Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Základní info o programu MultiCharts


tomnes

Doporučené příspěvky

  • 4 týdny později...
  • Odpovědí 97
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Nejsem odborník na MCH, ale podle mého názoru jde o toto: V režimu sync bude strategie považovat obchod strategie za ok pouze pokud mu přijde status = filled (obchod je skutečně na trhu), tudíž pokud má strategie entry, ale nepřijde jí konfirmace od brokera, že je entry skutečně filled, tak obchod strategie bude považovat za neuskutečněný a nebude tudíž posílat na trh příkaz na exit pokud mezitím přijde.
Async je asi jasný, je jí jedno jaký je status reálu, prostě si bude dělat co jí velí kód :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...

@Mira7
V MCH lze použít ASCII data.

MCH používá pro správu dat program Quote Manager, který tyto data naimportuje, viz odkazy:
www.multicharts.com/multicharts/features/datamanagement/
www.multicharts.com/trading-software/index.php/Importing_Data

Co obsahuje trial verze MCH nevím, ale pokud budeš chtít ASCII data, tak dej vědět jaké a já ti je uploadnu třeba na uložto.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Ahoj Zdenku,
moc děkuju za reakci. Budu dělat diplomku na AOS, a tak váhám u softwaru. Buď použít Ninjatrader - na free verzi lze prý klasicky optimalizovat atd. ale budu potřebovat data. Nevýhoda by mohl být složitější programovací jazyk. Multicharts by pro mne byl možná lepší, z hlediska dobrých analýz, jednoduššího jazyka atd...otázkou jsou pro mne opět data a jejich import. Moc si cením nabídky dat a rád bych ji využil :) Potřeboval bych data ES, co nejdelší půjdou (ale max 10 let, nevím jestli by to šlo ještě více, ale více se mi zdá zbytečné, i 5-6 let by bylo krásný). AOS bych rád dělal na 5 min grafu. Mohl bys mi v krátkosti jen vysvětlit, jak se zachází s ASCII daty? Jen to tam asi pak jen klasický import ne?

Moc díky,
Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Data jsem hodil na "uložto", soubor se jmenuje: E-MINI S&P 500_@ES.D_ASCII.zip
Jsou tam data @ES.D od 2006 do dneška (1m, 5m a Daily).

S QuoteManagerem jsem již delší dobu nepracoval, takže si to až tak detailně nepamatuji...ale zkus to podle toho odkazu, který už jsem tady dával: www.multicharts.com/trading-software/index.php/Importing_Data

..případně i na youtube něco najdeš.

Nastavením se musíš trochu "prokousat", není to jen o importu dat, ale hlavně o správném definování/přiřazení parametrů a hodnot daného symbolu před importem.
Jakmile budeš mít data v QuoteManageru připravené, tak je načti do grafu v MCH a zkontroluj si pár svíček/úseček v grafu, že odpovídají hodnotám v TXT souboru, ze kterého importuješ (dá se to porovnat také v QuoteManageru, záleží, kde to pro tebe bude srozumitelnější)....může se totiž klidně stát, že data v grafu budou vypadat OK, ale přitom budou posunutá třeba o hodinu, nebo dolarové hodnoty ticku nebudou sedět, atd. Pro účel diplomky by to asi nebyl až takový problém, ale pro tradera by to mohl být hodně "drahý" omyl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Čau, mám problém s těmi daty (viz výše) asi dělám něco špatně, protože pokud si data zobrazím na graf, ukazují se mi data v času jen o 1:30 do cca 8:00, rád bych, aby se mi vykreslovaly 24/7 v obchodní dny, ale i když jsem v settings pak změnil session na 24/7 z default, nic se nezměnilo. Nevěděl by, prosím, někdo, co je špatně? Přikládám screeny. Díky, Mira.

43177

43178

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mira7, Data jsou symbol "ES.D", tedy 8:30 - 15:15, což je běžná denní seance akciových indexů na Chicagské burze. Pokud si data otevřeš v texťáku, tak tam je vidět, od kolika do kolika data jsou. V Quote Manageru to máš špatně nastavené...jak jsem psal o několik příspěvků výše: "zkontroluj si pár svíček/úseček v grafu, že odpovídají hodnotám v TXT souboru, ze kterého importuješ". Pro obchodování 5 min grafu je denní seance více než dostačující, já obchoduji 15m a 30m graf. Drtivá většina obchodníků obchoduje tuto denní seanci. Podívej se na obrázek, jaké je volume od 8:30 do 15:15, a jak nízké po zbytek dne:

43182

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Zdeňku,
díky za reakci, už to mám správně nastavené (jen s našim místním časem - tedy 15:30 - 22:00). Jo, máš pravdu, že od 15:30 se volume rozjíždí a zbytek je hodně nízkej. Už 2 měsíce každý den pozoruju ten trh a právě pozoruju všechny časy - tj. někdy dokonce i noc. Tak mě právě docela zarazilo, že obchodníkům stačí "jen" těchto 6,5h. Např. včera (v pátek) jsem dostal krásný signál - který by skončil v PT v 13:05, a o takovou příležitost bych přišel - podle tvého obrázku si myslím, že to zrovna je ten včerejšek. Většinou ty pohyby začínají od 9:00 našeho času.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...