Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Software pro vytváření obchodních systémů a backtesting


Doporučené příspěvky

to Roman:

Řešil jsem podobný problém a po několika dnech jsem se ustálil na začátečnické kombinaci :

SW: Medved QuoteTracker www.quotetracker.com
ten je free. některé věci umí až po registraci a zaplacení, ale na backtest bohatě dostačuje. Omezení ve free verzi na 6 měs. historická data 1 denní a 2 dny sekundová data.

Historická data: www.prophet.net
Stačí zaregistrovat free membership a máš historická data pro stock, options, futures včetně 20 denního sekundového backfillu (v QuoteTrackeru jde jen dvoudenní sekundový backfill ve free verzi).

Real-time data: www.optionsxpress.com (hlavní stránka) bude tě to asi přesměrovávat na www.optionsxpress.eu (evropská stránka)
Neboj se zaregistrovat v plném rozsahu. Není tam žádný povinný limit minimálních peněz, ani žádné inactivity fee. Po registraci, tě vyzvou, že pro obchodování je nutné vytisknout, podepsat a poslat smlouvu. Když ji nevytiskneš, nepodepíšeš a nepošleš, tak se nic nestane, jen na účet nejdou poslat peníze a nemůžeš tedy obchodovat. Připouštím, že pro skutečné obchodování nemají ty poplatky nejlevnější, ale pro backtest je to dostačujíci.

Potom si to vše nastavíš v QuoteTrackeru a můžeš začít.

PetrZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 101
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Děkuji za info.

Již mám nainstalován quotetracker a zřídil jsem si účet na www.optionxpress.com.

Ale mám dotaz, jak se mám zaregistrovat i na www.prophet.net? Jde mi o to, že jsem zkusil "gold" membership, ale do dotazníku chtějí po mě číslo kreditky (i v silver). Poraďte mi ještě jednou, co tam mám napsat, případně jestli nejsem špatně. Chci už zažít trošku reality a ne jen teorie v podobě čtení.

A druhý dotaz - v quotetracker (předpokládám), že dostanu historické grafy přes nabídku "Options-Data sources"??

Děkuji moc za odpověď a pomoc.

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Roman:

...je to uděláno trochu lišácky. Když dáš www.prophet.net/home/premiumservices.jsp ,
tak je tam úplně dole odkaz www.prophet.net/upgrade/memberships.jsp
a tam lze objednat verzi Basic membership, která je free. Pokud by s tím byl problém, tak se mi napiš nějakej telefon tebe na email zach76(zavináč)seznam(tečka)cz. Mám u nich dva účty Basic a Gold memebership. Nějak nějak se už dohodnem.

PetrZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

ahoj ja som sa tam zaregistroval aj na prophet aj na optionsxpress a ked som zdroj dat napojil do medveda neviemcodalej repspektive spustil som ho a neviem akonacitat oneskorene realtime time dat...do teraz som puzival gecka a celkom viem uzv nomrobit...ale zmedveda somuplne mimo ...ani neviemnacitat tie data z optionu...nohli by ste mi poradit akona to....viem ze to je trivialni dotaz ale urcite sa vam stalo ze pri prechode na iny program ste boli uplne mimo takze dakujem za pochopenie vopred.ja som pouzival gecka ale neskor somsi uvedomil ze by som chcel zacinat s accountom 5000..co znamena ze by som mal zacat skor intradene...takye mi ide najme o ID papertraining. takze pokial mi poradite cokolvek ine plnohodne pre ID trening tak budemrad..hlavne aby to obsahovalo indikatory a bolo to free....kludne aj oneskorene data. dalej som vovyhladavani na tomto fore nasiel zmienku o futuresource.com ale tam kedd dam niake udaje mi to stale vypisuje ze incorect contract name zda sa mi cudne ze tam davam vybrat rok a mesiac ...a nastavim si intraday a vobec sa tam nevoli den....?a contract sa tamvybera zo zonamu poloziektak ako to moze vypisovat ze incorect concrat name?a neexistuje niaky manual k medvedovi ako je aj ku tnt? dakujem za akukolvek radu ako by som mohol zacat intradene tradovat..velmi pekne dakujem za trpezlive odpovede na mozno trivialny dotaz

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Dobrý den. Nevíte někdo o nějakém softwaru, nejlépe zadarmo, na kterém bych mohl backtestovat, a to tím způsobem, že bych měl historická data, fitkivní účet, začal od roku např 2003, posouval graf, když bych viděl vstupní signál (např na základě určitého indikátoru), vstoupil bych do pozice, dál posouval, vystoupil z ní, a tak pořád dokola, přičemž bych viděl, jestli mi účet roste nebo klesá. Jestli znáte metatrader (x-trade), tak tam takové backtestování je, ale jen automatických obchodních systémů, já bych chtěl zadávat příkazy sám. Myslím, že toto je úplný základ, mělo by to v něčem jít. Díky za případné rady

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Dobrý den, sháním jeden program, moc tomu nerozumím takže jde o tohle: Přes den se k počítači moc nedostanu, jen večer. Takže mám představu, že bych večer naplánoval obchody na další den a nějaký software by ty obchody pak uskutečnil (podle mého plánu). Například plán: Buy OIL na 52,04 počáteční SL na 51,61, SL na vstup při ceně 52,34 a pak sledovat cenu v odstupu 50 bodů (trailing stop). Případně nastavit i TP. Musí to být v MQL4, jsem u XTB.
Tak kdyby někdo věděl budu rád, jinak se k obchodování asi dlouho nedostanu. Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Dobrý den všem,
Jsem ve fázi backtestu, měl jsem na 30 dní Ninja Trader s daty od Zen-Fire. Teď mi free aplikace skončila, ale potřebuji ještě dále backtestovat, nechci podcenit fázi přípravy, a následně bych chtěl jít do papertradingu.
Určitě se zde najde někdo, kdo začínal stejně. Prosím o radu jak dál se softwarem. Dá se nějak znovu spustit kombinace NT + ZF (zdála se mi velmi dobrá), nebo se dá dál pokračovat v NT a spojit s jinými free daty, nebo je třeba pokračovat už jen za dolary ? Předpokládám, že NT je v demoverzi zdarma a není časově omezen, ale omezená jsou právě ta data od ZF ?
Poraďte, díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...