Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

MSA


viki

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 108
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 2 years later...
  • 4 týdny později...

Dobrý den,
koukám, že tu moc rušno není, ale přesto zkusím dotaz.
Stáhl jsem si demo programu MSA a dle článku jsem na svůj systém chtěl aplikovat sposition-sizing. Nastavení proběhlo bez potíží, importoval jsem data (datum, cenu open, Long/short, risk), margin jsem nastavil $500, slippage $10 a komise jsem vynechal , protože již jsou v importovaných datech (pro naučení se s programem není nutné mít 100% realné hodnoty) a počáteční kapitál $7000. Problém nastává, když chci aplikovat position-sizing. Např. u fixed-risk se mi do nastavení riskovaných 15% zobrazí jen vodorovná linka s konstatní hodnotou mého počátečního kapitálu. Z toho jsem si dovtípil, že MSA používá pro výpočet marginu, jenže to není to co by mělo být. Dle článků a prezentovaných screenů na finančníkovi počítám, že tomu tak být vážně nemá. Mělo by se toto počítat z riskované částky. Pokud mám správně myšlenkové pochody.
Když navýším risk v % výpočet již proběhne, zkoušel jsem nastavení dle článku s dodatečným filtrem pomocí klouzavého průměru, jakmile hodnoty s jedním kontraktem překročili MA svítil mi počet kontraktů 0 a equity se zasekla a jako by šla do strany, po pár obchodech opět se začala zvyšovat a snižovat (nechápu na základě čeho). Není nastavený pevný nejmenší jeden kontrakt ?
Ještě jsem nalezl nesrovnalost v Setup je kolonka Point value - tu jsem pochopil jako hodnotu jednoho bodu, ale při nastavení $100 (trh TF) se mi equity opět splaskne na vodorovnou přímku.
Bez position-sizingu mi MSA spočítá stejný profit jako můj deník, proto si myslím, že data jsou naimportována dobře.

Byl bych vděčný za jakoukoliv radu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

Ladousek: Dobrý den, řešil jsem na prosto stejný problém a podařilo se mi dohledat řešení. Pokud by někdo, kdo si přečetl tento článek, měl stejný problém, stačí po importu dat kliknout na [bold] Trades -> Specify Trade Risk...[/bold] Tam už nastavíte co potřebujete a můžete Fixed risk použít.

27196

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Dobrý den, píši s dotazem ohledně MSA importu dat z TS. Provedl jsem import jedné ze strategií přes kod: Value99 = WriteTrades32(0, 0, 0, 10, 1, "c:\MSA_Export\WARLOCK_NQ_HISTORY.txt") Do MSA jsem poté soubor ve formátu .txt importoval přes funkci "WriteTrades3funcion". Graf se ale zobrazuje absolutně jinak - v gigantických číslech. Počet obchodů sedí, jen je špatně nějaký údaj o financích. Kod mi funguje naprosto bez problémů u všech strategií, které jsem z TS exportoval. U této první data nesedí s TS. V příloze posílám screeny. Děkuji moc, J.

34344

34345

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bude to nastavením v MSA.....zkus kliknout pravým myšítkem na tu ekvity a v nabídce klikni na "setup" a tam omrkni nastavení a porovnej to s ostatními strategiemi v MSA, u kterých to máš OK.

.....nebo ulož pod novým názvem některý jiný MSA soubor, který ti ukazuje hodnoty správně a tak budeš mít stejné nastavení....a pak naimportuj data z "WARLOCK_NQ_HISTORY.txt". (já používám pro import formát CSV, ale možná je to jedno)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Už jsem vyzkoumal, byl tam problém s importem CZK - USD. Díky moc. Když už sem píšu. Ještě řeším problém s komisemi a slippage. Nemám je v datech y TS a rád bych je přidal až právě v MSA. Bohužel kdykoliv v setup vyplním a poté zaškrtnu "Profit/loss data include trading cost (slippage, commision, fees)", tak se cca 12 000 USD přičte, nikoliv odečte. Nechápu, jak je toto možné. Neporadil by někdo? Díky moc, J.

34393

34394

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Chová se to tak, že když NEzaškrtnu "Profit/loss data include trading cost", tak se sumy nastavené v políčku "Round turn slippage" nebo "Round turn commission" odečtou od výsledku.

....a když zaškrtnu "Profit/loss data include trading cost", tak se výsledek strategie nemění (rozhodně se u mě nic nepřičítá).

V návodu je to popsáno takto: If the trade profit/loss data already include an amount for commissions, slippage and fees, check the middle box. If this is done, the fees will not be deducted from the profit/loss amount but will be listed in the results.

Tím, že to zaškrtneš, v podstatě říkáš, že už nějaký slippage máš definovaný v importovaných datech a proto se už nic z výsledků strategie neodečítá.

....a ještě doplním, že v MSA se jedná o "round turn slippage" a "round turn commissions" (oproti nastavení v TS), takže poplatek za obchod bys měl mít nastaven cca 5 USD a slipp už záleží na tvých zkušenostech s konkrétním trhem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Zdenekt,

se zpožděním reaguji na tvojí pdověď, moc děkuji, vše již ok.

S MSA mám ale pořád nějaké problémy. Měl jsem doteď TS 9.1 nainstalovaný na Win7 a bez prolbémů jsem používal script pro import do MSA Value 99 = WriteTrades32 (-----). Teď jsem nainstaloval na nové PC s Win 10 opět 9.1. a EasyLang mi píše, že nezná tuto funkci. Neřešil někdo něco podobného?

Omlouvám se za miliony dotazů ale v MSA a AOS je to můj první rok.

Díky,

J.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tu funkci tam musíš naimportovat, není to standardní součástí TS.

Myslím, že se to jmenuje Writetrades32.ELD (u novější verze MSA je to WritetradesSym.ELD).

Většinou to najdeš někde tam, kam se nainstalovalo MSA nebo někde ve složce u instalačky, už přesně nevím.
Kdyby se nedařilo, tak napiš.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...

Dobrý den, poradil by někdo, jak v MSA nastavit, aby portfolio ,,zobchodovalo'' maximálně jeden obchod za den? Mám strategii 01 a strategii 02. Chci, aby se navzájem doplňovaly a zobchodovaly maximálně jeden obchod denně. Což bych si chtěl zobrazit pravě v portfoliu MSA. Nemůžu najít, kde by se to dalo nastavit... Nyní se obě strategie pouze sečtou. Děkuji případně za radu.

43737

43738

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...