A hned bych měl dotaz.
Věděl by někdo jak dostat do SOLu přípravu např. S/R zón ve formátu CSV?
Kontaktoval jsem pana Lembáka a ten mi odpověděl, že pro demo(zatím používám jen demo) existuje Excel DDE utilita.Avšak se mi nějak nepodařilo zjistit jak by to mělo fungovat a ani to rozchodit.
Pokud by někdo měl zkušenosti jak tyto data do grafu dostat předem děkuji za radu.
Neviete alebo nemáte niekto zdrojový kód na ZigZag indikátor pre SOL? Od pána Lembáka mám verziu, ktorá sa nevakresľuje s barom, ale náhodne. Potreboval by som takú, ktorá to robí ihneď s barom. Vďaka.
Pred nejakou dobou jsem resil ve vlakne Striker jak naimportovat indikator AutoRetracement do SOL.Pan Lembak mi poradil, že budu potřebovat kod v Easylanguage scriptu abych mohl indikator nainstalovat. Tak jsem oslovil Tomase a ten mi tento kod poskytl a dostal jsem i svolení tento kod zverejnit ale pouze ve VIP sekci (cili kod je dostupny jen pro absolventy kurzu).
Naleznete jej dze:
VIP diskuze - Diskuze absolventů kurzu intradenního obchodování - Nastavení indikátorů pro ID obchody
Behem cteni tveho prispevku jsem se zaradoval.....ovsem do te doby nez jsem si precetl ze je dostupny pouze ve VIP:-(.
Zatim bohuzel tento kurz absolvovany nemam.No nezbiva nez prani Tomase akceptovat a kurz co nejdrive absolvovat.
ja len taky postreh k tomu,
a ked si pridavas nejaky klzavy priemer naprikald EMA s nejakou periodou, tak predpokladam ze to mas priamo v grafe cenovom. Tzn ze akykolvek indikator by sa mal dat takto hodit alebo nastavit do cenoveho grafu.
Neskusal si to vazne len tak chytit a smarit tam?
Obchodujem príležitosti, nie trh!
("Keď nevies kudy-kam mrkni si plan")
TO mi pripomina meta trader, v tom zmysle ze ked tam nieco chcem poriadne tka to musis vediet programovat abo si to najst. Mne sa hrozne suprovo robi s NT. ma to skvele moznosti nastavenia vzhladu (v prostredi ktorom pracujem sa chcem citit prijemne) a doslova ma v nicom neobmedzuje a je velmi intuitivne urobeny.
Vsak skus NT mozno budes so mnou suhlasit.
Obchodujem príležitosti, nie trh!
("Keď nevies kudy-kam mrkni si plan")
NT taky znam...pouzivam ho na BT,ale nechce se mi platit a na druhou stranu nektere veci mi vyhovuji i vice v SOLu.
Jsem s nim celkem spokojen jen toto je ted celkem prekazka:-).Ale snad ji prekonam a zjistim jak na to.
Gulii,
v SOLu historicka data moc nazpet nenajdes.Ja pouzivam napriklad pro BT Ninja Trader demo.Abych odpovedel co nejpresneji tak jsem napsal panu Lembakovi takze:
"ty data jsou primo z burzy na SOL a burzy uctuji velke poplatky...nicmene na SOLu jsou vsechna data zdarma (evropske trhy, ICE Russell, apod.)...reseni je pak, kdyz nekdo potrebuje vice dat propojit se Sierrou nebo Multicharts a ja zaslu sva historicka data v txt a tam se pak da tzv. mergovat a realnymi daty v SOL a tim se vytvori dlouha rada do minulosti....to je nejlevnejsi reseni asi. Pak dalsi reseni jsou data od E-Signal a na to je v SOL utilita, kde se daji z E-Signalu v realnem case brat data primo v SOL platforme...ale tam uz si E-Signal neco uctuje...
Dalsi variantou je Ninja ve Strikeru, tam to jde trochu vice do minulosti, ale zase Ninja v pokrocilejsi verzi neco stoji (tech cca 60 USD za mesic), nebo demo pak zdarma..., pripadne pak Ninja Direct jako ucet ve Strikeru (ta Direct je zdarma, ale neda se obchodovat z grafu na ni...ani OCO, ci trailing stop, apod.)
Tzn. zalezi jak co kdo porebuje individualne a je mozne to vyresit/ nastavit..."
Zdravim,
kdo by mel zajem o ATR v grafu viz prispevky vyse, tak pan Lembak nasel reseni o ktere se rad podelim.
Je potreba vlozit prislusny easylanguage kod a indikator vytvorit.Postup je:
pres View- Custom Indicator - Custom Indicator Library a tam Add prvni ikona nahore Easylanguage (tm) Indicator - vymazat vse v editoru a pak vlozit:
inputs:
ATRLength( 14 ),
AlertLength( 14 ) ;
variables:
ATR( 0 );
ATR = AvgTrueRange( ATRLength ) ;
Plot1( ATR, "ATR" ) ;
{ Alert criteria }
if HighestBar( ATR, AlertLength ) = 0 then
Alert( "Indicator at high" )
else if LowestBar( ATR, AlertLength ) = 0 then
Alert( "Indicator at low" ) ;
Compile a nazvat treba ATR1. Pak v grafu pravoklik a Indicators - Imported a vybrat ten ATR1. V Properties pak General YAxis-Left a dole nic nezasrtnute -- melo by se vlozit do grafu pri jednotkach na leve strane Y osy, na prave Y ose pak klasicky jednotky pro cenu daneho symbolu....
Je to odzkousene a funguje.Prvne se mi ATR v grafu nezobrazil(v databoxu ano) a problem byl v tom ze jsem mel v nastaveni synchronizaci os (leva osa nebyla volna).Pote co jsem to vypnul (synchronized axes off).Uz vse bezi jak ma.
Je mozne ze se podari indikator upravit, aby byl i barevne upraven pri zvysene aktivite.Pokud se tak stane opet sem napisi.
Prosím čtětě než vložíte svůj příspěvek! Toto fórum je místem pro lidi, kteří si rozhodli navzájem pomáhat a podporovat se na cestě stát se úspěšnějším traderem. Základním pravidlem tohoto fóra je pozititivní přístup a absolutní zákaz navážení se do kohokoliv na tomto fóru. Pokud nám chcete povědět, že znáte lepší stránky o tradingu, že vydělávání peněz je nemorální, že komodity nefungují, že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že jste někde slyšeli že tyto stránky stojí za starou bačkoru, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete atd, tak se prosím ani neregistrujte a jděte na stránky, které jsou Vašemu srdci a myšlení bližší. Nechceme zde stále dokola řešit tato nekonstruktivní témata a lidem, kteří si nedokáží udělat vlastní názor na základě zde prezentovaných informací bohužel nedokážeme pomoci, odpovědi na podobné příspěvky můžete najít v archivu této diskuze a o nová vlákna na tato témata zde již nemáme zájem.
Litujeme, do fóra mohou vkládat příspěvky pouze registrovaní uživatelé.
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Provoz diskuze se řídí Pravidly diskuze na serveru Financnik.cz.
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů.
Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!