uvedomit ze muze zmenit svet a i sam sebe, na toto hodne lidi rezignovalo, a stavaji se jen hadrovima panakama, a nechaji sebou hazet sem a tam bez jakehokoliv odporu. Videl jsem tyto filmi, myslim si ze jsou poucne, ale vicemene poukazuji jen na jedno, a to aby si clovek uvedomil sam sebe, a svou moc, kterou ma, a casto ji nevyuziva..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento vikend jsem byl na filmu "What the bleep do we know?" v kine. Dost jsem od toho ocekaval a uprimne mne to dost zklamalo. Ne ze bych prezentovanym vecem neveril - ba naopak - vsechny tyhle veci byly objeveny a vysvetleny pred desitkami let. Je smutne videt, jak vedci studuji stale a stale dokola to, co uz bylo x-krat popsano a vysvetleno.

Navic kazde oznacovani zivota nebo psychologie jako "mysterium" je zavadejici. To je prave problem jazyka, ktery nas svou strukturou mate a omezuje a placame se porad a porad v teoriich. Je to jako s trhy. Kdyz jim nerozumim, oznacim je jako "mysterum".

Lesek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano souhlasím... Film What the bleep...se vyčlěňuje z vědy a to značně. Je to právě typický postmoderní přístup a odklon od kritického myšlení. Je to taková pěkně vypadající směska se spousty vědeckých termínů. Takový dost "new age".

Jak to jen vyjádřit dost jemně.... Přátelé, prosím, udržujte si velkou míru skepse vůči těmto vědecko-nevědeckým produktům, jejichž hlavní hodnota je v komerční líbivosti a hře na naše emoce.

Předně to tlachání o duchovní úrovni toho pána. Promiňte, ale je to směšné. čtením jsem pochopil, že celý seminář je jen líbivé, komerční a davově-postmoderní myšlení a hra na emoce a úžas. Vůbec nic hodnotného.... To co nás jako civilizaci pozvedne a vždy pozvedlo bylo racionální a kritické myšlení.

Je mi líto. Tento článek je nejhorší na celém serveru, ale zbožňuji finančníka :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tome, uplne tak nova vec ta kvantova fyzika nebude, pred 20 lety jsme zaklady se ucili zaklady na stredni skole, napr. princip neurcitosti atp., autor p. Heisenberg, nekdy v 1. pol. 20 stol. Na VS je to zakladni ucivo. Co si lehce vzpominam, snad jen teorie superstrun je zalezitosti poslednich let.

Pro zajemce o kvantovou fyziku
cs.wikipedia.org/wiki/Kvantov%C3%A1_mechanika
cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Kvantov%C3%A1_fyzika

Jen pro zajimavost, ted kdyz jsem se podival kdy Heisenberg zil, zjistil jsem, ze:
"Později se ukázalo, že „kvantované“, tj. nabývající jen určitých, nespojitých hodnot, jsou i další fyzikální veličiny, jako např. moment hybnosti." Kdo vi jaky vztah ma moment hybnosti a CCI... dale neni potreba to rozvadet. Odpovida to i mym zatim nesystematickym pozorovanim.

Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja tyto filmy povazuju za dost velke nedorozumeni, zpusobene tendencnim vykladem jejich tvurcu.

1. Kvantova fyzika je solidni a zavedenou fyzikalni disciplinou, starou pres sto let, a mnoho desitel let v odborne verejnosti vseobecne prijimanou. Popisuje chovani castic ne te nejnizsi velikostni a casove skale. O chovani makro sveta, ktery nas obklopuje, nerika nic. Zkuste se precist treba celkem objektivni shrnuti zde en.wikipedia.org/wiki/Quantum_physics

2. Na teto nejnizsi urovni se skutecne deji exoticke jevy, zminovane v diskutovanem clanku, napr ze poloha castice je neurcita, ze jeji stav se zmeni pozorovanim, ze v urcitem slova smyslu prochazi vice misty najednou, atd.

3. Tyto principy inspirovaly fyzika, ktery je zkoumal, jako metafory k premysleni o vlastnim zivote. Ale pokud jsou takto preneseny z fyziky do premysleni o zivote a svobode, uz to neni zadna kvantova fyzika, ale podobenstvi. Asi jako kdyby si metalurg rekl "clovek by mel byt tvrdy jako ocel", statistik, ktery zkouma hromadne jevy, propadal presvedceni o vlastni bezvyznamnosti, nebo muzeme obcas videt treba strojniho inzenyra, ktery se snazi na vse kolem sebe aplikovat mechanicke, systematicke pristupy, ktere pouziva pro navrh stroju v praci. Metalurgie je o vyrobe kovu, statistika je o popisu hromadnych jevu, strojni inzenyrstivi o konstrukci stroju, a KVANTOVA FYZIKA a popisu fyzikalnich deju ve velmi omezene prostorove a casove skale, zcela mimo uroven, kterou my vnimame a ve ktere zijeme.

4. Clovek se muze inspirovat svym povolanim (fyzika) a pak vyslovit nejaka prenesena moudra a podobenstvi o zivote, ale uz jsou to prave jen podobenstvi, ktera s puvodnim oborem nemaji nic spolecneho. V tom filmu what the *** do we know, podobne jako v nekolika dalsich dilkach, se kterymi jsem prisel do styku, mi dost vadilo, ze tam tento krok stranou zcela zanedbavaji. ze tam tuto jemnost vubec nerozlisuji, ze se tvari, jako kdyby skutecne mluvili o fyzice, a vsechno co rikaji, melo fyzikalni zaklad, ale ono ho to skutecne NEMA. Jsou to podobenstvi inspirovana myslenkovymi schematy urciteho specializovaneho fyzikalniho oboru. Nic vice.

5. Urcite je uzitecne zkusit si myslet JINAK a rozsirit si svoje vnimani sveta tim, ze se s temito schematy seznamime, ale chtelo by to vice poctivosti pri jejich prezentaci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...