Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jakou knihu???


tomy

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny!! Předem bych chtěl poděkovat autorům čili Tomášovi a Petrovi za úžasnou studnu plnou informací na kterou jsem ,jak jinak, narazil úplnou náhodou!! Váš serwer ,který mne momentálně pohltil navštěvuju každý den trávím u něj tolik času dokud mi oči dovolí.. :D !! Jsem úplný začáteční , tudiž teprve poznávám o čem vlastně píšete,ale i tak jsem se s tímto způsobem vydělávání max. ztotžnil jelikož jsem typ člověka ,který souhlasí s názorem ,který tady už mnohokrát slyšel a to cituji : Není to ani špičkové vzdělání, ani genialita, co udělalo bohaté bohatými. Jsou to píle, odvaha, poctivé sebevzdělávání a vědomí vlastní jedinečnosti! [bold] [/bold] Proto jsem taky odešel z VŠ a začal se věnovat něčemu co by mne bavilo a co lépe ještě bych vydělával. Teda to jsem se ,ale rozepsal... :D Zřejmě to bude mým nadšením!!!

A to jsem se jen chtěl zeptat jakou knížku byjste mi doporučili na začátek kromně Vašeho komoditního manuálu???
Prosím kohokoli ,kdy by mi mohl poradit co číst na začátek své cesty za splněním svých snů!! Moc všem děkuji a přeji mnoho úspěchů.... tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 103
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

hodne zalezi zda vladnete angictinou. Pak by se dalo doporucit mnoho knih (ja osobne zacinam s Elderem, Rossem a planuji Douglase - jako autory).

V kazdem pripade doporucuji prostudovat manual a vsechny clanky z tohoto serveru ALESPON 2x - pri druhem precteni si uvedomite spoustu veci, ktere jste ze zacatku tolik nevnimal.

Mezitim muzete prochazet diskuzi a treba se i vice zapojit.

Az budete tento server mit nastudovan, urcite si najdete oblast obchodovani, ktera vas bude vice zajimat a pro tu si muzete hledat dalsi literaturu/zdroje.

Preji mnoho uspechu a trpelivosti - je to beh na dlouhou trat.

Pete

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim tomy,

Ja jsem hned po zdejsim on-line kom. manualu zacal studovat knihy Dr. Eldera, ani ne tak ze sveho vlastniho popudu (nevedel jsem co driv) , ale na doporuceni jednoho zkuseneho tradera. Zacal jsem jeho Trading for a Living >> pak Come into my trading room , a i kdyz nejsem kdovi jak dobry v Anglictine tyto knihy se mi cetly velmi pohodlne. Myslim ze jsou velmi dobrym zakladem a casto se k nim vracim a odhaluji informace sdelene tzv "mezi radky".. ;)

Ja sam se chystam jeste na odpocinkove Market Wizards a Marka Douglase, mam rozectene Reminiscences Of A Stock Operator ale to se mi preklada uz mnohem hure nez napr Elder a nad slovnikem si doslova varim ruce.. :)

Zdejsi rubrika recenze knih je take velmi dobra a muzete si na jednotlive tituly udelat lepsi obrazek.. Navic na e-obchodech, kde se ony knihy daji koupit jsou ruzna reviews ctenaru, takze vyber ci rozhodnuti to take urcite usnadni, stejne jako nektera vlakna na zdejsim foru..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Tomáši,

Já jsem si zatím vystačil s informacemi, které nabízí tento server. Myslím, že stejně důležité jako studium knížek přímo z "komoditního oboru" je psychická podpora, částečná změna myšlení a uvažování, prostě odproštění se od klasických zajetých kolejí. Jelikož je tuto podporu docela těžké najít v nejbližším okolí, nezbývá než si najít nějaké knihy. I v tomhle jsem našel inspiraci ve zdejším fóru a zakoupil a přečetl následující knížky:

Robert T.Kiyosaki - Bohatý táta, chudý táta
Wallace D.Wattles - Jistou cestou k bohatství
George S.Clason - Nejbohatší muž v Babyloně
Napoleon Hill - Myšlením k bohatství

Neříkám, že s obsahem knih ve všem do puntíku souhlasím, ale osobně mi to velmi pomáhá v nové etapě mého života
:)

David

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Tomy,
hodne zalezi na Vasich predstavach o Vasi budouci ceste komoditniho obchodnika. Pokud chcete obchodovat intradenne, zamerte se na knihy s touto tematikou. Chcete-li obchodovat pozicne, studujte knihy na toto tema. Pokud nemate jasno vubec, studujte Financnika, ktery by Vam pomuze velmi ujasnit, co vlastne chcete? Zde dostanete mnoho informaci, ktere Vam velmi pomohou pri Vasi volbe co obchodovat, co studovat, jak obchodovat. Stejne tak Vam mohu doporucit Eldera do zacatku.
Kazdy z vyznamnych obchodniku ma svuj osobni styl, tj. jen tezko Vam nekdo rekne, studuj toho nebo tamtoho. Stejne tak existuji knihy, ktere se zabyvaji ciste analyzou, avsak nedaji Vam uceleny obchodni system. Hledate-li uceleny obchodni system, zamerte se na autory, kteri tento ve sve knize publikuji: napr. Williams, Ross, Elder atd. atd. atd. Hledate-li informace ciste o TA nebo FA, zamerte se na autory, ktere se venuji jen teto tematice. Financnik provozuje kurzy, kde se muzete dozvedet jak o TA, tak o ucelenem obchodnim systemu pro intradenni obchodovani a stejne tak pro spreadove obchodovani.
Kazdy obchodni styl, kazdy zpusob obchodovani ma sve pro a proti, pricemz nelze vseobecne rici, tento zpusob je lepsi nez ten druhy apod. Prave proto je cesta studija obchodovani na burze casove narocna, protoze si musite sam ujasnit co chcete a nasledne tento styl nebo zpusob studovat. Vasi vyhodou je, ze si na Financnikovi muzete sam vse ujasnit, aniz by jste musel cokoliv investovat, krom casu.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chci Vám všem ,kteří věnovali kousek času pro mou odpověď moc poděkovat!! Opravdu jsem nečekal takovou odezvu a jsem velmi potěšen... takovou podporu pro ,,zelenáče" jsem ještě nezažil opravdu si toho moc vážím a vím ,že vytvám ve své snaze získat veškeré vědomosti týkající se právě naší oblíbené tématiky!! Jsem opravdu na startu své ,jak dobře vím , dlohé cesty ,kterou hodlám sdolat! Je jedno jak dlouho to bude trvat jelikož jsem našel něco co mne baví!!! S manuálem budu i usínat hehe :D ... mějte se !!!! tomík

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím všetkých,
hľadám knihu (knihy) s konkrétnou problematikou. Obchodujem predovšetkým Forex, ale hľadám vhodnú knihu, ktorá by mi pomohla doladiť môj Money management. Z Finančníka som si naštudoval a aj vytlačil mnoho článkov, ktoré sa čo i len okrajovo dotýkajú tejto problematiky, ale rád by som si rozšíril svoje vedomosti a mal prísun informácií, aj v čase, keď nesedím u PC. Môžete mi dať pár tipov?
Chcem sa opýtať Slovákov na fóre: boli tu spomínané nejaké české stránky, kde sa dajú objednať aj knihy z amazon.com, neviete mi niekto dať tip, či existujú aj nejaké stránky alebo knihkupectvá na Slovensku, ktoré by vedeli dodať aj knihy v anglickom jazyku s problematikou komoditného obchodovania?
Ďakujem. Pekný deň. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

ještě doplní jaký knížky bych doporučil já ;-)
pokud si uplný začátečník...
tak bych třeba doporučil knížku
Nejbohatší muž v babyloně (autora si už nevzpomenu), pak zmiňovaného bohatého a chudého tátu od roberta kyiosaki.. a ještě bych možná doplnil pár knížek od něj.. třeba do důchodu mladý a bohatý (která je celkově spíš zaměřena na to jak využít dluh ve svůj prospěch, a na naplánování finančního života)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 2 týdny později...

Chtel bych se pozeptat jestli existuje nejaka kniha ktera by se zabyvala problematikou e-mini daytradingu? Jedna se mi spise o nejaky odszkouseny manual. Mam nacteno hodne tu i z knih od Eldera, ale chtel bych se venovat daytrade, a nenasel jsem zadnou konkretni publikaci, ktera by se uzce zabyvala prave ID e-mini.

diky

j

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Mam jeste dotaz kdo ma zkusenosti s knihami o technicke analyze od Schwargera...objevil jsem dve tluste a drahe ale prekrasne knihy jedna se jmenuje Shwarger on futures: Technical analysis a druha je Shwarger on futures: Fundamental analysis, jsou obe moc pekne zpracovane ale zarazi me ze jsem videl jeste jednu knihu od Schwargera a ta je slabsi a levnejsi a jmenuje gettinf started in technical analysis...

posilam link:
www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-url/102-5597438-3936132?url=index%3Dstripbooks%3Arelevance-above&field-keywords=Jack+D.+Schwager&Go.x=9&Go.y=12

Ma s temito knihami nekdo nejake blizzsi zkusenosti? Mam os Schwargera pouze Market wizards a to je naprosto jina kategorie knihy...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den!

Může mi někdo prosím doporučit knihy vhodné pro swingové obchodní taktiky?

Zatím se specializuji na poziční obchodování, systém jsem si už vybudoval a otestoval a vypadá to, že je profitabilní :-)) (taky že se mi dneska podařilo vystoupit z CN06 se ziskem 1100 USD, zatím jen s jedním kontraktem :-)) Plánuji objednat na Amazonu knihy od Douglase, Eldera a Williamse a právě ještě něco na ten swing. Od Libice jsem četl nějakou zmínku o Street Smart od Lindy Ranschke.... Chci si totiž svůj systém "vylepšit" o další techniky.

Děkuji moc za tipy a přeji úspěšný boj proti sobě samému (jakože si myslím, že jediný "nepřítel" v obchodování je každý sám sobě...)
Kvak

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...