Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vybavení počítače pro trading


911

Doporučené příspěvky

  • 11 months later...
  • Odpovědí 179
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Pokud někdo chce pouze počítač na trading, pak nemá smysl řešit parametry, které jsou důležité pro hráče nebo pro grafiky.. Dnešní počítače, notebooky i netbooky jsou dostatečně výkonné.
Vyzkoušel jsem mnoho počítačů i notebooků a jediné důležité pro mě byl monitor a klávesnice. Klávesnice s numerickým panelem (pokud si vedete obchody v excelu, testujete nové strategie apod.) je nezbytnost.
Monitor - důležité pro mne je pouze rozlišení a velikost - aby bylo vše dobře čitelné, vešlo se tam hodně informací na obrazovku a aby písmena a čísla nebyly blechy.. technologie panelu (TN, IPS apod.) je důležitá pro hráče (potřebují rychlou odezvu) a grafiky (potřebují věrnost barev), ale nikoliv pro tradery. Takže jakýkoliv 24" monitor s rozlišením 1920x1080, který je dnes za hubičku, svou práci udělá ;)
Něco jiného jsou komplikované výpočty a simulace, tam nákup kvalitnějšího železa (zvláště RAMky, procesor a grafická karta - pokud sw umí využít její výpočetní potenciál) dobu výpočtu znatelně urychlí..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • 2 týdny později...

Dneska jsem se dostal do kontaktu s docela zajimavou utilitkou "mouse without borders" (download aka.ms/MouseWithOutBorders).

Umoznuje ovladani vice pocitacu pomoci jedne klavesnice a mysi. Do ted jsem to resil pomoci kvn, ale tato utilitka by cely proces "prepinani" mohla vyrazne urychlit (staci mysi prejet na vedlejsi monitor a je to). V podstate se to podoba tomu, kdyz ma clovek rozsirenou plochu na vic monitoru, akorat ze v tomto pripade jsou ty monitory uplne na jinych pocitacich.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

2gizmo:
U toho synergy bych se nebal. Pouzival jsem ho nekolik let (a nejen ja) v praci a naprosta spokojenost. Ano mel par musek, ale predpokladam, ze uz mozna opravenych. Uz je to rok co jsem ho pouzival.
A zrovna synergy bych from scratch delat nechtel :)
Tim ze je ve vyvoji jsem myslel, ze jeho vyvoj neustrnul, ne to, ze je to stale nonstable verze :)

D.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Ahoj, obchoduji na 17 notebooku, ale bohužel s lesklým displejem :-( Poradíte mi?
Snažím se najít řešení, protože když tady svítí sluníčko, tak na něm není nic vidět:-(
Prodávají nějakou fólii? Zkoušel jsem i obyč. slunečné brýle, je to lepší, ale stejně je tam odraz moc vidět.
Máte někdo zkušenosti s brýlemi na počítač: www.palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=9078 ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 7 months later...

Nevím, kam to přesně dát. Ale týká se to vybavení, tak to dám sem. Potřebuji radu, zak "zaktivnit okna". Jedná se mi o to: když mám otevřených více oken, např.: excel, sierru a obch. platformu. Když jsem např. v excelu a potřebuji něco nakreslit do sierry, tak musím kliknout na ikonu na hlavní liště, abych ji "zaktivnil" (i když je normálně otevřená) a teprve potom můžu pracovat. Samozřejmě se to týká všeho. i když napíšu zprávu na skype, tak musím odělat postup jak jsem psal. Nevíte, kde je problém?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

malá změna:
ještě musím upřesnit, že mi už fungují všechny věci (excel, word, ....) když jich je víc otevřených, tak si kamkoli kliknu a krásně mi to jde. Bez toho, aby musel otravně na lištu.
Ale obch. platformu a Sierru k tomu nedonutím :-( (jedině přes klávesové zkratky)

xzajic: díky ,vůbec jsem netušil, že něco takového funguje :-)

bobek: kliknutí kamkoli už funguje u všeho, jek ne u sierry a obch. platformy :-( už jsem ji zkoušel i přeinstalovat na předchozí verzi, ale nepomohlo to

Jiří S. : nápad je to fajn, jen to ve vlastnostech spouštěcí ikony nemůžu najít ... :-(

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...