Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jakou knihu???


tomy

Doporučené příspěvky


to MERKUR1:

Indikátor RSI patří mezi velmi oblíbené a díky nejrůznějším analytickým programům i velmi rozšířené a snadno dostupné indikátory. RSI je možné využívat prakticky ve všech trzích i časových pásmech - jak pro denní obchodování, tak pro intradenní, nebo třeba i pro dlouhodobé poziční. Procentuelní hranice pak bývají u různých obchodníků rozdílné - zde zmíněných 30 a 70 procent není žádné dogma, mnoho obchodníků používá například nastavení 25 a 75. To už je ale opět na každém obchodníkovi, co shledá jako nejpřijatelnější nastavení pro své obchody. "Každopádně mějte vždy na paměti, že by indikátor měl sloužit pouze jako doplněk technické analýzy, nikoliv jako hlavní ukazatel". [bold] [/bold]

Ciste by mne tedy zajimalo,kde je tady na financniku napsano,ze RSI je vudci.

Nejsem odpurce tech.analyzy, sam pouzivam mimo jine MACD a jsem nadmiru spokojen. Ale vse beru s nadhledem a s odstupem,nic neni dogma, a implikovat tak exaktni zalezitost jako je matematika na tak iracionalni prostredi jakym jsou trhy s tim bych byl velice opatrny.V trzcih prece hledame pravdepodobnost,s kterou se musime naucit spravne pracovat,ale nikoliv odpovedi na nejake matematicke vzorce. Clanku nad nesmyslnou snahou ovladat trhy at uz jakkymkoliv zpusobem tady uz zaznelo spousty. Takze souhlasim s tim co potom napsal "mahrlo". Nakonec promluvi stav naseho uctu. Pravdepodobnost, moneymanagement a disciplina.Thats all what matters.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 103
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

to MERKUR 1
Nehodlám zde rozvádět zbytečnou diskusi co je lepší. Pokud jsem dobře pochopil dotaz Etern1ty, tak se ptal co číst dál. Vzhledem k tomu že jsem jel 2 roky WCCI a dodnes CCI používám, tak vím o čem je řeč.
To Etern1ty pokud chete porozumět trochu více tomu co se na trhu děje, tak vám doporučuji níže uvedené knihy, které mě pomohly a stále pomáhají být lepším traderem.
. Ross: Daytranding
Tranding je byznys
- L.Williams: Krátkodobá tajemství dlouhodobých obchodů
- J.Novak:Kompletní průvodce psych.obchodování
- Max Gunther: Curyšské axiomy
. Elder: Trandingem k bohatství
- L.Turek: Manuál technické analýzy
Pokud tohle řádně nastudujete, tak máte solidní základ na kterém hodně postavíte.
Hodně odvahy, vytrvalosti a píle.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To rolex.

Klikněte na Rady a tipy--indikátory--článek Kombinujeme trendové linky a indikátory.

Malá poznámka.Každý indikátor je vlastně matematika a například MACD-H je počítán podle několika vzorečků a jestli chci obchodovat podle indikátorů,bezpodmínečně musím tyto matematické zákonitosti znát,proto nerozumím názoru,že bychom neměli matematiku do trhů plést.Například RSI používám jako vůdčí v určitých situacích a jsem před cenou několik dní v náskoku,proč toho nevyužít když to je pravda.Znám pár velice úspěšných obchodníků,kteří naopak říkají,že cena je pouze doplňkem TA a indikátor jako hlavní ukazatel a víte proč to říkají?Podle indikátorů se řídí naprostá většina traderů a zde je dobré využít psychologii,kdy všichni reagují pouze na signály které už jsou,ale oni už o nich vědí v předstihu,tedy mají náskok.Jaké je procento traderů,které obchoduje podle ceny a podle indikátorů?
Ještě jednou opakuji obě cesty považuji za rovnocenné a existují situace kdy indikátor je vůdčí a naopak situace,kdy je cena prvořadá a je důležité pochopit která konkrétní situace chce první,nebo druhou cestu.
Přečtěte si články o BB,kde k úspěšnému obchodování potřebuji rovnocenně propojit obě cesty,pak to dává smysl.Jedno bez druhého se neobejde.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Everest.

V mém článku nezazněla věta,ve které bych něco preferovat.

Podle mého mínění bychom měli zkoumat trhy jak cenou,tak indikátory.Jeden pán má tři obchodní systémy.
První,kde cena a indikátor si jsou naprosto rovnocenné a vzájemě se doplňují a potvrzují.
Druhý,kde je dominantní indikátor a cena vstup potvrzuje na divergenční analýze.
Třetí,kde je dominantní cena a indikátor vstup potvrzuje,například pattern 2B atd.

Přesně zná situace,kdy má použít,první,druhý nebo třetí systém,přesně ví která situace co potřebuje,jaké niance.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Merkur1:

Co se tyce matematiky v trhu mi slo o to,ze tak jako plati 2x2=4 neplati to same v trhu. Matematika je exaktni veda,trh neni,proto na nej nelze aplikovat vzorec a dockat se jasneho vysledku. Ale trh neni ani nahodily samozrejme. Souhlasim,ze indikatory zalozene na matematice,tak jak jsou, v trzich funguji,sam je pouzivam, ale pouze a jenom z hlediska pravdepodobnosti,neplati zde zadne rovnitko. Zadna sebedokonalejsi matematicka formule mi v trhu neda 100% odpoved kam trh pujde.Na druhou stranu to mi neda nic. Vzpominam si na jeden clanek tady,ktery mimo jine rikal,ze abych mohl se 100% jistotou rici kam trh pujde,musel bych znat vsechny promenne na trhu, musel bych znat rozhodnuti vsech traderu najednou.A to samozrejme neni mozne. Indikator,ktery je v predstihu pred cenou,treba jako RSI, je pouze matematicke vyjadreni pravdepodobnosti z ceny minulych. Tak jako vsechny indikatory.A tak jak tvori obraz reakce obchodniku na trhu tak podle toho mohu spekulovat na moznem prorazeni/otoceni/pokracovani/zastaveni....a to uz neni matematika. Osobne si myslim,ze je uplne zbytecne chapat nejaky matem.vzorecek na pul stranky. Staci mi,abych rozumel s jakkymi promennymi indikator pracuje a HLAVNE aby mi vydelaval penize. Chapu, ze lide, kteri jsou matematicky zdatni se musi tady vyblbnout a nic proti tomu nemam, ale tvrdit,ze musim znat rovnici toho ci onoho indikatoru povazuji za nesmysl. Hovori ze mne zkusenost vlastni i jinych uspesnych traderu.

V reakci na evereste jsi zminil jisteho pana,a nerozumim tak dobre tomu druhemu systemu. Ja mel vzdy zato, ze divergence se tvori na indikatoru vuci cenne,nikoliv naopak. Cili divergence vznika,kdyz cena vytvori napr nove high a na indikatoru se utvori high nizzsi nez to predchozi. Stejna analogie ale obracenne pak plati v downtrendu. Mozna mi neco uniklo,nevim, stale se ucim.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

To rolex.

Samozřejmě,že máš pravdu,že se divergence tvoří na indikátoru,napsal jsem to nešťastně.Možností ve druhém systému by mohla být kombinace vůdčího indikátoru RSI s trendovými linkami,ale i v samotné divergenční analýze je indikátor důležitější,protože on nám dává obchodní signály.

Já jsem právě matematický šťoural,v těchto situacích se dokáži vyblbnout a znalost matamatických rovnic nepovažuji za blbost.Autoři těch nejlepších indikátorů zakomponovali právě do matematických vzorečků jejich logiku.Když tyto matematické postupy člověk pozná,pozná samotnou podstatu indikátoru a nemusí čekat na zavírací ceny,ale kde se hodnoty indikátoru nachází,s dalším vývojem,dokáže odhadnout jíž po pár minutách po otevření a jak jsem řekl výše,například divergence několik dní předem.To je ohromný náskok.Já nečekám,že se někde něco překříží,protože to někde píší,ale podle vývoje ceny a logiky matematických vzorečků už dokáži odhadovat hodně věcí v předstihu a zde nejde o to,že 1 a 1 jsou 2,ale hlavně o matematickou logiku.Dosažení hodnot a jejich spočítání,je věcí základní školy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Merkur1:

Ja jsem spise humanitne zamereny clovek nez technicky, cili tomu odpovida i muj obchodni styl a davam tudiz na klasiku,hledam v trhu ruzne formace a patterny, ktere se opakuji, sleduji trhy,ktere vzajemne koreluji a snazim se vse si nekomplikovat. At uz clovek obchoduje podle vzorcu ci jen podle ceny je si myslim jedno pokud to dotycnemu funguje a prinasi zisky.Na tom se si myslim shodnem. Nakonec je to stejne v nasi hlave,a pokud tam to neni patricne srovnane,tak nas nezachrani sebechytrejsi indikator.

Vsiml jsem si,ze zminujej v souvislosti s RSI divergence na nekolik dni dopredu. Obchodujes tedy pozicne predpokladam?Jake trhy obchodujes?

Cekam,kdy nas z tohoto vlakna kazdou chvili nekdo vypraska :).
Link to comment
Sdílet pomocí služby

To rolex.

Já obchoduji pozičně akcie,i když v dnešní rozkolísané době třeba jen intradenně a jen podle nálady trhu.

Máš pravdu,že sem do tohoto vlákna tyto příspěvky nepatří a proto navrhuji přemýstit se někam jinám.Zajímalo by mě jaké signály obchoduješ na MACD a MACD-H.Jestli máš zájem,odepiš do vlákna tohoto indikátoru.Já bych Ti poté napsal svůj pohled na tento indikátor.
Důležité je obchodovat ve dvou časových rámcích a na tom delším,hlavním,právě role indikátorů stoupá a například na desetiletých měsíčních grafech jsou dominantní a zde právě považuji tento indikátor za velice prospěšný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 1 month later...

Dobrý den,
viděl jsem v obchodě knihu s názvem "Žhavé komodity". Uvažoval jsem, že bych ji koupil jako dárek na vánoce pro otce. Zatím si koupil Tradingem k bohatství (Elder), Jak se stát intradenním finančníkem (financnik.cz) a Dlouhodobá tajemství krátkodobých obchodů (Williams). Otec také absolvoval Úvodní kurz do intradenního obchodování emini trhů (financnik.cz), sám ještě neobchoduje, učí se. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli s tou knihou máte nějaké zkušenosti a zda by byla přínosem. Popřípadě, jestli byste mi doporučili nějakou jinkou knihu, která je k dostání v kamenném obchodě. Děkuji mnohokrát.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Nesta:
Podle mě je úplně nejlepší "Jak stát intradenním finančníkem".
Kniha "Žhavé komodity" od Jima Rogerse je zajímavé čtení na dovolenou, je to spíše beletrie. V dnešní době je tak trošku k ničemu, je to kniha o fundamentálním investování do komodit.
Kniha vyšla asi cca. v březnu tohoto roku, Jim Rogers tam říkal že je stále eště čas na investování do komodita, pár týdnů na to se ceny většiny komodit zřítily do hlubin, tak asi tak to je praktická knižka.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra:
Ono muze zhruba podobne sousto i v intradenim financnikovi timeframe 2000 na russelu ktery je soucasne minulosti...:) Proste veci se neustale meni a kazda autor dobre knihy i zhave komodity i intradeni financnik jsou si techto faktu vedomi.
Nesta:
co se tyce doporuceni, umite anglicky? Jinak jednoznacne stoji za koupeni psychologe obchodovani od Nowaka a finannciku! A Cesta kaizen!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rad by som sa opytal ci si nahodou niekto nevspomenie na knihu o ktorej v diskusii bola rec. islo o knihu ktora sa zaoberala umenim boja a strategie. neviem presne ako sa volala, ale malo by to byt dielo ktore opisovalo bojove stategie japonskeho bojovnika, panovnika. uz velmi dlho si tu knihu chcem kupit ale najst sa mi to nedari. ak ma niekto predstavu kde by to mohlo byt ,alebo o aku knihu sa jedna, bol by som vam povdacny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...