Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dr. ELDER a jeho knihy


tomnes

Doporučené příspěvky

  • 2 týdny později...
  • Odpovědí 259
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to iigis:
už mám registraci. Na základě přihlášky online ti zašlou zálohovou fakturu a tím tedy i potvrzení, že se pro tebe volné místo našlo. Nejedná se vyloženě o seminář Eldera, bude na něm mít vstup se svou přednáškou, další vystupující jsou již tuzemští.
to MU35:
vygoogli si trading expo Slovakia, pořadatel informslovakia

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Zdravím všechny,

omlouvám se, že vkládám dotaz sem do tohoto vlákna, ale s Dr. Elderem to může vlastně souviset. Hledám literaturu (jak českou, tak anglickou), která by byla zaměřena na VÝstupy.To je moje priorita. Znáte někdo nějaké takové specializované knihy?

A druhá priorita je money-management, tam je ale Elder a Van Tharp zřejmě jasná volba, ne? Děkuji moc

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nasiel som to na inom fore od daytradera, ktory uz 10 rokov dokazatelne zaraba na tradingu ( dava obchody v realnom case uz dlhe roky a na stretnutiach fora ukazal historiu uctu), preto by som ho nepodozrieval zo zaujatosti voci ziskovemu tradingu.Napisal to k prednaske Eldera, ktoru ma mat v Bratislave a nikto mu zatial neodpovedal. Zaujimal by ma Vas nazor.

Za 178 € vidieť Eldera, keď mi jeho neprečítané knihy ležia v knižnici pripadá dosť slabé lákadlo. Neviem, či je zrovna trefné prezentovať Eldera ako profesionálneho obchodníka. Pokiaľ viem, je to predovšetkým teoretik - expert na psychológiu a TA.
Živí ho vzdelávací biznis a psychiatria.

V živote som nepočul nič o jeho úspechoch v trejdení. Pripadá mi ako ROSS, ktorý sa tiež živí písaním kníh a prednáškami, ale všade sa prezentuje ako profesionálny trader. Ohľadom Rossa som si dal námahu a zisťoval, či sa vôbec niekedy živil tradingom a zistil som veľké kulové. Reportéri chceli o ňom písať, ale overené info a slušne ho vyzvali, aby preukázal , že sa niekedy živil tradingom a on ich poslal do teplých krajín...

Čítal niekdo nejaký seriózny článok o Rossovi, alebo Elderovi o ich úspechoch v real tradingu?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jogo:
Přiznám se, že jsem dlouho hltal obchodování dle Eldera a s ne moc valnými výsledky. Ross na tom byl docela podobně.

Nakonec jsem však dospěl do fáze, kdy obchoduji podobně jako Larry Williams.... zcela mechanicky a zcela logicky. Nezajímají mě cenové formace ani populární indikátory a letošní rok uzavřu se zhodnocením přes 100% což na intra není zlé i při velkém množství chyb, které jsem udělal.

Domnívám se, že knihy Larryho by se měly vyvažovat zlatem... na ty ostatní se mi bohužel usazuje docela prach v knihovně..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra: moc děkuji... trvalo mi to roky než jsem se v té mechanice někam dopracoval... Jednoduché věci je velmi složité nalézt... Jogo: určitě je to první profitabilní OPEN tj je li open vyšší nežli vstup, pak vystupuje. K těm PT... důrazně jsem proti pevným hodnotám.. jakékoli pevné hodnoty strategii zhorší po stránce robustnosti a ta je klíčová. Navíc PT a SL sníží celkovou profitabilitu... Když si začnete pohrávat s myšlenkou, že [bold]zisky tvoří jen čas [/bold]. Přijdete na celý princip jak obchodovat velice efektivně... já neobchoduji nic pod 10 ticků na obchod... a abych nekecal, tak ukáži equity svého posledního počinu na ropě. Jedná se o ukázku systému za necelých pět let... bez jakéhokoli SL a PT a se vzorkem 3000 obchodu. Je na 6!!! řádků.... to je celý kod! V základu je bez jediného filtru. S jedním jednoduchým filtrem, který ninja neumí ziskovost klesne cca o 5%, ale klesne o polovinu DD a počet obchodů klesne o polovinu. Nicméně ikdyž je to extrémě jednoduchý kod, tak práce na něm mi zabrala několik měsíců...

14901

Link to comment
Sdílet pomocí služby

-Maxwell- Napsal:
-------------------------------------------------------
> na ropě. Jedná se o ukázku systému za necelých pět
> let... bez jakéhokoli SL a PT a se vzorkem 3000
> obchodu.

Bez SL a PT?
Dufam, ze to neni system v ktorom ak sa pozicia pohne proti mne tak sa stale dokupuje a znizuje nakupna cena a nakoniec sa vystupi na BE+ maly zisk.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jogo:

nene.. v trhu je stále jediný kontrakt. SL a PT výsledky skutečně zhoršují... tak jak to píše Larry v knize Dlouhodobá... "Nejlepší systémy, co jsou stále v trhu nelze vylepšit pomocí SL a PT."

Krakra:

Gratuluji! Přeji ať se daří i nadále...
Jinak všechny mé systémy jsou stejně jednoduché... žádný nemá více než 8 řádků kodu... ale za 4 roky co se věnuji tradingu jich mám zatím pouze pět...

Pěkné Vánoce všem. M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...