Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

České knihy


Adam

Doporučené příspěvky

Před nějakou dobou jsem četl 2 zajímavé knihy : Den, kdy praskla bublina / Gordon Thomas, Max
Morgan Witts-román s 30. let, vystupují historické postavy jako JP Morgan a Henry Ford a je tady výborně popsána atmosféra před, během a po velkém krachu burzy. Druhá kniha Rychlost peněz / Stephen Rhodes, beletrie, vyšla česky, koupil jsem ji před pár lety v KMa Levných knihách, na českém netu ji nemůžu už najít
search.barnesandnoble.com/booksearch/isbnInquiry.asp?userid=KL1eIIECJW&isbn=038073284X&itm=7

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Dobrý den,
jsem začátečník,zatím jsem si stáhnul Komodity-manuál zdarma a nyní po několikerém přečtení tohoto manuálu začínám papírově trénovat.
Zajímalo by mne zda existují knihy v češtině ve kterých bych se dozvěděl víc o komoditním obchodování o různých strategiích apod.

Děkuji Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Zdravím všechny,
Chtěl bych zde upozornit na zajímavou knihu Andre Kostolanyho v českém jazyce.
Jmenuje se " Kostolanyho burzovní seminář pro kapitálové investory a spekulanty" .
Kostolany je obecně považován za investorského guru a v této knize rozebírá doslova svět mezinárodních financí a burzovních spekulací. Je zaměřen spíše na dlouhodobé akciové investice a dluhopisy ale velice zajímavě a poutavě vypráví a na příkladech ze života rozebíra psychologickou stránku investování. Já si tuhle knížku (208 stran) objednal na internetu a i když to není pro komoditního spekulanta zrovna podrobný návod na investice, dozvěděl sem se tam spoustu zajímavých věcí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 11 months later...

Již před lety se mi dostala do rukou zajímavá knížka - zaměřená na psychologii a motivaci od Marka Fishera - Tajemství bohatého života. Rozhodně tam není zmíňka o tradingu, je to spíš příběh kde se setkají dvě různé postavy - jedna je úspěšný milionář a druhá je mladík kterého by Kiyosaki posoudil jako zabředlého do krysího závodu, tj. ztraceného v životě, s dluhy, neúspěšného... No a mladík se učí od staršího pána správnému přístupu k věci... Když o tom člověk trochu přemýšlí, dá se leccos pochytit.

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Román Cityboy je fascinujícím a unikátním svědectvím o každodenním životě v nepřetržitě tepajícím srdci finančního světa, poháněném adrenalinem obrovských peněz, intrik, sexu, drog a alkoholu. Srdce, které málem zastavil infarkt nedávné finančí krize. V Andresenově knize najdete krom jiného odpovědi na otázky, kdo za ní stál a kdo na ní nejvíc vydělal. A také na to, jak neuvěřitelně rychle zbohatnout, pokud jste ochotni, stejně jako Steve Jones, prodat svou duši ďáblu.

Steve Jones se stal makléřem v londýnské City téměř omylem. Vydělává v přepočtu kolem 15 miliónů korun ročně (“každý prodáváme svou duši ďáblu a já se rozhodl, že tu svou prodám pořádně draze”), ale daň, kterou za to platí vyčerpávajícím životním stylem ho přivede na hranici nervového zhroucení. Když se rozhodne své výnosné zaměstnání opustit a napsat knihu o nekalých praktikách, kterých byl svědkem, ví že poruší nepsaný kód mlčenlivosti londýnské City a spálí za sebou jednou provždy mosty.

Opravdu vřele všem doporučuju. Je to pecka..

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

> honzasek

V utery tu bylo volno a tak jsem se byl projet do Bernu. Kdyz jsem tam tak chodil po obchodech, tak jsem vlezl i do knihkupectvi a vzpomnel jsem si na tento tvuj prispevek, kterej jsem to rano cetl. Knihu Cityboy v anglictine meli a tak jsem ji koupil. Zatim jsem na zacatku, ale je to opravdu hodne ctive a mne osobne se libi nadech sarkasmu, se kterym je kniha psana. Fakt se u toho bavim, taky doporucuju!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...