Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Dr. ELDER a jeho knihy


tomnes

Doporučené příspěvky

  • 3 months later...
  • Odpovědí 259
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Byl ste nekdo na tom Expu? Momentalne citam jeho knihu "Vstupte do me obchodni mistnosti" a beru to jako knizku o psychologii, je napsana perfektnim humornim stylem, ktery mi sedne.. pise skvele o discipline, libi se mi, ze si nebere moc servitky.. ale nikdy by mne nenapadlo dle neho obchodovat.
Osobne proste beru Larryho Williamsa jako obchodnika, dle ktereho chci obchodovat a Eldera a Douglase jako perfektni psychology :)

Ale rada se dovim vic nazoru na Eldera :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ja som akurat docital tu knihu, ale neviem tiez som cakal po vsetkych tych referenciach nejaku sondu do psychologie tradera, ale mne to neprisla ako kniha o psychologii:/, douglas to hej to je cista psychologia, ale elder? :/ skor mi to prislo take vseobecne, predstavil tam trhy a moznosti obchodovania, jeho system, klasika, asi som cakal vela...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lucifer66: Tak Elder je asi spise takove fajn letni cteni.
Utkvela mi myslenka na margo protitrendovych obchodu: "Kdo se rozhodl curat proti vetru, ten musi byt pripraveny platit ucty z cistirny" To mne fakt pobavilo :) Nebo zamysleni na margo discipliny: "Ukazte mi jednoho uspesneho tradera s nadvahou" Myslim, ze tahle knizka se dobre hodi jako beletrie na dovolenou, clovek (teda aspon ja) si par zakladnich myslenek vezme. Na mne pusobi hlavne takoveto dobre minene vety. Proste pro zacatecnika hlavne vse polopate.

Ale na Douglaase nebo Steenbargera to nema. To se snad ani neda porovnavat... Ale jak rikam, ja se u toho dobre bavila, mam to v ceskem prekladu tady z financnika a preklad mi prijde brilantni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To PetraSR.

Každý člověk je od přírody nějakým způsobem naprogramovaný a měl by se věnovat věcem, které mu sedí, nebo je řešit způsoby, které mu vyhovují. Na trhu máme od zvučných autorů dost literatury zabývající se tradingem a přidruženými obory a proto je z čeho vybírat. Každý, kdo začíná něco nového a není si plně jist, že je srozuměn s problémem, měl by si vybrat autora, jehož myšlení mu je nejbližší, protože v tomto postupu nalezne řešení, která mu dají nejvíce. Nejrůznější problémy můžeme řešit mnoha způsoby a je v našem zájmu hledat ty pravé postupy, které mohou vytvořit základ k našim řešením. Proto je dobré seznámit se přes knihy s nejrůznějšími autory a vzít si z nich to, co nám bude opravdu vyhovovat. Základem je ale nad vším přemýšlet, umět číst mezi řádky, nečíst povrchně a nepřistupovat k této literatuře jako k beletrii, protože jím v případě renomovaných autorů není. Proto bych se držel stranou hodnocení typu, tento autor je vynikající a druhý na něho nemá atd., protože to, co nevyhovuje mě, to nemusí být zákonitě špatné. Tak jako každý z nás se věnuje jinému druhu obchodování, stejně tak se každý autor může věnovat jinému druhu řešení, nebo jiným postupům atd. Pak je komické, pokud například ID obchodník opovrhuje knihou napsanou v pozičním duchu, aníž by pochopil i ty nejzákladnější definice. Za svůj život jsem již něco z tohoto oboru přečetl a musím říci, že mě něktré knihy oslovily, jiné méně a některé nikoli, ale to neznamená, že by byly špatné, protože každá mě něco dala, každá přistupuje k řešení problému svými neopakovalelnými přístupy a záleží pouze na tom, jestli se střetnou ve společném bodě s těmi mými, nebo nikoli.

Když svoje názory převedu do roviny české literatury, pak kolik dnešních čtenářů je schopno číst a hlavně porozumět dílům A. Jiráska? A doufám, že si také nikdo nedovolí říci, že jako autor v literatuře nic neznamená.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Merkur1: Naprostý souhlas (tu)
Každopádně Elder na mně působí, že nejde až tak do hloubky psychologie, rsp. možná v očích začátečníka ne tak praktickým způsobem, jako Steenbarger nebo Douglas. Ale můj pohled je takový možná právě proto, že jsem začátečník a proto mezi řádky číst ještě neumím. Vím, že knížky budu muset přečíst s odstupem času ještě jednou a určitě je zas jinak pochopím.. určitě za přečtení stojí každá knížka o tradingu, z obalu člověk neusodí, jestli ho práve ta či ona neovlivní.
PetraSR

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to PetraSR:
na Expu v Bratislavě jsem byla. Konference byla pojmutá klasicky se vstupy řečníků ( nutno říci, že ne vždy skvělými) a jela jsem tam především a jen kvůli Elderovi. To jaká je knížka, takový je i Elder : přímý, nenucený, vyzařující ohromnou životní moudrost a nadhled, nesmírně vtipný, zároveň velmi milý a skromný. Jeho přednášky jsem si velmi užila. Samozřejmě nebylo příliš času rozebírat detailně systém, přednáška byla hodně všeobecná. Co ale bylo velkým přínosem, to byl Elderův pohled na svět, na burzu a trading, jeho přístup k životu, pohoda, která dýchala z každého jeho slova a z gest. To bylo velmi inspirativní. Na základě setkání s ním jsem i některé prvky zakomponovala do svého systému, který je založen na PA, vše dle informací získaných v jeho knížkách. A autogram na přebalu taky potěšil.....
M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 11 months later...
  • 2 months later...

Zdravim,

vcera som zacal citat knihu Trading for a living a narazil som na vetu, ze pocet dlhych pozicii sa rovna vzdy poctu kratkych pozicii. Myslim si, ze to nie je pravda, alebo tomu zle rozumiem. Podla mna moze byt napr. 20 pozicii (kazda s velkostou 5 kontraktov) na stranu long a 100 pozicii kazda s velkostou 1 kontrakt na stranu short, v tomto pripade sa pocet dlhych a kratkych pozicii nerovna. Je to preklep alebo ja niecomu zle rozumiem? Poprosil by som o objasnenie, ako to vlastne funguje alebo ako sa to mysli.
Dakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

×
×
  • Vytvořit...