Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

J.A.tester


Alec

Doporučené příspěvky

Alec:
Moc nerozumim co bylo mysleno tim obracene. Mozna je to tim ze netusim co je mysleno odebiranim online prikazu z NT. Ale predpokladam, ze se jedna o cteni z tabulky trades z Account performance. Je to tak?
No pak mnou navrhovana komunikace by probihala stejnym smerem. Ale uzivatelskym kliknutim na graf aniz by se do NT timto zadal prikaz. Jde mi o v podstate zautomatizovani procesu vidim kde vstoupit, otevru denik a otrocky prepisu hodnoty jako cas, cena na ktere vstupuji, atd. Pravda, porad by clovek musel dopsat jestli jde na long ci short, pattern a dalsi udaje ktere NT nezna, ale uz jen to, ze se mi pri kliknuti do grafu zobrazi dialog pro zadani noveho obchodu s predepsanyma znamyma hodnotama je prijemna vlastnost.

D.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 449
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

davidoff77,

špatně jsem si to vyložil. Online odběr příkazů znamená, že po vytvoření spojení s NT, jakmile je exekuován příkaz, je ihned nahrán i do JAtesteru 4.

Není to co vy popisujete funcionalita téměř totožná s BacktestHelperem? Technicky to tedy možné asi bude, nicméně momentálně se tímto konkrétně nezabývám. Zjistím co by se s tím dalo dělat.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Alec,

tak backtestHelper jsem neznal, takze ted co uz ho znam, tak musim potvrdit ze ano, v podstate tato funkcnost. Je tedy pravda, ze tato funkcnost je pro NT trosku nedokumentovana, nicmene mozna a neni tak slozita. Komunikace mezi aplikacemi pak uz muze byt pomoci TCP ci named pipes (kdy jatester budete vystupovat na strane serveru a NT na strane klienta). Pouziti WCF uz by asi byl kanon na vrabce :)
Jestlize existuje aplikace backtestHelp, tak je videt ze tato vlastnost je pozadovana a JATester by to posunulo o velky kus dal co se tyce testovaci platformy.

D.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím

To Alec

Chci se zeptat, když si teď koupím verzi 3.0.X.X..., budu mít možnost si po ten rok co platí ta licence program aktualizovat (stahováním novějšich verzí) nebo přímo upgrade programu na novou 4.0 verzi?

Přemyšlím o tomhle programu, jen nevím jestli nepočkat přímo na tu novou 4.0 verzi. A jak to tam bude s cenou? A kdy vůbec vyjde?

Díky moc za odpověď,

SanchezP

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Po dobu platnosti licence platí nárok na všechny nové verze, tedy včetně připravované 4.x (té nejvyšší verze). Obě verze 3 i 4 půjde provozovat najednou.

Nová verze 4.x bude ve třech úrovních, podle obsažených funkcionalit. (pouze základní deník, propracovaný deník s možností sestavování portfolií (samozř. včetně odpovídajících statistik, nějakého MM a PS, apod.), a kompletní verze včetně výpočtu obchodů). Cena bude patrně o něco vyšší.

Termín není stále jasný (již to mělo dávno :-( být hotové), bohužel to nestíhám jak bych si představoval.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 1 month later...

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli jde vyexportovat data z obchodního deníku v JA testeru a naimportovat je do Market systém analyzeru, popřípadě naopak.
Chtěl bych v budoucnu mít tyto 2 analytické programy, obchodní deník si vést v ja testeru a sem tam používat pro analýzu i v MSA, jen nevím, jak tam ty data pak dostanu.

Oba programy pracují s csv soubory, jen každý do nich píše něco jiného a zatím se mi to nepodařilo propojit.
Děkuji za odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Alec:

Já jsem se o funcke analytických programů ještě nezajímal, tak přesně nevím co mohu očekávat a co vlastne chci.
Každopádně se mi líbí v JA testeru možnost určovat MAE a MFE, které v MSA myslím vůbec nejsou. Celkově se mi prográm dost líbí.

Chtěl bych se i zeptat, kdy tak zhruba vyjde a nová čtvrtá verze a zda-li bude úplně odlišná od stávájící třetí verze...jestli se budu muset učit s programem od základů znova.

Děkuji za odpověď
Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

SanchezP,

termín nové verze ještě bohužel nevím a bude to realizováno postupně v krocích (dle verzí). Každopádně v principu bude vše téměř stejné, i když tam bude řada zcela nových věcí.

Jen upřesním, že s MAE a MFE se v progamu prakticky nepracuje (pouze čistě doplňkově je umožněno tyto hodnoty si zaznamenat k obchodům). Obchody jsou analyzovány jejich simulací na skutečných datech a máte díky tomu velmi málo omezení z hlediska testování různých parametrů obchodů.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dobrý den,

J.A.Tester používám, jsem spokojen, trochu postrádám export tabulky z autotestu do csv . Chtěl jsem se ještě zeptat, když testuji na datovém souboru, mám nastaveno - nezadávat žádný výstup - v editoru obchodu zadávám datum ,čas, pattern a směr. Pole cena (vstupní ) nevyplňuji. Jak program pracuje, pokud bych tuto cenu zadal ? Někdy, když trh jede rychlostí slimáka nebo naopak když prudce trenduje (viz dnešní Tomášův článek) je lépe vstupovat limitním příkazem. Trochu by mě pak ale chybělo v editoru obchodu políčko " čas na exekuci" v min. Díky za odpověď. M

Link to comment
Sdílet pomocí služby

e_michal,

export z Autotestu není problém přidat, ihned to dodělám. Bude v následujícím update.

Platí při testování vždy, že pokud si zadáte vaší cenu (vstup/výstup) má tato cena přednost a použije se bez ohledu na skutečnou, momentální polohu ceny.

Asi úplně nerozumím poslední větě. Jinak pokud si chcete zadat nějaký čas výstupu a pak "testovat pouze na PT", to samozřejmě není problém. Tento čas bude po provedení příslušného nastavení ignorován.

Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...