Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

MSA


viki

Doporučené příspěvky

Dobrý den, nejprve musím poděkovat oběma majitelům tohoto webu za super školení E-mini II. Tušil jsem , že to bude hutné, ale takový nářez jsem nečekal. Již třetí den chodím se skripty v ruce a pročítám a zkouším vše o čem se na kurzu mluvilo. V hlavě mi to šrotuje a kdybych nemusel do práce tak dělám tabulky a backtest snad v kuse celý den. Všem vřele doporučuji, mě to osobně posunulo opět o né jeden rok kupředu. Zkoušel jsem nacpat mé data z backtestu do programu MSA a potřeboval bych poradit, kdo se v tom vyznáte. Jednotlivé údaje , chápu ty byly na kurzu vysvětleny, ale nejsem si jistý tou křivkou. V ostatních grafech je taková celkem rovná kopírující více, či méně ideal equity, ale co znamenají ty moje schody, dá se takový systém vůbec obchodovat, jak z těch schodů udělat nakloněnou rovinu? Díky za jakoukoli radu nebo podnět.

2481

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 108
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím,

díky za "pochvalu" a jsem rád, že jste vědomostmi tak nadšený a že se snažíte co nejvíce backtestovat. To vám pomůže velmi mnoho!
Ta equity vypadá skutečně divně - moc se mi to nepozdává. Pošlete mi kdyžtak soubor MSA na email, kouknu, jestli nemáte někde něco špatně nastavené.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Zdravím, mám staženou test. verzi MSA a trošku se s ní peru. Když importuji upravený soubor do programu, tak se všechna data objeví v jednom sloupku (viz. obr.). Pokud použiju obch. deník, který je přiložen ke článku, tak si s ním msa nerozumi ( viz. obr msa_2) . Pokud použiju vlastní obch. deník, tak vytvoři schody - msa_3. Předem díky za rady. Petr

3037

3038

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...
  • 3 týdny později...
  • 2 months later...
  • 2 týdny později...
  • 2 months later...

Dobrý večer,

sem moc rád že se v diskuzi vyskytlo vláknou ohledně tohoto programu. Dle mého názoru je to výborný program a splnil, né-li převýšil veškeré mé nároky na PS a MM. Přesto bych se rád zeptal jestli by mi někdo z "veteránů" nedoporučil jiný vyhodnocovací program pro MM tohoto typu. Jsem tet ve fázi kdy mám kompletně hotovou ,otestovanou a slušně profitující strategii, a tak bych si chtěl zkusit něco jiného.Nerad bych zůstal stát v kamené předsíni, když možná v jiné místosti o kousek vedle je koruní sál. :). A tak testuji co se dá.

Předem děkuji.

"Když si na pochybách, otoč se a zhlédni na vlastní stopy".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To admin Petr:

Dobrý den,

olouvám se za "nekompletnost" co se upřesnění svého příspěvku týče. Jak jsem již říkal, rád bych si rozšířil obzory a zkouším proto nové věci. Z různých zdrojů jsem se dočetl o nespočtu dalších programů typu MSA. MSA je první program který jsem zatím vyzkoušel a připadal mi výborný. Přesto, je možná "odvážné" tvrdit o něm , že je výborný poduk nemám žádné porovnání. Ze spousty zkušenějších zdrojů se doslýchám o výborné kvalitě tohoto systému, ale velmi rád bych si i sám udělal názor o MSA vzhledem ke konkurenci. To je jeden z důvodů proč sem vás žádal o doporučení jiného programu.A další je ten , že už mně nebaví ten kolotoč v "klamání" trial verzí a zcela určitě si chci program pro MM zakoupit v oficiální verzi. Což je další dobrý důvod proč si udělat obrázek i o nabídce služeb jiných programů. A co se týče požadavků, nejsou nikterak vysoké.Ideální by pro mně byla finanční dostupnost a možnost importu dat z běžně používaných programů( viz import z Excelu do MSA). A v oblasti MM mi bohatě stačí pokud budu moci zadat marginy, zpoždění obchodů, kolik procent účtu má být max drawdown a podobné (doufám) běžné záležitosti. Jsem začánající trader a rozhodně nejsou mé nároky na MM program náročné.

Předem děkuji za odpovět.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...