Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Motivacni knihy


Doporučené příspěvky

Zdravim,
Rad bych zalozil diskuzi na tema motivacni knihy,Je sposty knih na tohle tema a proto bych byl rad,jestli by nekdo nemohl doporucit opravdu ty nejlepsi knihy,nemusi jit jen o knihy z financni tematikou,ale tak vseobecne knihy ,ktere motivuji,inspituji,zabivaji se psychologii,proste ty knihy ktere cloveku neco daji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...

Veľmi dobrá kniha je od [bold]George S. Clason[/bold] a jeho [bold]Najbohatší muž v Babylone[/bold]. Veľmi dobrá kniha, veľmi jednoducho písaná, čiže to pochopí aj menej zdatný čitateľ. Celé dianie sa odohráva v Byzancii, a naučí čitateľa úplné základy, ako z čo najmenším úsilím ušetriť peniaze, poprípade ako sa dá ušetriť i z toho keď musíme splácať to čo sme si napožičiavali. V podstate je to taká Biblia finančníctva, aspoň tak mi to pripadalo, lebo všetko dianie a užitočné rady sú opísané v príbehoch zo života obyčajných ľudí. Mňa táto kniha motivovala k lepšiemu zaobchádzaniu s financiami, aj keď teraz v lete sa mi to trošku vymklo s pod kontroly. Pár pravidiel som porušil a čo poviete čo sa stalo? Prišiel som o peniaze. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Dnes jsem narazil na článek o Karlu Janečkovi, není to sice kniha ale snad se to sem hodí.

finance.idnes.cz/karel-janecek-rozhovor-o-financich-a-investovani-f66-/podnikani.aspx?c=A140203_111428_podnikani_zuk#utm_source=lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=sph

Zaujalo mě, že jednou zkrachoval úplně a jednou přišel o půlku dost velkého účtu. Jak je vidět, tak ani obrovský úspěch nemusí přijít hned.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Čtěte cokoli, na titulu nezáleží. Čtením se mozek učí analyzovat tištěnou informaci, správně ji interpretovat a využít dál. V poslední době se setkávám s mladšími ročníky, která vyrostla pouze na počítačích, mobilech a sociálních sítích a s úžasem sleduji, že nedovedou správně zpracovat informaci, kterou dostávají v tištěné podobě. Především trochu složitější odborné texty nedovedou správně pochopit a interpretovat. Přitom mají vysokoškolské vzdělání, nebo vysokou školu studují. Vím o čem mluvím, viz. dva moji synové (19 a 23 let, gymnázium a IT VŠ). To ani nemluvím o tom, že nedovedou zpracovávat tzv. "informace mezi řádky". Informace, krerá je v textu velmi nevýrazná (a to i v mluveném textu, někdy pouhé jedno dvě slova, nebo jinak poskládaný slovosled), ale která je ve významu zcela zásadní. Co je platné přečíst několik důležitých knih o tradingu, když čtenář nedokáže správně analyzovat a pak případně aplikovat informace obsažené ve zmíněných knihách. A to se mozek nenaučí za pár měsíců přečtením pár knih. I tady na Finančníkovi je mnoho informací a textů, z kterých vycucáte-li to podstatné a opravdu důležité, můžou vás posunout dál.
Čtěte cokoli, na titulu nezáleží - myslím tím knihy, protože většinou obsahují složitější texty. S názory autora nemusíte vždy souhlasit, ale můžete se nad nimi zamyslet a třeba i tam najdete něco pozitivního, co vás posune vpřed. V žádném případě tím není myšlen jakýkoli denní tisk, plný nesmyslných , negativních, závistivých článků, kde si novináři honí svoje vlastní ego, aby většinová populace ty "slinty" :) kupovala.
Takže s chutí do toho a půl je hotovo ;)

H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...
×
×
  • Vytvořit...