Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

České knihy


Nouro

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 558
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

mmko,

doporučil bych samozřejmě články na Finančníkovi, pokud ovládáte angličtinu, tak na youtube je spousta videí pro začátečníky, "Kompletní průvodce úspěšného finančníka" od kluků a "Tradingem k bohatsvtí" od Eldera. Toto by mělo pokrýt základní informace o obchodování.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro informace jak uchopit trading jako business, jak si vytvorit plan a jak pojmout vytvareni obchodniho systemu (nenabizi zadny konkretni system), dopurucuji knihy Van Tharpa, hlavne Trade Your Way to Financial Freedom a Super Trader. Van Tharp je doktor prychologie poskytujici poradenstvi traderum, takze jeho knihy jsou tim dost poznamenane, v dobrem slova smyslu. Nevim, jestli to neni odkaz na konkurenci, nicmene to risknu a nize mas odkaz na Van Tharpuv test, ktery ti muze napovedet jakemu typu tradera mas nejblize a na co se zamerit.

www.tharptradertest.com/

Jo a nic z toho neni cesky ;-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

to gulii:
Můžeš si číst o řízení auta mnohé, ale nejlepší je se prostě do auta posadit a zkusit někde na prázdném parkovišti/letišti řídit. Takže přestaň číst a začni paperovat, abys vědě, kde kam kliknout. Za tři měsíce to zkus live s jedním kontraktem. Do půl roku budeš vědět co a jak...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud rozhoduješ mezi dvěma možnostmi - kniha nebo kurz, tak bych určitě zvolil radši kurz. Četl jsem několik anglických knih na téma spready (v češtině jsem nic nenašel), žádná z nich mi ale vůbec nic nedala. Kurz ti dá teoretické základy, ukáže prakticky jak začít a jak říká Tom, live s jedním kontraktem ti dá za pár měsíců víc než tisíce přečtených stran.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dobrého dne přeji všem.Pánové a Dámy chtěl bych se optat zdali obchodní koncept popsaný v Průvodce intradenního finančníka je stále aktuální? Tím myslím zdali se dá onen základ finwinu i po těch pár letech nadále využívat?

Nejlépe pokaď ho i někdo z vás používá?

Předem díky za odpověď.

S pozdravem
Noraxus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud se chceš v obchodování skutečně někam posunout, tak aby to mělo dlouhodobý stabilní efekt, tak se zaměř na dvě hlavní věci. Co se týče techniky, tak je to Market Profile spolu s VSA - Volume spread anlýzou. Druhá věc je psychologie, která tvoří až 80% úspěchu.
Pak k tomu přidej money management.
Ono fungují i jiné přístupy, ale dlouhodobé výsledky jsou velmi kolísavé.
Informací na výše uvedené je zde i na jiných fórech poměrně dost.
Přeji ti hodně štěstí a vytrvalosti, protože je to ve skutečnosti o tvrdé a poctivé práci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

×
×
  • Vytvořit...