Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

thinkorswim nastavenie


piftik

Doporučené příspěvky

Ahojte

thinkorswim platforma ma tak trocha nestandartne nastavenie oproti napr. NinjaTrader alebo Sierra Chart.

Mam na mysli to, ze farbu useciek v grafoch (zelena, cervena) neoznacuje podla toho, ci je bearish alebo bullish (teda close je nad alebo pod open tej istej usecky), ale farbu voli podla toho, ci jej close je nad alebo pod close predoslej usecky.

Taktiez aj niektore indikatory (napr. ATRTrailingStop) sa vykresluju na zaklade cien close, ale zrovna u tohoto indikatora by to bolo vhodnejsie na zaklade high/low. Ale ani tu som nenasiel moznost, kde to zmenit.

Nasiel niekto sposob, ako toto zmenit? Ja som to v nastaveni bohuzial nikde nenasiel.

Dakujem
PiFtiK

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 30
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to piftik:

Máte pravděpodobně místo grafu typu "candle", nastaven "candle trend" (nastavení v Style -> Chart Type).
Mě se totiž barva svíček zobrazuje korektně podle obecného chápání toho, jak má "candle" vypadat.

Konkrétně výše uvedený indikátor nepoužívám, tedy nemohu poradit. Pokud v nastavení indikátoru nejde přepnout to co chcete, nejlépe je naprogramovat si indikátor podle sebe - pár věcí jsem zkoušel pomocí kuchání jiných indikátorů v TOS, nicméně jistě by se našli v tomto schopnější lidé :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Přeji dobrý den,

TOS/Ameritrade je broker primárně určený pro trading opcí a platforma nic jiného moc dobře nepodporuje. Historická data jsou k dispozici pouze EOD (OHLC stock, data opcí), do platformy nic importovat nejde.
Je možné tam sledovat on-line např. jednotlivé futures + spready, zpětně opět jen EOD.

A navíc jsou data opcí pro backtest v poslední době dost mizerná, pro většinu expirací chybí téměř všechyn údaje (zpravidla je k dipozici jen bid/ask).

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nahrát data do TOS pokud vím nejde, avšak intradenní data zatím všeho, co jsem zkoušel (akcie, futures, opce) jsou k dispozici přes OnDemand - ale to je třeba mít u TOS otevřený účet, což už nějakou dobu nově pro lidi z ČR zařídit nelze.

Ještě zareaguji na příspěvek kbtm - bid/ask je zobrazen v rámci thinkbacku všude co jsem viděl, greeks občas chybí na některých expiracích - technická komplikace ze strany TOS (ach, zlatá doba, kdy TOS nepatřilo pod TD Ameritrade :-) ) Upozornil jsem je v rámci chatu a do týdne to bylo opět opraveno na těch trzích a expiracích, které jsem jim nahlásil. Tedy pokud někde máte chybějící údaje a máte ostrý účet, dejte jim konkrétně vědět, aby to opravili.

Ať se všem daří :-) Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den,

zajímají mě opční data SPY, IWM, QQQ, SPX a RUT. Odpověď supportu TOS (poslední dotaz 11.05.2012) :

"Thanks for the email. Our data has been looking into this, unfortunately we do not have an ETA on when this will be corrected. Thanks in advance for your patience. "

Zatím nevidím změnu (04.07.2012).

Např. data SPY mám v pořádku do 02.12.2011 (download 04.12.2011). Pak už je download nekompletní.

S pozdravem kbtm

PS : "ETA means estimated time of arrival/completion" (dovysvětlení dalším e-mailem...)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den kbtm,
vy jste si exportoval data trhu SPY z platformy TOS? Vytvářím si automatický backtest v excelu a potřebuji hodnoty bid a ask opcí na jednotlivých strike. Hodnoty řeckých písmen a imV na jednotlivé opce pro svůj hrubý backtest rozsahů nepotřebuji. Kontaktoval jsem iVolatility.com, Ti data nabízejí od roku 2005, zamýšlím, že si data koupím, i když nejsou příliš levná. Zkoušel jsem export z TOS, aktuální data ze záložky TRADE se exportují v tabulce, která je dále použitelná. Z modulu ThinkBack to už tak růžové není. Export csv. je dále pro mne nepoužitelný a export do html při převodu do excelu místo opčních cen zobrazuje římské číslice a formát buňky jako datum. Přemýšlím, že to nechám přepočítat vzorcem, nebo se naučím sestrojit makro. Vzorce ovládám celkem slušně, s makrama začínám. Nemám bohužel tolik času, abych se zabýval vba na úkor tradingu. Došel jste při exportu dat k jinému výsledku? Zda data máte, jsem ochoten za ně i zaplatit, kdyby jste je mohl sdílet, popřípadě jsem ochoten sdílet svůj excel soubor na analýzu position sizingu z hlediska margin targetu a procentuálního risku + detailní statistiky (jako DD, P/L in line, kvartální zhodnocení atd. vše automatické - pro backtesty efektivní). Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji dobrý den,

jestli Vám to bude stačit ... :

kompletní verze mého testeru (IC/DD/DC ... modifikace) - tj. obsahuje data SPY :
www.kbtm.cz/opce/SPY2012_uni.zip
Kompletní data TOS - thingBack (do 02.01.2012) - ve formátu CSV:
www.kbtm.cz/opce/spydata.zip

Data jsou do cca 20.12.2011 OK, od té doby ale v ThinkBack v TOS chybí pro některé expirace některá data - resp. tabulky obsahují zpravidla jen údaj bid/ask a zbytek (delta, ...) chybí.
Data jsem zatím jinde nehledal, testování momentálne nepotřebuji.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...