Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

The Encyclopedia of Commodity and Financial Spreads


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás kolegové,
po dlouhé době konečně dorazila objednaná kniha vhodná hlavně pro spreadaře. Jedním dechem jsem ji shltnul a je to vlastně něco, na co jsem pořád čekal. Jedná se o ucelený celoroční přehled korelací grafů dle systému firmy Moore research.

V knize za 79USD na 408 stranách člověk nalezne vyčerpávající "jizdní řád" pro celý rok. Samozřejmě, že nelze tyto data brát jako dogma a pro vstup do trhu je vždy potřeba projít konkrétní návrhy dle aktuálních dat. Ale myslím, že tento jízdní řád by jednotlivý trader tvořil minimálně 2-3 roky. Opět se jedná o velký posun vpřed a velkou úsporu času při studiu spreadů.

Jsou zde probrány všechny obory: energy, grains, soybean complex, meats, metals, softs, forex, interest rates plus podrobný přehled pro každý měsíc. Autoři v přehledné tabulce nastíní vhodný vstup a výstup pro konkrétní spread i s historickými daty za posledních cca 15 let podobně jako na on-line datech na webových stránkách. Nedá se hovořit o konkrétním obchodním systému, ale v kombinaci s informacemi ze Spreadového manuálu se jedná o výborný doplněk za poměrně solidní peníze.

Úspěšné obchody přeje
Mecini

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer.
Mecini, díky za tip. Určitě užitečná kniha. Hned jsem na ni mrknul na Amazon a trochu mne zarazila rozdílná cena (nižší). Na amazon.com za 56,70 USD + 8,98 dopravné. Jestli je to nyní ve slevě, SPREADAŘI neváhejte! (přiznám se, že ale moc zkušeností s on-line shopem na amazon.com nemám, tedy nevím jak je to s případnými slevami)
Ještě jsem to projel na www.alldiscountbooks.net (srovnání cen - Compare book price) a rovněž nejlevnější amazon.
Zatím co jsem psal tento příspěvek, provedl jsem výše zmíněné srovnání cen ne přes "Billův Explorer", ale přes Mozilla Firefox a u amazon shopu je uvedena 37% sleva!

Samé úspěšné obchody
db

P.S. Jak vkládáte do diskuse hypertextové odkazy? Asi mi něco uniká ... Díky za nápovědu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Iveto a Pietro,

knížka je opravdu dost užitečná - byl jsem takový nedočkavý(co to vlastně říkám, trader nemůže být netrpělivy!!!), že budu muset čekat celý rok, než si uělám spreadový jizdní řád. Netvrdím, že toto je přesná mapa, ale pro udělání si představy je knížka fakt dobrá. Teď už vím, kdy se co bude dít - např. dávat bacha na masa na podzim atd.

Doufám, že budeme moci probrat brzy první osobní zkušenosti z ostrého obchodování.

Jak se Pietro vede? Ty ses asi v poslední době vrhnul i na intradenní - sleduji tvé příspěvky. Jak dopadl první elektronický spread v eurodollaru?

Vše nejlepší v roce 2006 přeje Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Martine,
je pravda, že momentálně trénuju asi tak 12-14 hodin denně intradenní obchodování, takže jsem trochu polevil ve spreadech a proto se těším na tu knížku, abych si podle toho udělal jízdní řád. Taky mi chybí Petrův SpreadEdge.
Ten elektronický spread v ED jsem ukončil po pár dnech na nule a dobře jsem udělal, bo pak začal padat. Nicméně jsem rád, že jsem to vyzkoušel a daly by se tím dělat i jiné spready např. T-bondy (5,10,30 let), ale zatím jsem na to nekoukal. Teď se jdu připravit na odpolední směnu - intradenní indexy a měny.
Do nového roku přeji tobě i všem ostatním co nejvíce ziskových obchodů :-)
Pietro

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 years later...
×
×
  • Vytvořit...